fbpx

ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ: «Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ» 2/2

Pin It

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος στη σημερινή (27/08) Συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε και στις ενέργειες που πρέπει να κάνει η Κ.Α.Ε., ώστε η ομάδα μπάσκετ του ΑΡΗ, να ξαναγίνει η αγαπημένη στις καρδιές των φιλάθλων, κάνοντας αναφορά και στον επικείμενο θεσμό του «Open ARIS Day».

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ο νέος ΑΡΗΣ για να είναι δικός μας, πρέπει να είναι επικοινωνιακός. Στις 03/09 θα ξεκινήσει ένας καινούριος θεσμός που είναι το "Open ARIS Day". Είναι στα πρότυπα κάποιων Αμερικανικών εκδηλώσεων, με ένα οικογενειακό «διπλό». Θα υπάρχουν στημένα περίπτερα δημοσιογράφων και τηλεοράσεων. Θα υπάρχουν κάποιες άλλες μικρές εκδηλώσεις και μικροί διαγωνισμοί. Αυτό είναι ένα από τα βήματα που θα κάνει η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ. Θα γίνουν πολλά τέτοια ώστε να ξαναγίνει η αγαπημένη ομάδα της καρδιάς μας, που για μένα είναι ήδη. Δεύτερον, για να ανοίξουν οι δίαυλοι επικοινωνίας με τον μέσο, καθημερινό Αρειανό. Τότε για πρώτη φορά θα διατεθούν και τα διαρκείας».

Για τις χορηγίες και τα εισιτήρια διαρκείας, επεσήμανε: «Έχουμε κάνει ένα εμπορικό τμήμα και ένα τμήμα μάρκετινγκ με τον κ. Παρταλίδη. Είναι πραγματικά πολύ δραστήριο. Πιστεύω ότι τιμά τις αρχές και τις αξίες αυτής της προσπάθειας. Θέλω να τον ευχαριστήσω γι΄ αυτό. Το που θα καταλήξουμε, στον μέγα χορηγό, είναι κάτι που δεν ξέρω, γιατί θα το ξέρατε και εσείς. Έχουμε ήδη κάποιες χορηγίες και θα έχουμε, αλλά δεν τις έχουμε ανακοινώσει ακόμα γιατί υπάρχουν διαδικασίες. Είναι βέβαιο ότι ο μπασκετικός ΑΡΗΣ ενδιαφέρει το σύμπαν και δεν πρέπει να τον πουλήσουμε φθηνά. Όμως, όσο δεν τον «πουλάμε», τόσο υποβαθμίζουμε την αξία του.

Σε καμιά εβδομάδα από σήμερα θα κυκλοφορήσουν τα διαρκείας. Χωρίς να θέλω να φανώ σαχλός και να υποτιμώ τίποτα, τα διαρκείας είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της φετινής χρηματοδότησης και ελπίζουμε ο κόσμος να  «αγκαλιάσει» την προσπάθεια με όλη του τη δύναμη. Προς το παρόν, η ομάδα αξιοπρεπώς διαχειρίζεται τις οικονομικές τις υποχρεώσεις. Χωρίς τα διαρκείας, δε θα μπορεί να το κάνει για πάντα. Καλούμε όλους τους Αρειανούς να «αγκαλιάσουν» αυτήν την προσπάθεια. Τα όχι πολύ ακριβά διαρκείας, τα πιο κάτω από τις τρεις ακριβότερες κατηγορίες, θα είναι πιο φθηνά φέτος απ΄ ότι πέρσι. Προσωπική μου άποψη ήταν ότι θα έπρεπε να είναι πιο ακριβά, όπως όλοι οι ιδιοκτήτες θα ήθελαν σε έναν τέλειο κόσμο. Επειδή αντιλαμβάνομαι την οικονομική κρίση και επειδή η επιθυμία μας είναι το Παλέ να είναι κάθε φορά γεμάτο, πρέπει να κάνουμε τις θυσίες μας. Θα ενημερωθείτε αργότερα. Εγώ αποφάσισα τις τιμές και όλα τα άλλα τα υπόλοιπα τα έκαναν οι συνεργάτες μου. Η εικόνα της Κ.Α.Ε., το λένε όλοι οι άλλοι, ως διοίκηση πάντα, δεν έχει καμία σχέση σήμερα με αυτό που είδα όταν μπήκα. Υπάρχει κόσμος και κοσμάκης που δουλεύει με αγάπη και χαρά που προσβλέπουν ότι χτίζεται ο νέος, τίμιος, ηθικός και μεγάλος σιγά-σιγά, ΑΡΗΣ».

Για το χρέος και όσους ενδεχομένως δεν θα δεχθούν τις προτάσεις της Κ.Α.Ε. για διακανονισμούς, πρόσθεσε: «Όπως σας είπα, στην αρχή μου έκλειναν το τηλέφωνο. Μετά άρχισαν να με ακούνε και να με βλέπουνε. Τώρα με πιστεύουν κιόλας και υπάρχει λόγος. Αυτό που έχω και μπορώ να δώσω, είναι η αλήθεια μου. Η αλήθεια μου είναι ότι δεν μπορώ να πληρώσω τα 5 εκατομμύρια. Όποιος επιμείνει ότι θα πάρει τα 5 εκατομμύρια θα μείνει στο όνειρο. Αν υπάρχει άλλη εναλλακτική, είμαστε εδώ να ακούσουμε. Με πραγματικές πιθανότητες. Εγώ δεν είδα πολύ κακή πρόθεση από κανέναν. Είναι και η δουλειά μου που με κάνει να διαχειρίζομαι το στρες του ότι δεν μπορώ να ανταπεξέλθω και δεν μπορώ να πληρώσω. Ευελπιστώ ότι δεν θα αντιμετωπίσω με κανέναν αυτό το πρόβλημα. Αν το αντιμετωπίσω πιστεύω πως ξέρω πως θα το λύσω. Είναι η νομική αντιπαράθεση, γιατί δεν έχουν δίκιο μόνο όσοι απαιτούν χρήματα από τον ΑΡΗ. Και ο ΑΡΗΣ έχει δίκιο σε κάποια πράγματα. Μας τελείωσε ο ΑΡΗΣ που δεν παρίσταται στο δικαστήριο, όταν του κάνουν αγωγή. Και το λέω και το τονίζω. Μας τελείωσε. Δεν θα ξαναγίνει ποτέ, μα ποτέ. Ο κόσμος θα πληρώνεται γι' αυτό το οποίο προσφέρει και όχι σε αυτό που υποσχέθηκε. Δεν είδα όμως τέτοια πρόθεση για να είμαι ειλικρινής από αθλητές ή προπονητές. Οι μισές ομάδες της Α1 χρωστάνε περισσότερα χρήματα απ' ότι ο ΑΡΗΣ πέρσι. Κανείς δε μιλάει και ο λόγος που δε μιλάει κανείς είναι ότι δεν υπάρχει λόγος, αφού δεν ενδιαφέρουν κανένα επικοινωνιακά.

Δεύτερον, ο ΑΡΗΣ το έχει ξανακάνει πολλές φορές και είναι κακοδυσφημισμένο το όνομα «ΑΡΗΣ». Τρίτον, κάθε φορά που σώζεται ο ΑΡΗΣ έχει την ανάσταση. Οι άλλες ομάδες απλά διακανονίζουν. Όπως είπε ο κ. Αγγέλου, είναι βαριά η φανέλα. Το brand name είναι τόσο μεγάλο, είτε θα σε θεοποιήσει είτε θα σε ρίξει στα τάρταρα της κολάσεως. Δεν υπάρχει μέσος όρος. Ο στόχος είναι να φτάσει το χρέος στο 50%. Σε πέντε χρόνια στα 2.5 εκατομμύρια. Υπάρχουν τεχνικές και ικανότητα για πιο γρήγορα. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να φτιάξει πάγια περιουσιακά στοιχεία. Δε νοείται να μην έχει γήπεδο, να μην έχει κτίρια για τους αθλητές του και δεύτερο-τρίτο προπονητήριο για τις ακαδημίες».

Συνέχισε, μιλώντας για το brand name της ομάδας: «Το brand name είναι άυλη αξία. Σημαίνει ότι δε μπορείς να το βάλεις σε ζυγαριά. Είναι αυτό που νιώθει ο καθένας ως ικανότητα επικοινωνιακής διείσδυσης. Καλά ή άσχημα, αν ρωτήσετε στην Ευρώπη για το ποια ομάδα ξέρει από το μπάσκετ στην Ελλάδα, η μεγάλη πλειοψηφία θα σας πει τον ΑΡΗ. Στην Ελλάδα, όπως λέω σε όλους και στους ιδιοκτήτες άλλων ομάδων, όλοι είναι και λίγο ΑΡΗΣ. Είναι Ολυμπιακός και είναι λίγο ΑΡΗΣ. Είναι Παναθηναϊκός, είναι και λίγο ΑΡΗΣ. Είναι Προμηθέας, είναι και λίγο ΑΡΗΣ. Είναι ΠΑΟΚ, οι καλοί Παοκτσήδες είναι λίγο ΑΡΗΣ. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι. Το φαινόμενο του ΑΡΗ ανδρώθηκε και εξαιτίας του φαινομένου του ΠΑΟΚ. Άρα, είναι πρόβλημα το ότι δεν είχαμε χορηγό, το ότι τελειώσαμε 9οι, το ότι ήμασταν χρεοκοπημένοι και τεράστιο πρόβλημα ότι όλοι έχουν να πουν μια κακή κουβέντα για τις συζητήσεις με τον ΑΡΗ τα προηγούμενα χρόνια. Ό όλος και ενιαίος αδιαίρετος ΑΡΗΣ, είναι κάτι τόσο μεγαλύτερο απ΄ όλα αυτά, που στο τέλος της ημέρας τα νικάει όλα. Ναι, το brand name είναι μεγαλύτερο από όλα αυτά. Ελπίζουμε να το δούμε φέτος. Αν δε το δούμε φέτος, θα το δούμε του χρόνου».

Για τους κ. Καπάζογλου και κ. Ζουλιάμη και αν βρίσκονται κοντά του, τόνισε: «Καταρχάς, είναι όλοι κοντά μας. Η οικογένεια του ΑΡΗ οφείλει ένα ευχαριστώ στον κ. Καπάζολγου που τον καιρό που δεν υπήρχε κανείς στα γραφεία λειτουργούσε ως οιονεί General Manager της ομάδας. Συνεχίζει και βοηθάει στα «κουρέματα» που συζητάμε και είναι μέσα στην ομάδα των ανθρώπων που παίρνουμε τη γνώμη και την τεχνογνωσία για θέματα της ομάδας, για να καταλήξουμε σε όσο τον δυνατόν καλύτερο συμπέρασμα. Με τον Παύλο Ζουλιάμη είμαστε και θα είμαστε φίλοι. Με τον κ. Τσακτσαρλή θα γνωριστούμε οσονούπω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από βάθος καρδιάς τον κ. Πλιάκη που ανήκει κι αυτός στην ίδια οικογένεια. Όλοι είμαστε στην οικογένεια του ΑΡΗ. Όλοι ανήκουμε σε μια οικογένεια. Όσοι δεν εισφέρουν οικονομικά ήδη, θα το κάνουν. Και ξέρετε γιατί; Θα ήθελα να το μοιραστώ με τον Αρειανό. Και γω ένας Αρειανός είμαι. Το να είναι ιδιοκτήτης μιας Κ.Α.Ε., και δη του ειδικού βάρους του ΑΡΗ, είναι σαν να είσαι ιδιοκτήτης μιας μεγάλης εισηγμένης. Οι μετοχές σου ανήκουν τυπικά. Ουσιαστικά, ανήκουν σε όλους τους Αρειανούς, με το ίδιο ποσοστό στον καθένα. Εγώ βγήκα μπροστά σε μια προσπάθεια και πήρα ένα ένα σακί με πέτρες στη πλάτη. Θα βγάλω ποτέ λεφτά από τις μετοχές; Δείξτε μου μέτοχο Κ.Α.Ε. που έχει βγάλει. Θα συνεχίσω να εισφέρω. Η επιθυμία μου είναι να εισφέρω περισσότερο, ώστε να γίνει η ομάδα δυνατότερη. Αυτό πρέπει να πετύχουμε. Να ανοίξει ξανά η αγκαλιά για την ομάδα. Μια πόλη, μια ομάδα, ένα χρώμα στο μπάσκετ. Αυτό που είχε πετύχει κάποτε ο ΑΡΗΣ, να το ξαναπετύχουμε. Μόνοι μας δε μπορούμε. Όλη η οικογένεια μαζί μπορούμε. Όλοι οι Αρειανοί μαζί. Μπάσκετ, κίτρινο, ΑΡΗΣ».

Για τη λειτουργία του Μουσείου Μπάσκετ της ομάδας αλλά και για τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε., επεσήμανε: «Την πρώτη φορά που μπήκα εδώ, ένιωσα δέος. Έκτοτε, όποιος έρχεται τον βάζω εδώ μόνο του. Ο κ. Παπαγεωργίου και οι άνθρωποι του μουσείου, ο κ. Πέγκος και ο κ. Ρασόγλου, φροντίζουν ώστε αυτό το Μουσείο να είναι ένας διαδραστικός χώρος επικοινωνίας και δημιουργίας μικρών και μεγάλων Αρειανών. Πρέπει να το ξαναδούμε από την αρχή. Όλες οι μονάδες του ΑΡΗ πρέπει να μην είναι βαρίδια στις υπόλοιπες. Άρα, πρέπει το τμήμα μάρκετινγκ, επικοινωνίας και το εμπορικό, να αναδείξει την ικανότητα επικοινωνίας και διαφημίσεως του Μουσείου. Να μπουν χορηγίες στο Μουσείο για το Μουσείο, όπως για τις ακαδημίες. Να έχει ένα ανεξάρτητο ταμείο, να μπορούν να λειτουργήσουν από μόνες τους, φυσικά υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της «μαμάς» Κ.Α.Ε. που βρίσκεται υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της «μαμάς» του Α.Σ.. Δε νομίζω πως υπάρχουν προβλήματα που δε λύνονται, αλλά που δεν αντιμετωπίζονται. Θα βρεθεί ένας δρόμος και για αυτά. Απλά, σε λίγους μήνες και έναν χρόνο, δεν λύνονται δυσλειτουργίες 50 ετών.

Εγώ δεν ήξερα ότι ο ΑΡΗΣ δεν είχε ποτέ General Manager. Δεν είχε αυτόν που να παίρνει λογαριασμούς και να αρνείται πληρωμές διότι έχει πλήρη επίγνωση των οικονομικών. Τώρα έχει δύο. Τον κ. Ντούλη που είναι ο νέος General Manager της ομάδας και εμένα. Δεν αναλαμβάνεται μισό Ευρώ έξοδο χωρίς την έγκριση μας και δεν πληρώνεται ούτε μισό ευρώ χωρίς την έγκρισή μας.  Άρα, σήμερα η ομάδα έχει μια πυραμίδα διοίκησης η οποία πρέπει να μεγαλώσει.

Ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε., κατά την άποψή μου, αυτή τη στιγμή, δεν εξυπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο υπάρχει. Είναι η διοργανώτρια αρχή. Είμαστε 14 παίκτες που παίζουμε μπάσκετ. Είναι η Γενική Συνέλευση και το Δ.Σ. της Α1. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Είναι βέβαιο ότι ο ΑΡΗΣ πρέπει να έχει κυρίαρχο ρόλο, γιατί έχει κυρίαρχο ρόλο στο ελληνικό μπάσκετ. Το έλεγα κάποτε και δεν το πίστευα, αλλά όταν πας εκεί και κανένας δεν έχει λόγο να είναι καλός μαζί σου, αλλά αναγνωρίζουν ότι ο ΑΡΗΣ είναι κάτι άλλο, τότε καταλαβαίνει κανείς την αξία της ομάδας μας. Όταν δεις πόσο σημαντικός είναι ο ΑΡΗΣ στους άλλους και όχι σε εμάς που τον βλέπουμε τεράστιο. Άρα, ναι, ο ΑΡΗΣ πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες. Πρέπει να αλλάξει τον ρόλο του στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και αν θέλετε τη γνώμη μου, να αλλάξει τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε.. Σιγά-σιγά και σταδιακά και σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες ομάδες, θα τραβήξουμε τον δρόμο του να ξανακάνουμε το μπάσκετ το αγαπημένο προϊόν της ελληνικής οικογένειας».

Για τα χρέη της Κ.Α.Ε. προς το Δημόσιο και για την διεύρυνση του Δ.Σ., απάντησε: «Θα συμμετέχω και εγώ στο διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο. Λογιστικοποιημένα και μη λογιστικοποιημένα, τα χρέη είναι 1,5 εκατομμύριο Ευρώ προς το Δημόσιο. Ο νόμος για τις 120 δόσεις, αν δε κάνω λάθος ψηφίστηκε και περιμένουν την εγκύκλιο. Ο ΑΡΗΣ έχει το πρόβλημα ότι δεν έχει κερδοφόρα χρήση τις τελευταίες τρεις χρονιές και ότι είναι στο άρθρο 99. Αν χρειαστεί θα το χρησιμοποιήσουμε και θα υποχρεώσουμε τους πάντες ή όσους επιλέξουμε εμείς να μπουν στη ρύθμιση. Δεν είναι αυτή η επιθυμία μας. Θέλουμε φιλικές και συμβιβαστικές λύσεις με όλους. Το συμφέρον του ΑΡΗ, όμως, ξεπερνά τα πάντα. Τις φιλικές σχέσεις, τα όνειρα, τα σχέδια και τις ανάγκες. Αν μας υποχρεώσουν, θα μπούμε εκεί. Υπάρχει τρόπος να ξεπεράσουμε τα δύο-τρία προβλήματα που υπάρχουν. Χρήματα είναι ο τρόπος και με τα χρήματα που έχουμε θα τα ξεπεράσουμε».

Τελειώνοντας, ο ιδιοκτήτης της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα του Παλέ ντε Σπορ: «Η συμφωνία πρέπει να γίνει κεντρικά, με το Υπουργείο. Υπάρχουν άριστες σχέσεις και θα έχουμε και με τα Ε.Α.Κ.. Είναι οργανισμοί που βοηθούν τον αθλητισμό στη περιοχή μας. Απλά, το Υπουργείο και οι πολιτικοί έχουν την πολυτέλεια να βάζουν κάτι στο μυαλό τους και να το κάνουν, γιατί ψηφίζουν νόμους και αλλάζουν τις συνθήκες. Η προηγούμενη συμφωνία, συγκριτικά είναι άδικη. Συμβατικά, δεσμεύει το Δημόσιο και την Κ.Α.Ε.. Μέχρι νεοτέρας, πρέπει να τηρείται. Ο ΑΡΗΣ έχει εκφράσει την επιθυμία του για το Παλέ. Το Υπουργείο αν βρεθεί μία τίμια λύση είναι δεδομένο ότι δεν είναι αντίθετο. Υπάρχουν, όμως, πολλά άλλα ανάμεσα. Για παράδειγμα, τι επιτρέπεται και για πόσο χρονικό διάστημα, τεχνικά και οικονομικά πράγματα. Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, θα βρεθεί η λύση. Μόνο αυτό τιμά τις αρχές του ΑΡΗ και τις αρχές που θα έπρεπε να πρεσβεύει και το Δημόσιο. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά. Έχουμε πάρα πολλά πράγματα να κάνουμε και το κάθε ένα από αυτά -για να μην γίνει ξανά πρόβλημα- πρέπει να γίνει σωστά. Άρα, πρέπει να επενδύσουμε, χρόνο, χώρο, υπομονή, προσπάθεια και πόρους. Το «σπίτι» του ΑΡΗ είναι και αυτό ένα θέμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΆΡΘΡΑ