Ο ΑΡΗΣ Betsson κέρδισε την Καρδίτσα Ιαπωνική με 78-55, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan GBL.

Αυτή ήταν η 6η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Igor Milicic και ήρθε παρά τις απουσίες των τριων από τους τέσσερις πόιντ γκαρντ της ομάδας (Jones, Πουλιανίτης, Καζαμίας). Ο 49χρονος κόουτς επιστράτευσε τους Μποχωρίδη και Harrell στη θέση «1», όπως και τον Βασίλη Πουρλίδα, ο οποίος αγωνίζεται με διπλό δελτίο στους Μαχητές Πειραματικό και σήμερα αγωνίστηκε για περίπου 9 λεπτά και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους.   

Μετά το αρχικό 7-7 ο ΑΡΗΣ Midea πήρε τον έλεγχο και με καλάθι και φάουλ του Kulboka έκανε το 15-9. Ο Λιθουανός έγραψε το 20-15, πριν το 20-17 της πρώτης περιόδου. 

Harrell και Andjusic με τρίποντα έκαναν το 26-17 και ο Μήτρου – Λονγκ με τον ίδιο τρόπο το 29-19. Με όπλο την άμυνά τους και πέντε συνεχόμενους πόντους του Noua οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 38-22 και ο Μήτρου – Λονγκ διατήρησε τη διαφορά στους 16 (42-26) πριν το 45-29 του ημιχρόνου (Noua 12).

Η άμυνα του ΑΡΗ Betsson έγινε ακόμα πιο δυνατή στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου η Καρδίτσα Ιαπωνική έμεινε μόλις στους επτά πόντους. Με τον Αντετοκούνμπο να σκοράρει έξι πόντους, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 55-34 και η περίοδος έληξε στο 64-36. 

Ο ρυθμός έπεσε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 66-49 με επιμέρους 2-13, όμως οι «κιτρινόμαυροι» δεν επέτρεψαν κάτι περισσότερο. Με κύριο εκφραστή τον Noua, έκανε το 74-49 και στο τέλος μπήκαν στο γήπεδο και οι νεαροί Χατζηλάμπρου, Λέφας, με τον ΑΡΗ Betsson να φτάνει στην άνετη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 45-29, 64-36, 78-55.

Δείτε τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ