fbpx

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΛΟΙ ΓΙΑ 25 ΛΕΠΤΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ"

Pin It

Ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε πως ο ΑΡΗΣ για 25 λεπτά ήταν ανταγωνιστικός απέναντι στον Παναθηναϊκό, προσθέτοντας πως οι “κίτρινοι” θα δουλέψουν για να εμφανιστούν καλύτεροι στις επόμενες αναμετρήσεις.

Ο προπονητής του ΑΡΗ δήλωσε: “Εμείς ξέραμε ότι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο, όπως όλα στο ξεκίνημα της περιόδου. Παρόλα αυτά θέλαμε να δούμε κάποια πράγματα και πως μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα, που έχουμε με τις απουσίες βασικών παικτών. Πιστεύω πως για 25 λεπτά πήγαμε πολύ καλά, αλλά ο Παναθηναϊκός, όταν του δώσεις την ευκαιρία, την εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δημιούργησε μια διαφορά και οι παίκτες του έπαιζαν πιο ελεύθερα και όσο περνούσε ο χρόνος οι δικοί μας παίκτες ήταν πιο κουρασμένοι και δεν είχαν τις καλές επιλογές που είχαμε στο ξεκίνημα, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι στους επόμενους αγώνες”.

Πεδουλάκης: "Χάσαμε αρκετές μάχες ένας εναντίον ενός"

Ο Αργύρης Πεδουλάκης υποστήριξε ότι οι παίκτες του έχασαν αρκετές μάχες ένας εναντίον ενός, γεγονός που οφείλεται στην έλλειψη συγκέντρωσης.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού επεσήμανε: "Το παιχνίδι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική. Υπάρχει διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων και εμείς αυτό που θέλαμε να κάνουμε είναι συντήρηση ενόψει της διαβολοεβδομάδας που ακολουθεί στην Euroleague. Πήραμε τη νίκη, κάναμε κάποια πράγματα και συνεχίζουμε. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι χάσαμε αρκετές μάχες στο ένας εναντίον ενός. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτό είναι και θέμα συγκέντρωσης. Παράλληλα είναι και λογικό, καθώς έπρεπε να κάνομε κατανομή δυνάμεων».

Σε ερώτηση για τον τομέα των ριμπάουντ και αν τον προβληματίζει, απάντησε: "Είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να αλλάξουμε άμεσα. Αρκετά παιδιά μετά το σουτ έχουν συνηθίσει να σκέφτονται άμεσα την επίθεση και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξουμε. Αυτό είναι όντως κάτι που με έχει προβληματίσει και πρέπει να δουλέψουμε για να το διορθώσουμε. Στο επίπεδο της Euroleague, πρέπει να πάρεις πρώτα το αμυντικό ριμπάουντ για να τρέξεις στη συνέχεια. Έχουμε μια συνήθεια να φεύγουμε προς το καλάθι. Αυτό θα αλλάξει. Ο Παπαπέτρου στην Ρωσία έκανε πολύ καλή δουλειά.

Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο ότι έχουμε τρεις παίκτες στις θέσεις “1” και ”2” και όταν μπαίνουμε σε σερί αγώνων, η καταπόνηση είναι μεγαλύτερη. Ιδιαίτερα για τον Νικ αλλά και τους άλλους δύο παίκτες στην περιφέρεια. Στο τέλος ο Παπαδάκης έδειξε ότι μπορεί να μας βοηθήσει. Ηρέμησε την ομάδα. Το δεδομένο είναι πως μας λείπουν τα γκαρντ μας. Και αυτοί οι τρεις έχουν ήδη πάρει μεγαλύτερο κομμάτι. Αν Παππάς και Αθηναίου ήταν εντάξει, ο Νικ δεν θα ήταν καθόλου στην δωδεκάδα σήμερα και ο Fredette θα έπαιζε λιγότερο. Θα ήταν μέσα απλά γιατί του κάνουν καλό τα παιχνίδια. Να μάθει το ευρωπαϊκό στυλ αγωνιζόμενος στα ματς του πρωταθλήματος και της Euroleague. Προσαρμόζεται σιγά-σιγά τόσο στο αμυντικό κομμάτι, που ήταν και το ζητούμενο, όσο και στο επιθετικό, όπου διαβάζει ακόμα καλύτερα το παιχνίδι. Δημιουργεί και εκτελεί.

Σχετικά πάλι με το ριμπάουντ θα το αλλάξουμε. Μπορεί και ο Deshaun να πάει στη θέση “3”, ώστε να ψηλώσουμε το σχήμα και να δυναμώσουμε. Εκεί υπάρχουν λύσεις. Στα γκαρντ δεν υπάρχουν. Έχουμε δύο παιδιά με ρήξη χιαστού και αυτό είναι που με προβληματίζει. Αυτό μπορεί να πάει μέχρι ένα σημείο. Δεν έχουμε την δυνατότητα κιόλας κάποιος να μείνει έξω. Μπορεί να κάνουμε κάποια τρικ και να βάλουμε τον Παπαπέτρου ή τον Johnson στο “2”, αλλά χάνουμε σε δημιουργία, ταχύτητα και στο κατέβασμα της μπάλας. Αυτό είναι για 3-4 λεπτά για να αλλάξεις τον ρυθμό. Δεν είναι για να το εφαρμόσεις για μεγάλο διάστημα".

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΆΡΘΡΑ