fbpx
etpa covid

ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ: "ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΑΓΩΝΑ"

Pin It

Ο Σάββας Καμπερίδης τόνισε πως ο ΑΡΗΣ δεν παρουσιάστηκε έτοιμος πνευματικά και με την απαιτούμενη συγκέντρωση για έναν τέτοιο αγώνα.

Ο προπονητής των "κίτρινων" επεσήμανε αρχικά: "Προφανώς και χάσαμε δίκαια το παιχνίδι. Το Περιστέρι ήταν καλύτερο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δεν ξέρω για ποιο λόγο η ομάδα ξεκίνησε έτσι τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Ξεκινήσαμε με 0-11 στο πρώτο και ανάλογο και μεγαλύτερο σερί στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι στιγμές, που φαίνεται ότι δεν έχουμε τη συγκέντρωση και την πνευματική ετοιμότητα για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις ενός αγώνα απέναντι σε μια ομάδα, η οποία είναι ποιοτική και ικανή".

Και μετά μοιραία κυνηγάμε στο σκορ. Βγάλαμε κάποια ενέργεια παίζοντας ζώνη. Μαζέψαμε το σκορ, αλλά κι εκεί ήμασταν άμυαλοι στην επίθεση. Κάναμε πάρα πολλά σουτ στο ένας εναντίον ενός, όταν ο βασικός στόχος της επίθεσης δεν είχε επιτυχία. Δεν κυκλοφορήσαμε αρκετά τη μπάλα. Κάναμε προσωπικά σουτ, τα οποία κατά κανόνα είναι άστοχα. Προφανώς, όταν προσπαθείς να γυρίσει ένα παιχνίδι από τόσο μεγάλη διαφορά πρέπει να βάλεις και μεγάλα σουτ, να βάλεις και προσωπικά σουτ, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι ο τρόπος που λειτουργούμε στην επίθεση δεν είναι αρκετά ομαδικός για να μας δώσει τις νίκες που πρέπει".

Για το πως άλλαξε το παιχνίδι και ο ΑΡΗΣ επέστρεψε από το -26, μειώνοντας στους έξι πόντους, ανέφερε: "Νομίζω ότι το press καθυστέρησης και η ζώνη ήταν αυτά που άλλαξαν τις παραμέτρους του παιχνιδιού. Γι’ αυτό και καταφέραμε σ’ εκείνο το σημείο να ελέγξουμε τη ροή και το ρυθμό του αγώνα. Όσο παιζόταν παιχνίδι σε άμυνα man to man, ήμασταν σε δύο ταχύτητες πίσω. Οπότε δεν επιστρέψαμε στο παιχνίδι με τους ίδιους όρους. Άλλαξαν οι παράμετροι κι έτσι καταφέραμε να το γυρίσουμε. Θα πρέπει να βελτιωθούμε εντυπωσιακά στην προσωπική μας άμυνα και στο πώς βοηθάμε αυτόν που μαρκάρει τη μπάλα, αν θέλουμε να έχουμε επιτυχία".

Ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο προσθήκης και απάντησε: "Δε νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε προσθήκη".

Για τη φημολογία περί ενδιαφέροντος ομάδας της G-League για τον Mario Chalmers, είπε: “Δεν ισχύει αυτό. Το παιδί ήρθε πριν τον αγώνα και μου είπε ότι δεν ισχύει αυτό που γράφτηκε".

Για το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ δεν αρχίζει καλά τα παιχνίδια, με συνέπεια να κυνηγάει στο σκορ, υποστήριξε: "Νομίζω ότι δείξαμε ότι δεν μπήκαμε πνευματικά έτοιμοι για έναν ανταγωνιστικό αγώνα. Ο στόχος μας ήταν, αυτό που λέμε σε κάθε παιχνίδι: να παίξουμε με μεγαλύτερη ενέργεια από τον αντίπαλο. Εμείς μπήκαμε σε ρυθμό ζεστάματος. Το ίδιο συνέβη και στην προηγούμενη αναμέτρηση (σ.σ. με τον Ιωνικό). Η αντίπαλη ομάδα μπήκε πολύ δυνατά κι εμείς πολύ νωθρά. Μέχρι να το καταλάβουμε, χάναμε με 0-11. Δεν υπάρχει κάποια δικαιολογία".

Σε ερώτηση αν ήταν ρίσκο να μην αποκτηθεί παίκτης, όταν τραυματίστηκαν οι Milosevic και Dragicevic, υπογράμμισε: "Από τη στιγμή που δε μπορούμε να κάνουμε μεταγραφή, πώς μπορούμε μην περιμένουμε; Ο τραυματισμός του Vlado ήταν χτύπημα. Δεν ήταν τραυματισμός, επειδή ήταν αγύμναστος ή μεγάλος σε ηλικία. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Η αποθεραπεία του πάει πολύ καλά. Ο συγκεκριμένος τραυματισμός ήταν μια άτυχη στιγμή. Επίσης δεν υπήρχε διαθέσιμος παίκτης. Ξέρετε ότι έχουμε συζητήσει πολύ για την υπόθεση του Wiggins. Εκτός απ’ ότι το παιδί είναι τρία-τέσσερα, έχει να παίξει ένα χρόνο μπάσκετ, εσχάτως μάθατε κι εσείς αυτό που λίγο ως πολύ το ξέραμε. Ότι ο άνθρωπος έχει μια δουλειά, έχει βάλει σε μια σειρά τη ζωή του και δεν μπορεί να την αφήσει για να έρθει να παίξει στον ΑΡΗ. Άρα δεν είχαμε αυτή την πολυτέλεια. Προφανώς, αν μπορούσαμε να κάνουμε κάποια προσθήκη, τουλάχιστον γι’ αυτόν τον μήνα, ήταν απαραίτητη και θα το εξετάζαμε. Να πάρεις Έλληνα παίκτη για ένα μήνα δεν μπορείς. Θα πρέπει να τον πάρεις μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αυτό σημαίνει ότι όταν θα γυρίσουν οι δυο τραυματίες. Ο ένας γύρισε, ο άλλος θα γυρίσει σε λίγο ή θα πρέπει να τον έχεις εκτός rotation ή θα πρέπει να βγάλεις κάποιον άλλον από το rotation. Δέχεται κάποιος παίκτης να έρθει με αυτές τις συνθήκες; Τι χρήματα πρέπει να του δώσεις για να πειστεί να έρθει έναν μήνα και μετά να κάθεται στον πάγκο; Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Προφανώς και όλοι έχουμε ως γνώμονα το καλό της ομάδας και θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο γι’ αυτή. Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν ρεαλιστικές όλες αυτές οι περιπτώσεις που συζητάμε αυτό το διάστημα".

Πεδουλάκης: "Κάναμε καλό παιχνίδι σε άμυνα κι επίθεση"

Ικανοποιημένος από την συνολική εικόνα του Περιστερίου εμφανίστηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Ο τεχνικός του Περιστερίου δήλωσε: "Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και αμυντικά και επιθετικά. Είχαμε διαστήματα που παίξαμε καλά. Όλα ξεκινούσαν από την άμυνά μας, είχαμε καλή τακτική, αλλά κολλήσαμε στη ζώνη. Είχαμε πρόβλημα χωρίς Μάντζαρη και Harrow. Κρατάμε νίκη και εμφάνιση, καλή συνέχεια στον ΑΡΗ".

Όταν ρωτήθηκε για την εμφάνιση του Καράμπελα υποστήριξε: "Ο Ζώης δεν μπόρεσε να διαχειριστεί αυτό που έγινε πριν δύο χρόνια, σε μια εποχή με τα media που είναι πολλά και επειδή έχουμε ανάγκη από νέα παιδιά, δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί. Εδώ και ενάμιση μήνα έχει δουλέψει σε άλλες ταχύτητες. Διάβασε την άμυνα, την έσπασε την άμυνα, έκανε λάθη, έκανε και σωστά. Λάθη θα κάνει, δεν γίνεται να μην κάνει όταν έχει τη μπάλα και παίρνει αποφάσεις. Έκπληξη δεν είναι για μας. Αν το παιδί δουλεύει μπορεί να είναι κομμάτι της ομάδας. Είναι παιδί που θέλει δουλειά»".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΆΡΘΡΑ