Ο Σάββας Καμπερίδης υπογράμμισε πως πρέπει να γίνουν αλλαγές στο ρόστερ, διότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, προσθέτοντας ότι αν δεν υπάρχει η άμυνα στο ένας εναντίον ενός ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί να κερδίσει κανέναν.

Ο τεχνικός του ΑΡΗ τόνισε: “Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και τον Κώστα (Χαραλαμπίδη). Κέρδισαν δίκαια. Δεν χωρά αμφιβολία αυτό. Όσο είμαστε μαζί με την ομάδα, έχουμε κάνει τρεις ήττες και έχουμε δεχθεί 95, 96 και 101 πόντους. Πρέπει να καταλάβουμε ότι με αυτή την αμυντική συγκομιδή, δεν μπορούμε να κερδίσουμε κανέναν. Γίνεται προσπάθεια, αλλά ακόμη και σήμερα (05/01) οι περισσότεροι πόντοι, οι οποίοι έχουμε δεχθεί είναι σε καταστάσεις  ένας εναντίον ενός. Αν δεν μπορούμε να σταματήσουμε άνθρωπο στο ένας εναντίον ενός, δεν μπορούμε να κερδίσουμε. Είμαστε μια ομάδα που σκοράρει εύκολα 80 πόντους σε κάθε παιχνίδι και παρόλα αυτά έχουμε χάσει τρεις φορές με 20 πόντους.

Προφανώς και πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα στην ομάδα. Σίγουρα στις προπονήσεις και εφόσον υπάρξει η δυνατότητα, νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο, πρέπει να γίνουν αλλαγές.

Ερωτηθείς αν οι αλλαγές είναι ο μοναδικός τρόπος επίλυσης του προβλήματος, επεσήμανε: "Πρέπει η ομάδα να μπορεί να κάνει αλλαγές. Αυτή τη στιγμή γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια στον σύλλογο. Εφόσον υπάρξει αυτή η δυνατότητα, προφανώς και θα γίνουν αλλαγές. Όσο, όμως είμαστε έτσι όπως είμαστε, είμαστε υποχρεωμένοι να δείχνουμε μεγαλύτερη αυταπάρνηση και πολύ καλύτερη εικόνα. Υπήρχαν στιγμές στο παιχνίδι που βγήκαν δυο-τρία παιδιά μπροστά αμυντικά, όπως ο Milosevic και ο Φλιώνης και η ομάδα κατάφερε και πλησίασε στο σκορ, αλλά σ' αυτά τα διαστήματα είχαμε πολύ κακές αποφάσεις. Πρέπει να έχουμε δεχθεί πέντε-έξι τρίποντα σε άμυνα ένας εναντίον ενός στα τελευταία δυο δευτερόλεπτα της επίθεσης. Όπως καταλαβαίνετε αυτό πονάει. Δέχεσαι 15 τρίποντα, από τα οποία τα 10 είναι στο ένας εναντίον ενός. Χάσαμε και 15 αμυντικά ριμπάουντ, με ποιον τρόπο μπορείς να διεκδικήσεις το παιχνίδι; Εγώ τουλάχιστο δεν ξέρω τον τρόπο".

Για το ρυθμό του αγώνα και τις επτά νίκες που χρειάζεται ο ΑΡΗΣ για να εξασφαλίσει την παραμονή, είπε: "Για το τέμπο του αγώνα κι αυτό είναι ένα κομμάτι, που ξεκινάει από την άμυνα. Όταν δεν μπορούμε να 'ματσαριστούμε' και μας περνάνε στο ένας εναντίον ενός, μονίμως είμαστε σε καταστάσεις που κυνηγάμε. Παίζοντας μια άμυνα press, όπως παίξαμε για ένα διάστημα καταφέραμε και ελέγξαμε το ρυθμό και ήταν ουσιαστικά και το καλύτερό μας διάστημα στο παιχνίδι.

Η ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον επτά νίκες, γιατί, όπως βλέπουμε τα αποτελέσματα δεν βοηθούν, άρα δεν μπορούμε να υπολογίζουμε τι κάνουν οι άλλοι. Πρέπει εμείς να αρχίσουμε να κερδίζουμε. Εγώ πιστεύω στην ομάδα. Νομίζω ότι οι επτά νίκες είναι εφικτές, αρκεί να αλλάξουμε αυτά που πρέπει. Στην ομάδα υπάρχει ποιότητα και νομίζω ότι εξαρτάται από τον καθένα από εμάς, που απαρτίζουμε αυτή την ομάδα να δώσει το κάτι παραπάνω για να τα καταφέρουμε. Έχουν βρεθεί κι άλλες ομάδες σε αυτή τη θέση και αργότερα στο πρωτάθλημα και τα κατάφεραν, επειδή συσπειρώθηκαν και ήταν αποφασιστικοί για να πετύχουν αυτό που είχαν σαν στόχο. Έτσι μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς".

Χαραλαμπίδης: "Οι παίκτες έπαιξαν με ενέργεια και διάθεση"

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης, στάθηκε στη μεγάλη προσπάθεια των παικτών του.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε: "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Είχαμε μία δύσκολη εβδομάδα και ανταποκρίθηκαν στο έπακρο. Το ματς είχε το “πρέπει” και τα παιδιά υπερέβαλαν εαυτούς, έπαιξαν με ενέργεια και διάθεση για να φτάσουν στο αποτέλεσμα. Η νίκη ήταν ο μοναδικός στόχος, ανεξάρτητα από την ποιότητα του μπάσκετ. Έπρεπε να νικήσουμε και τα καταφέραμε. Η εβδομάδα ήταν δύσκολη και νιώσαμε τη στήριξη του κόσμου, η ομάδα παίρνει απίστευτη δυναμική όταν παίζει με αυτόν τον κόσμο που της δίνει μεγάλη ενέργεια. Ελπίζω και στη συνέχεια της χρονιάς να τον έχουμε δίπλα μας, γιατί τίποτα δεν τελείωσε σήμερα (05/01)".