fbpx

ΑΓΓΕΛΟΥ: "ΘΑ ΕΠΕΜΒΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ"

Pin It

Ο Βαγγέλης Αγγέλου διατύπωσε τον προβληματισμό του για την εικόνα που παρουσίασε ο ΑΡΗΣ σήμερα (12/09) απέναντι στην I.B.B., όμως εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όταν πρέπει οι παίκτες θα παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι.

Ο προπονητής των "κίτρινων" ξεκίνησε τις δηλώσεις του, τονίζοντας: "Για μένα, όπως είπα και στα παιδιά, είναι λογικό. Αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα ενδοσυνεννόησης, ενώ γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια στο σύλλογο από την διοικητική ομάδα και την αγωνιστική ομάδα και από εσάς, δεν έχουμε καταλάβει ότι για να αποδώσει ένας παίκτης, για να βγει δηλαδή η αδρεναλίνη, αυτή η ορμόνη από τους μύες και να πολεμήσει, θέλει οργάνωση και ηρεμία. Εμείς δεν έχουμε καταφέρει, παρόλες τις συνθήκες που δίνουμε στους παίκτες, όσο πλησιάζουμε στα επίσημα παιχνίδια, να εξασφαλίσουμε εκείνη την ηρεμία που χρειάζονται οι παίκτες. Εγώ όμως είμαι ικανοποιημένος.

Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, ενεργειακά τρίτο δεκάλεπτο και παράταση ήμασταν +15. Ήμασταν στην αρχή +10, μετά -12, μετά -8 και +15 στα τελευταία λεπτά. Είναι ένα κομμάτι που δουλεύουμε. Ενεργειακά δουλεύουμε. Αλλά εγώ επιμένω ότι για να ξεκινήσεις από το πρώτο λεπτό, πρέπει να είσαι σε ένα δωμάτιο μόνος σου, σε ένα κομμάτι συγκέντρωσης για να βγει, όπως πρέπει η αδρεναλίνη από τους μύες για να πολεμήσεις. Ένα παιχνίδι είναι ένας πόλεμος και δεν συγκεντρώνεται εύκολα κάποιος. Όλοι μας θέλουμε στη δουλειά ένα δωμάτιο για να συγκεντρωθούμε και να παίξουμε. Δεν το έχουμε καταφέρει ακόμη αυτό. Και κάποια στιγμή θα επέμβουμε και λίγο αυστηρά. Δηλαδή τους παίκτες θα τους απομονώσουμε, γιατί τους σεβόμαστε".

Ρωτήθηκε αν θα είναι έτοιμοι και συγκεντρωμένοι οι παίκτες και απάντησε: "Εκατό τοις εκατό! Το τι θα γίνει στο ματς δεν το ξέρω, αλλά θα είναι συγκεντρωμένοι 100%. Σήμερα (12/09) δεν ήταν συγκεντρωμένοι και υπήρχε λόγος γι’ αυτό. Σήμερα έπρεπε να υπογράψουν τις βίζες, τα διαβατήρια, τις βεβαιώσεις. Ο παίκτης δεν είναι να υπογράφει βεβαιώσεις και βίζες, αλλά να παίζει μπάσκετ. Σήμερα το πρωί δεν κάναμε προπόνηση. Όλοι οι παίκτες ήταν στα γραφεία για να υπογράψουν τις βίζες τους για το ταξίδι στη Ρωσία και η ομάδα ήταν μέχρι τις τρεις το μεσημέρι εκεί. Αυτό δεν είναι ετοιμασία για ένα παιχνίδι και σε αυτό φταίω εγώ".

Για τα θετικά στοιχεία που κρατάει από το σημερινό φιλικό με την I.B.B. ανέφερε: "Οι βασικοί μας παίκτες ήταν όχι σε καλή μέρα. Οι Σλαφτσάκης, Φλιώνης και ο Γιώργος (Αγγέλου) άλλαξαν το μομέντουμ του παιχνιδιού".

Για τα σχήματα που χρησιμοποίησε κόντρα στους Τούρκους και το τι ήθελε να δει είπε: "Αυτή η ομάδα καταρχάς έχει μια πολύ καλή βάση. Είναι ο χαρακτήρας των παικτών και η ικανότητά τους στο να μάχονται. Αυτό είναι συγκεκριμένο. Ως προς αυτό το κομμάτι έχουμε κάνει την έρευνά μας και είναι όλοι πολύ καλοί παίκτες. Από εκεί και πέρα είναι θέμα συνεργασιών, πρώτα απ' όλα από την άμυνα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε δεχθεί 8/13 σουτ, δηλαδή 20 πόντους από το πικ εν ρολ. Ήταν από αντίδραση. Δηλαδή όταν πετάει ένα πουλί και ο κυνηγός με το που πετάει, το πυροβολεί, δεν θα το σκοτώσει. Δεν είχαμε καθόλου καλή αντίδραση. Όταν δεν έχεις καλή αντίδραση σκέφτεσαι “τι έκανες; τι Φταίω; Πώς ετοίμασα το παιχνίδι; Ξεκουράστηκες; Έφαγες; Κοιμήθηκες; Όταν δεν υπάρχει αυτή η ξεκούραση και η συγκέντρωση, δεν μπορείς να ζητήσεις ευθύνη από τους παίκτες. Δόξα τω θεώ η ομάδα είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος γιατί η ομάδα αγωνίζεται γι’ αυτές τις συνθήκες. Σήμερα αστοχήσαμε στο πως να ξεκουράσουμε τους παίκτες. Είναι δική μου η ευθύνη, αλλά έπρεπε να υπογραφούν οι βίζες, γιατί αλλιώς δεν θα ταξιδεύαμε".

Για τους παίκτες που είχαν προβλήματα τραυματισμών είπε: "Εμείς έχουμε συγκεκριμένους στόχους. Ο στόχος από την αρχή είναι τα 11 παιχνίδια σε ένα μήνα. Πρώτα ο Θεός να είμαστε υγιείς. Εγώ πάντα θα γκρινιάζω για να είναι κάποιος έτοιμος να αποδώσει το μάξιμουμ της απόδοσής του, όταν έχει τις κατάλληλες συνθήκες. Ο κ. Γουλιέλμος και η διοίκηση κάνουν τα πάντα γι’ αυτό, αλλά δεν σημαίνει ότι αυτό είναι αρκετό. Σήμερα αστοχήσαμε και φταίμε εμείς και πρώτος εγώ".

Για το ότι ο Kyser και ο Βεργίνης δεν αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο επεσήμανε: "Ο Kyser και ο Βεργίνης είναι παίκτες ρυθμού. Και για να παίξουν οι παίκτες ρυθμού, θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες άλλες προϋποθέσεις. Είχε ένα πρόβλημα ο Βεργίνης στον προσαγωγό, δεν ήταν να παίξει τόσο πολύ. Ήταν να ξεκινήσει στο δεύτερο μέρος. Ο Φλιώνης ένιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία και παραπονέθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος στάθηκε καλύτερα. Σταδιακά είμαστε έτοιμοι και οι 12 παίκτες να προσπαθήσουν να βοηθήσουν την ομάδα, αλλά και οι τέσσερις μικροί που ετοιμάζονται για να καλύψουν οποιοδήποτε κενό. Σε πρώτη φάση προπονητικό και μετά από ένα τρίμηνο-τετράμηνο να μπουν και στην ομάδα. Γιατί πάντα λέω εγώ η δύναμη της ομάδας είναι οι τρεις-τέσσερις τελευταίοι παίκτες. Δηλαδή είναι είναι δυνατή μια ομάδα όσο δυνατοί είναι οι παίκτες στο τέλος του ρόστερ, οι 9, 10, 11, 12…

Για το γεγονός ότι η ομάδα είχε πάθος και πίστη στη ανατροπή μέχρι τέλους υποστήριξε: "Αυτή η οικογένεια έχει ιεραρχία. Έχει βασικούς παίκτες και αναπληρωματικούς παίκτες. Σε μια οικογένεια πρέπει να είναι καλά ο πατέρας και η μάνα. Σήμερα (12/09), οι βασικοί μας παίκτες δεν ήταν καλοί, ήταν καλοί οι αναπληρωματικοί μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι αναπληρωματικοί θα γίνουν ποτέ βασικοί. Οι βασικοί θα είναι βασικοί και οι αναπληρωματικοί θα είναι αναπληρωματικοί. Οι αναπληρωματικοί παίκτες είχαν μια καλή βραδιά. Δεν σημαίνει ότι θα είναι έτσι πάντα".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΆΡΘΡΑ