fbpx

ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ: "ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ"

Pin It

Ο Γιάννης Καστρίτης αναφέρθηκε σε όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και στην επόμενη μέρα του ΑΡΗ.

Ο προπονητής των «κίτρινων» είπε αρχικά: "Αυτή τη στιγμή δεν έχω διάθεση να σχολιάσω κάτι για το παιχνίδι. Θα προσπαθήσω να μιλήσω όσο πιο ώριμα και συνετά μπορώ, για να μην αδικήσω την προσπάθεια που έγινε από όλους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, όπως θα θέλαμε.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας, που ήταν δίπλα στην ομάδα και έχει πολύ μεγάλο μερίδιο απ' ό,τι καλό κατάφερε η ομάδα φέτος. Να ευχαριστήσω τους παίκτες μας για την προσπάθεια, όλους μου τους συνεργάτες, που κάθε μέρα έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό, όλοι όσοι είναι στα γραφεία που έζησα την καθημερινή μάχη, την οποία δίνουν για να έχουμε μια εύρυθμη λειτουργία και όλους εσάς για τη συνεργασία".

Για τα γεγονότα στο ελληνικό μπάσκετ, επεσήμανε: "Να μη πω τίποτα για το παιχνίδι. Λυπάμαι πάρα πολύ για όσα ζούμε στο μπάσκετ τις τελευταίες μέρες, για τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν και δημιουργούνται καθημερινά και κάτω από αυτές καλούμαστε να κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν ξέρω τι έχουμε να περιμένουμε μέχρι τη λήξη. Μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.Αν δεν έχουμε φτάσει στο μηδέν, είμαστε πολύ κοντά. Αν δεν βρούμε λύσεις με στόχο το καλό του μπάσκετ και μόνο, πολύ σύντομα κανείς από μας δεν θα έχει δουλειά τα επόμενα χρόνια.Όποιος δεν βλέπει ότι είναι προφανές ότι το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί μέσα στο γήπεδο, κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του, σε ότι αφορά την παραμονή και την τελική κατάταξη. Και θα έχουμε και χειρότερα".

Σε ερώτηση για το θέμα της παραμονής του στην ομάδα, απάντησε: "Δεν έχουμε μιλήσει με τον κ. Γουλιέλμο ακόμα. Πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι μας, να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή βάση. Το έχω πει πολλές φορές, προφανώς και θέλω να μείνω. Το τι πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα θα πρέπει να καθίσουμε, να συζητήσουμε και με μοναδικό γνώμονα το καλό του ΑΡΗ, να βρούμε.Έχουν γίνει κάποιες επιδερμικές συζητήσεις, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να καθίσουμε να συζητήσουμε σε σοβαρή βάση. Προερχόμαστε από μια πολύ δύσκολη χρονιά, μιλάμε για έναν τεράστιο σύλλογο, με πολύ κόσμο, που διανύει δύσκολες σεζόν. Πρέπει να γίνει συζήτηση με ειλικρίνεια και συναίσθηση της ευθύνης απέναντι σε αυτή τη μεγάλη ομάδα".

ΖΙΑΓΚΟΣ: "ΘΛΙΒΟΜΑΙ, ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ"

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος εξέφρασε τη θλίψη του για όσα συμβαίνουν στο μπάσκετ.

Ο τεχνικός του Ρεθύμνου ανέφερε αρχικά ονομαστικά όλους τους παίκτες του και δήλωσε: “Μόλις σας ανακοίνωσα τους πρωταθλητές της φετινής σεζόν. Είμαι ένα από τους ανθρώπους του μπάσκετ που ξεκίνησαν τη σχέση τους με το άθλημα γιατί μας έσπρωξαν στα γήπεδα η χρυσή γενιά του 87, οι μεγάλες επιτυχίες του ΑΡΗ. Ήρθαμε σήμερα εδώ, όντας μάρτυρες τις τελευταίες μέρες μιας από τις πιο μαύρες σελίδες της αθλητικής – μπασκετικής ιστορίας από το ’87 και μετά που έχω βιώσει εγώ.Θλίβομαι για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι δεν έχω απαντήσεις στα χιλιάδες ελληνόπουλα που κάνουν όνειρα μέσα από το μπάσκετ, στα πολλά πως και γιατί και τι συμβαίνει, αλλά πιο πολύ θλίβομαι γιατί είμαι πατέρας δύο παιδιών που δεν έχω τη διάθεση να σπρώξω τα παιδιά μου στον αθλητισμό.Θέλω να διαψευστώ πανηγυρικά, αλλά πολύ φοβάμαι ότι οι μέρες θα περάσουν και θα ασχοληθούμε καφενειακά, επιφανειακά με το τι έχει συμβεί, ποιες είναι οι αιτίες, οι συνέπειες και ποιες είναι οι λύσεις. Εύχομαι καλή δύναμη στους φορείς, να πρυτανεύσει η λογική και η αγάπη για το μπάσκετ. Καλό καλοκαίρι και καλά ξεμπερδέματα σε όλους".

Ρωτήθηκε πότε έμαθαν για όσα έγιναν σήμερα και απάντησε: "Ενημερωθήκαμε ερχόμενοι στο γήπεδο για όσα έγιναν σήμερα. Σαφέστατα και δεν χαλαρώσαμε όλο αυτό το διάστημα. Θα έπρεπε να συμβεί ένα αθλητικό θαύμα, να κέρδιζε η Κύμη τον Παναθηναϊκό αγωνιστικά. Και να μην είχε συμβεί αυτό, η ομάδα θα ερχόταν εδώ για να κερδίσει. Οποτεδήποτε διαμορφώνεται αποτέλεσμα έξω από τις τέσσερις γραμμές αποτελεί αλλοίωση".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΆΡΘΡΑ