Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ έφτασε την Πέμπτη (07/09) στη Θεσσαλονίκη και έδειξε έτοιμος για την πρόκληση της προσεχούς σεζόν, με τη φανέλα του ΑΡΗ Midea.

Ο Αμερικανός γκαρντ, παρά την κόπωση του ταξιδιού (ταξίδεψε από την Κίνα στις ΗΠΑ και δύο μέρες αργότερα στην Ελλάδα), φάνηκε ανυπόμονος για να μπει στη δράση. Το πρωί της Παρασκευής (08/09) θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας.

Τον Γκάλινατ υποδέχτηκαν ο team manager του ΑΡΗ Midea, Χρήστος Ταπούτος και ο οικονομικός διευθυντής της ΚΑΕ, Αλέξανδρος Γκαντώνας. Στις πρώτες του δηλώσεις, ο 26χρονος άσος τόνισε ότι είναι έτοιμος αγωνιστικά, έχοντας δώσει περίπου 30 παιχνίδια στην Κίνα.

Αναφερόμενος στους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει την πρόταση του ΑΡΗ Midea, ο Γκάλινατ τόνισε: «Έπαιξα πέρυσι στην Ελλάδα και αγαπώ τη χώρα και το πρωτάθλημα. Ο δεύτερος σημαντικός λόγος η συμμετοχή της ομάδας στο Eurocup. Είναι μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου και θέλω να αποδείξω ότι αξίζω να παίζω σ’ αυτό το επίπεδο».

Μιλώντας για τον κόσμο της ομάδας και το ότι σύντομα θα αγωνιστεί στο «Nick Galis Hall», σχολίασε: «Ναι, ανυπομονώ να παίξω στο γήπεδό μας. Πάντα μου αρέσει να παίζω μπροστά σε φιλάθλους όπως αυτοί του ΑΡΗ και περιμένω να αγωνιστώ σ’ αυτήν την ατμόσφαιρα».

Όσο για το αν είναι έτοιμος αγωνιστικά, επισήμανε: «Νιώθω απόλυτα έτοιμος. Πρέπει να σας πω ότι έπαιξα περίπου 30 αγώνες στην Κίνα, είναι σε καλή κατάσταση και απομένει να ενσωματωθώ στο σύνολο, με την υπόλοιπη ομάδα».

Για το τι περιμένει απ’ αυτόν ο Γιάννης Καστρίτης και το ρόλο του στην ομάδα, είπε: «Έχω μιλήσει με τον κόουτς. Θέλει από μένα να σκοράρω, να είμαι ηγέτης. Αυτό θα προσπαθήσω και φυσικά θα κάνω  ό,τι άλλο χρειαστεί για να κερδίζει η ομάδα».

Καταλήγοντας και μιλώντας για τη διπλή πρόκληση σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Γκάλινατ δήλωσε: «Ανυπομονώ γι’ αυτήν τη σεζόν. Αν θες να είσαι επιτυχημένος πρέπει να κερδίσεις όσα περισσότερα παιχνίδια μπορείς, οπότε περιμένω με ανυπομονησία να ξεκινήσει η χρονιά».