Η πρωτοβουλία του ARIS BC  και του ARIS BC MUSEUM  για ένα μπάσκετ προσβάσιμο σε όλους, ιδιαίτερα σε ανθρώπους με οπτικές αναπηρίες και εμποδιζόμενα άτομα γι’ αυτό, ξεκίνησε από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας μας, στο BKT EuroCup, με στόχο να καθιερωθεί πανευρωπαϊκά. Και βρίσκει συνεχώς συμμάχους.

Μετά το Βρότσλαβ και τη Σλασκ, στην Μπουντούτσνοστ και το γήπεδό της, Morača Sports Center της Ποντγκόριτσα και  ξεκινώντας απο το παιχνίδι με τον ΑΡΗ Midea και την υποστήριξη και τεχνογνωσία των συνεργατών μας (ΕΧΕDRAMark), υλοποιείται η σχετική μεθοδολογία ADeC, η οποία κάνει το άθλημα προσβάσιμο και συμπεριληπτικό σε ανθρώπους με οπτικές αναπηρίας.

Ο ΑΡΗΣ Midea, μπροστάρης, βάζει το αποτύπωμά του στο μπάσκετ της Ευρώπης με κοινωνικά καινοτόμα συστήματα και συμπεριληπτικές δράσεις. με στόχο να γίνουν μόνιμα  στον ευρωπαϊκό χώρο..

Μάλιστα, τα ΜΜΕ του Μαυροβουνίου εξήραν και προέβαλαν αυτήν τη δράση, όπως φαίνεται από το παρακάτω δημοσίευμα της Vijesti.

https://www.vijesti.me/sport/kosarka/681617/na-utakmici-buducnosti-prvi-put-u-cg-bila-dostupna-usluga-audio-deskriptivnog-komentarisanja-za-osobe-sa-ostecenjem-vida?utm_source=vijesti_web&utm_medium=fb-web-social-share&utm_campaign=vijesti_share_counter