Ο Γιάννης Καστρίτης τόνισε πως είναι απολύτως φυσιολογικό ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η ήττα από τον Χολαργό να έχει στεναχωρήσει τον κόσμο και πρόσθεσε πως μια νίκη θα απελευθερώσει τους παίκτες από το άγχος και την πίεση και θα τους βοηθήσει να παρουσιάσουν ένα καλύτερο πρόσωπο.

Ο προπονητής του ΑΡΗ υποστήριξε αρχικά: «Είναι μια πολύ σκληρή ήττα για όλους μας στην ομάδα. Βρίσκομαι μόλις πέντε μέρες εδώ και έχω να καταθέσω ότι αυτό που είδα και σήμερα (22/12) στον αγώνα και στις προπονήσεις – δεν ξέρω τι πιστεύει ο πολύς κόσμος για το ταλέντο και την ποιότητα αυτής της ομάδας – είναι ότι η ομάδα απαρτίζεται από παιδιά, τα οποία δίνουν πραγματικά κάθε μέρα τον καλύτερό τους εαυτό στην προπόνηση και αυτό έκαναν και σήμερα (22/12), θυσιάζοντας τα κορμιά τους. Όλοι οι άνθρωποι που είναι γύρω από την ομάδα ζουν καθημερινά με την πίεση ο ΑΡΗΣ να πετύχει και αυτό είναι φυσιολογικό. Όπως φυσιολογικό είναι να έχουμε στενοχωρήσει τον κόσμο μας, μετά από μια τόσο κακή ήττα.

Νομίζω ότι το σκορ τα λέει όλα. Όταν δέχεται μια ομάδα 59 πόντους στην έδρα της και δεν μπορεί να βάλει 60 για να κερδίσει, αποτυπώνει όλη την εικόνα του αγώνα. Είχαμε πάρα πολλά ανοικτά σου, είχαμε 6/23 τρίποντα. Αρκετά από αυτά με πολύ καλές συνθήκες και προϋποθέσεις. Επίσης χάσαμε τη μάχη των ριμπάουντ κατά κράτος στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο πρώτο ελέγχαμε απόλυτα αυτό το κομμάτι. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε πολύ περισσότερα λάθη απ’ ότι στο πρώτο.
Το να μη μπορείς να σκοράρεις και πετύχεις πάνω από 60 πόντους, τα πολλά λάθη στο δεύτερο μέρος και η χαμένη μάχη των ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο, στα δικά μου μάτια μεταφράζονται σε πολύ πίεση. Είναι η πίεση που νιώθει η ομάδα για να κερδίσει και να πετύχει. Για την ακρίβεια να κάνει την πρώτη νίκη μετά από καιρό που θα μπορέσει να απελευθερώσει τους πάντες. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε πολύ, για να πετύχουμε, πάνω απ’ όλα για να υποστηρίξουμε όλοι μας αυτά τα παιδιά, που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και σηκώνουν αυτό το βαρύ φορτίο και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα πετύχουμε τους στόχους μας 100%. Να δώσω συγχαρητήρια στον Χολαργό και στον κόουτς Λυκογιάννη για τη νίκη τους και την εν γένει παρουσία τους στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής».

Για το πόσο μπορεί να βελτιωθεί η ομάδα είπε: «Ο ΑΡΗΣ είναι ΑΡΗΣ. Είναι μια μεγάλη ομάδα και κανείς δεν δέχεται να χάνει στην έδρα του παιχνίδια. Ένα κομμάτι είναι αυτό. Θέλω να ξεκαθαρίσω και να καταστήσω σαφές πως άπαντες έχουν δίκιο. Και οι άνθρωποι της διοίκησης και ο κόσμος του ΑΡΗ να απαιτεί νίκες απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Το δεύτερο έχει να κάνει με λεπτομέρειες που συχνά κρίνουν τα παιχνίδια. Ακόμη και στο σημερινό (22/12) παιχνίδι, όπως είδαμε, από μια και μόνο λεπτομέρεια το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό και να μιλάμε από διαφορετικό πρίσμα. Τα παιδιά δίνουν παραπάνω από το 100%, αλλά αυτό δεν σημαίνει έχουν φτάσει στο ταβάνι τους. Ο καθένας ατομικά και σε προσωπικό επίπεδο δίνει το 100%. Στο μπάσκετ, όμως πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η ομάδα, το πως παρουσιάζεσαι σαν ομάδα, όπως επίσης η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση. Όσο πιο γρήγορα φτάσουμε στην πρώτη μας νίκη που τόσο πολύ χρειαζόμαστε από εκεί και έπειτα όλοι θα απελευθερωθούν, θα δουλέψουν με λιγότερη πίεση και θα δούμε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα πάνω στο παρκέ. Και σε αποτέλεσμα και σε θέαμα».

ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ»

Ο Άρης Λυκογιάννης εξέφρασε τον σεβασμό του στον ΑΡΗ, επισημαίνοντας πως όταν πατάς το παρκέ, οφείλεις να φέρεσαι επαγγελματικά.

Ο τεχνικός του Χολαργού υποστήριξε: «Είναι μια ιδιαίτερη μέρα γιατί συμβαίνουν δύο πράγματα που δεν συμβαδίζουν. Ο ΑΡΗΣ χάνει εντός έδρας από τον Χολαργό. Μιλήσαμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο και είπαμε ότι η εικόνα μας ήταν τουλάχιστον αστεία. Σίγουρα με τον τρόπο που παίζαμε δεν δείχναμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΡΗΣ σκόραρε μόνο 22 πόντους και είναι η απόδειξη για το πόσο διαφορετικά παίξαμε. Στην επίθεση δεν μαγέψαμε, αλλά πήραμε μια τεράστια νίκη εκτός έδρας και για το πρεστίζ του συλλόγου και λόγω του μεγέθους του αντιπάλου.

Ο σεβασμός για την ιστορία του ΑΡΗ είναι δεδομένος σε όλους τους ανθρώπους στο μπάσκετ, αλλά όταν μπαίνεις στο παρκέ είσαι επαγγελματίας και κοιτάς να κερδίσεις ανεξάρτητα ποιος είναι απέναντι σου. Εύχομαι να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Καλή συνέχεια στον ΑΡΗ και καλή επιτυχία στον Γιάννη Καστρίτη».