fbpx
etpa covid
Watt & Volt
Ο Αρης είσαι εσυ

Καστρίτης: «Δημιουργούμε νέους στόχους»

Pin It

Ο Γιάννης Καστρίτης είχε κάθε λόγο για να είναι ικανοποιημένος μετά τη νίκη του ΑΡΗ επί της Λάρισας, με την οποία οριστικοποιήθηκε η επιστροφή της ομάδας μας στα play off.

Ο κόουτς του ΑΡΗ δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Κλείνει ένας μεγάλος κύκλος εντός έδρας για το φετινό πρωτάθλημα στη regular season. Ειδικά στην ομάδα μας, υπάρχει κόπωση. Πνευματική, σωματική και ψυχολογική. Μιλάμε για παιδιά που είναι εδώ από τις αρχές Αυγούστου και γνωρίζουμε όλοι τι έχουν περάσει και ποιες πιέσεις έχουν αντέξει. Απ’ ό,τι φαίνεται, θα φτάσουμε τέλη Μάη και θα είμαστε εδώ να παίζουμε.

Έχουμε να διαχειριστούμε πάρα πολλές διακοπές του πρωταθλήματος. Η τελευταία, αυτή των 17 ημερών, ήταν πολύ δύσκολη, σε τέτοιο σημείο, Μάιο μήνα. Παρότι δεν είχαμε ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο και στην άμυνα, είδατε την προσπάθεια στην επανάληψη και το πώς έβαζαν τα παιδιά τα χέρια τους σε όλες τις μπάλες, βελτιώνοντας παράλληλα τα ριμπάουντ.

Φτάσαμε στα πλέι οφ, μετά από 5 χρόνια. Έχουμε εξασφαλισμένη την 7η θέση και συνεχίζουμε για το τελευταίο μας παιχνίδι. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, όπως σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε την ευκαιρία να δημιουργούμε καινούργιους στόχους, τόσο ομαδικά όσο και σε ατομικό επίπεδο. Συνεχίζουμε για το επόμενο. Παρότι δημιουργούμε στόχους, αυτό που έχει γίνει είναι απίστευτο και πρέπει να δίνω τα credit με κάθε ευκαιρία».

Για το ότι στην αρχή της χρονιάς είχε δηλώσει ότι δεν πρέπει κανείς να φοβάται την ομάδα.

«Θυμάμαι αυτές τις συζητήσεις, όπως θυμάμαι τις συζητήσεις και μετά από την αποχώρηση του Κέλι, για το αν θα κάνουμε άλλες νίκες, αν θα κινδυνέψουμε. Είχαμε έρθει με όρεξη και διάθεση να δουλέψουμε, γνωρίζοντας το δύσκολο έργο μας. Ξέραμε ότι θα χτίσουμε την ομάδα γύρω από νεαρούς παίκτες, με ενέργεια και κίνητρο. Ξέραμε πώς θέλαμε να χτίσομε την ομάδα. Όντας συνεπής στη προπόνηση και στα παιχνίδια, επιβραβεύεσαι. Ειδικά όταν έχεις αυτό το γήπεδο να σου δεκαπλασιάζει την ενέργεια. Αν βάλουμε μαζί και τον πρωταθλητισμό της διοίκησης, που κράτησε την ομάδα μακριά από τιμωρίες και αφαιρέσεις βαθμών, μπορούμε να είμαστε διψασμένοι για τη συνέχεια».

Για το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ έχει κερδίσει αγώνες υπό διάφορες και δύσκολες συνθήκες:

«Τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Είναι εξαιρετική παρέα, ατμόσφαιρα και ενέργεια. Στα γραφεία είμαστε φοβερά. Υπάρχει συνεργασία και συνεννόηση μαζί με σκληρή δουλειά».

Για το μέλλον του στον ΑΡΗ:

«Νομίζω ότι ήδη έχω αρχίσει να νιώθω ότι κάνουμε την τελευταία συνέντευξη Τύπου της χρονιάς. Είμαστε διψασμένοι και πεινασμένοι. Όχι ότι δεν θέλω αλλά δεν έχουμε συζητήσει κάτι και συνεχίζουμε ταγμένοι στον στόχο μας.  Είμαι διατεθειμένος και θετικός στο να το συζητήσω για το μέλλον».

Για το αν το παιχνίδι με τον Απόλλων Πάτρας είναι τελικός:

«Όπως και όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια εδώ και έξι μήνες!».

Στον αντίποδα, ο κόουτς της Λάρισας, Φώτης Τακιανός, δήλωσε:

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, σε μια δύσκολη έδρα. Θα έπρεπε να παρουσιαστούμε καλύτεροι στο θέμα της τακτικής μας. Και να δείξουμε υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας στην διάρκεια του αγώνα, όμως δεν τα καταφέραμε. Η δύναμη και η ταχύτητα του αντιπάλου μας δυσκόλεψε. Η άμυνα του αντιπάλου ήταν στα όρια του φάουλ. Μας οδήγησε σε 20 λάθη. Κάτι το οποίο ήταν καταδικαστικό.

Είχαμε αδράνειες στις επιστροφές μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΆΡΘΡΑ