fbpx

ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ: "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ"

Pin It

Ο Σάββας Καμπερίδης μίλησε στη διάρκεια της σημερινής (23/09) Media Day, με αφορμή την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου και ανέλυσε τη φιλοσοφία του για τη δημιουργία της ομάδας του ΑΡΗ της νέας σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής των "κίτρινων":

Για το πως "χτίστηκε" η ομάδα: "Ήταν αρκετά δύσκολο καλοκαίρι, οι συνθήκες στην ομάδα και στην κοινωνία ήταν πάρα πολύ ιδιαίτερες. Νομίζω ότι έγινε το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα υπερέβαλε εαυτόν σε πάρα πολλές περιπτώσεις και γι’ αυτό κατάφερε να έχει αυτό το ρόστερ που έχει. Προφανώς, ο στόχος της ομάδας δεν είναι μόνο να σωθεί. Χρειαζόμαστε πάρα πολύ δουλειά. Είναι πάρα πολύ νωρίς στη χρονιά. Είχαμε βασικούς παίκτες, που ήρθαν αργά στην προετοιμασία, αλλά από τη στιγμή που θα μπορέσουμε να αφομοιώσουμε αυτά που ζητάμε, η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική και θα διεκδικεί το αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι".

Για τις επιλογές των παικτών: "Ξέρουμε ότι οι επιλογές μας ήταν περιορισμένες, σε ό,τι αφορά τους παίκτες. Μπορεί να είναι μεγάλης ηλικίας κάποιοι παίκτες, αλλά υπάρχουν κι άλλες ομάδες, με υψηλότερα μπάτζετ και υψηλότερους στόχους που έχουν επίσης παίκτες μεγάλης ηλικίας και μάλιστα δεν παίζουν ένα παιχνίδι την εβδομάδα".

Τα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες, είναι όλοι επαγγελματίες. Ξέρουν τι χρειάζεται να κάνουν για να είναι σε καλή κατάσταση. Έχουμε σαν ομάδα ένα εξαιρετικό σταφ σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση και την εκγύμναση. Βασιζόμαστε σε αυτό και πιστεύουμε ότι όλοι οι παίκτες θα είναι στη φυσική κατάσταση, που πρέπει στα επίσημα παιχνίδια.

Με βάση τις επιλογές που είχαμε, έπρεπε να κάνουμε κι εμείς κάποιες προσαρμογές στη δική μας φιλοσοφία. Είχαμε και άλλες επιλογές στο μυαλό μας, κυρίως αναφέρομαι σε Έλληνες παίκτες, αλλά νομίζω ότι η ομάδα έδειξε αντανακλαστικά και πήρε άτομα, κοντά σε αυτό που θέλαμε να παρουσιάσουμε στο γήπεδο. Πιστεύω πρώτα ο Θεός, αν είμαστε υγιείς θα καταφέρουμε να το πετύχουμε".

Για τη συνεργασία με τον Mario Chalmers Τσάλμερς και αυτό που τον ξεχωρίζει: "Το σημαντικό με αυτό το παιδί είναι ότι δεν συμπεριφέρεται σαν πρωταθλητής του ΝΒΑ. Από την πρώτη στιγμή που ήρθε, λειτουργεί σαν κομμάτι της ομάδας. Είναι πολύ δεκτικός σε κάθε πληροφορία και σε κάθε παρατήρηση και νομίζω ότι αυτό δίνει ένα παράδειγμα και στην υπόλοιπη ομάδα. Είναι στιγμές που παίρνει αποφάσεις μέσα σε πάρα πολύ μικρό χρόνο και δεν είναι εύκολες αυτές οι αποφάσεις. Μπορεί να επιχειρήσει κάποιες δύσκολες πάσες. Να «διαβάσει» μια φάση σε πολύ μικρό χρόνο και αυτό δείχνει ότι έχει παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο. Γενικά, πάντως, το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και όλα τα παιδιά λειτουργούν απολύτως επαγγελματικά".

Για την ύπαρξη ενός μεγάλου ρόστερ: "Είμαστε μια ομάδα που προς το παρόν δεν μπορούμε να κάνουμε προσθαφαιρέσεις. Άρα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο καλυμμένοι σε περίπτωση που απευχόμαστε και υπάρχει κάποιος τραυματισμός. Από κει και πέρα πολλά απ’ αυτά τα παιδιά είναι νεαρά σε ηλικία, που μέσα από τον τρόπο που λειτουργεί και προπονείται η ομάδα, μπορεί να μην έχουν τις πάρα πολλές ευκαιρίες να παίξουν. Θα προπονούνται με τον ίδιο τρόπο και στο ίδιο πλαίσιο που προπονούνται και οι βασικοί. Οπότε είναι σίγουρο ότι θα ωφεληθούν".

Για το πού πιστεύει ότι χρειάζεται δουλειά και βελτίωση η ομάδα: "Με ικανοποίησε ότι όλα τα παιδιά λειτουργούν σε απολύτως ομαδικό πνεύμα. Ακόμη, η προσπάθεια που κάνουν στην άμυνα και σίγουρα η ομάδα χρειάζεται δουλειά στην επίθεση, καθώς οι περισσότερες συνεργασίες αφορούν τους γκαρντ με το «πέντε» και ο πλέι μέικερ και ο σέντερ μας ήταν οι τελευταίοι που ενσωματώθηκαν.

Για το μπάσκετ πού θέλει ο ίδιος να παίξει ο ΑΡΗΣ τη νέα σεζόν: «Αυτό που έχουμε σαν στόχο είναι να μπορούμε καταρχάς να κυκλοφορούμε την μπάλα. Να βρίσκουμε τις επιλογές μέσα από τη σωστή κυκλοφορία και τις αδυναμίες του αντιπάλου. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι παίκτες, οι οποίοι είναι σημεία αναφοράς, όσον αφορά την επίθεσή μας και θα ορίζουν μεγάλο μέρος της επιθετικής μας λειτουργίας, αλλά από κει και πέρα είναι πολύ σημαντικό πως θα μπορέσουμε να βγάλουμε ομαδικές φάσεις μέσα από τα πλεονεκτήματά μας".

Για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ιωνικό: "Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Προφανώς οι ομάδες είναι ανέτοιμες. Ο Ιωνικός είναι μια ομάδα, με συγκεκριμένη ταυτότητα, έχει έναν πολύ καλό κι έμπειρο προπονητή, που ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο. Έχει φτιαχτεί ένα ρόστερ ικανότητα στο μακρινό σουτ και στο ένας εναντίον ενός και είναι στοιχεία, στα οποία πρέπει να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι".

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΆΡΘΡΑ