fbpx
etpa covid
Watt & Volt
Ο Αρης είσαι εσυ

Καστρίτης: «Όλοι στην ομάδα είμαστε σίγουροι ότι θα παρουσιάσουμε αυτό που πρέπει»

Pin It

Ο Γιάννης Καστρίτης στάθηκε στις δυσκολίες του αγώνα με τον Ολυμπιακό και τόνισε ότι ο ΑΡΗΣ θα δείξει καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια.

Ο κόουτς του ΑΡΗ δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη άρα κι ένα παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Δε θέλω να χρησιμοποιώ δικαιολογίες, αλλά προέκυψαν και οι ρεαλιστικές δυσκολίες λόγω των απουσιών των Τολιόπουλου, Καββαδά. Θεωρώ ότι μας έλειψε το ροτέισον καθώς θα μπορούσε να είχαμε διαχειριστεί διαφορετικά κάποιες καταστάσεις, ενώ μας έλειψαν και στις προπονήσεις όλης της εβδομάδας. Η συνέχεια έχει δύσκολο πρόγραμμα για μας, αφού αντιμετωπίζουμε εκτός έδρας την ΑΕΚ. Ξέρω ότι έγιναν πολλά λάθη, είτε από κούραση είτε από έλλειψη συγκέντρωσης, αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω στα παιδιά την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν. Δείχνουν ότι θέλουν να υποστηρίξουν το πλάνο κι αυτό που πρεσβεύουμε».

Για τα πολλά λάθη (9) του JD Νότε, ο Γιάννης Καστρίτης σχολίασε:

«Δε με προβληματίζει. Αγαπάμε τον Νότε, όπως όλα τα παιδιά και στα λάθη του τον στηρίζουμε ακόμη περισσότερο, όπως κάνουμε με όλη την ομάδα. Όντως έκανε λάθη, αλλά δεν μπορώ να το αποσυνδέσω από το γεγονός ότι μας έλειπε ένας βασικός γκαρντ, ο Τολιόπουλος και αναγκάστηκε για πολύ ώρα να παίξει και στον «άσο», κάτι που δε συνηθίζει όσο είναι με μας, και περισσότερο χρόνο απ’ ότι του αναλογούσε. Έχει εξήγηση λοιπόν, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει και τι πρέπει να κάνουμε».

Για το θέμα της ενίσχυσης με έκτο ξένο, ο κόουτς του ΑΡΗ είπε:

«Από την πρώτη μέρα που ανανέωσα με την ομάδα, δεν έχω σταματήσει να «χτενίζω» την αγορά μαζί με το σταφ μου. Άρα, ψάχνουμε για παίκτη. Δε θα αγχωθούμε όμως, ούτε θα κάνουμε κίνηση αν δε μας δώσει τις λύσεις που θέλουμε, έτσι απλά για να πούμε ότι πήραμε έναν παίκτη. Πρέπει, λοιπόν, να γίνει η σωστή κίνηση. Από εκεί και πέρα η ομάδα έχει τρεις ρούκις. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Θα προσαρμοστούν και θα μάθουν, όπως συμβαίνει με όλη την ομάδα. Ίσως η εικόνα της ομάδας να μην είναι αυτή που βλέπουμε τώρα. Σήμερα παίξαμε χωρίς Καββαδά και Τολιόπουλο απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Είχα πει από το ξεκίνημα ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη τέλη Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα κάνουμε νίκες μέχρι τότε. Δε νομίζω ότι πέρυσι τέτοια εποχή ήμασταν καλύτερα απ’ ότι φέτος. Στην ομάδα είμαστε σίγουροι ότι θα παρουσιάσουμε αυτό που πρέπει».

Μπαρτζώκας: «Ο ΑΡΗΣ δε σ’ αφήνει να αντιμετωπίζεις χαλαρά ένα παιχνίδι»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε από την πλευρά του:

«Είχαμε ένα βαρύ και δύσκολο πρόγραμμα και δύσκολο που περιλάμβανε δύσκολα ταξίδια και παιχνίδια Ισπανία. Όταν κλείνει αυτό το πρόγραμμα, πάντα το κίνητρο πέφτει. Ωστόσο, ο ΑΡΗΣ είναι μια ομάδα η οποία δεν σ’ αφήνει να αντιμετωπίσεις χαλαρά ένα παιχνίδι γιατί παίζει με μεγάλη ένταση, πάει με δύναμη στα ριμπάουντ και είδατε ότι σήμερα στο πρώτο ημίχρονο είχε 13 επιθετικά. Γενικά απέναντι στον ΑΡΗ οφείλεις να είσαι σοβαρός και νομίζω ότι με τις 30-32 ασίστ που είχαμε στο παιχνίδι, ήμασταν σοβαροί για 35 λεπτά. Στη συνέχεια σταματήσαμε να παίζουμε και κακώς το κάναμε. Μην ξεχνάμε όμως ότι είναι μια σημαντική νίκη σ’ ένα γήπεδο στο οποίο έχασε ο Παναθηναϊκός.

Ο ΑΡΗΣ έπαιζε με αλλαγές και μάλιστα πήγαινε πολλές φορές με 2-3 παίκτες, οπότε εμείς έπρεπε να βρούμε το κατάλληλα μις ματς. Ο Κάαναν είναι καλός σουτέρ, έχει καλές και κακές στιγμές, αλλά είναι σίγουρο ότι θα προσαρμοστεί στα δεδομένα της ομάδας. Αυτή έχει καλό ρυθμό από πέρυσι και δεν είναι εύκολο για τον κάθε νέο παίκτη να μπει σ’ αυτόν τον ανταγωνισμό και στο επίπεδο που είναι η ομάδα. Δεν είναι εύκολο να μπει στο ροτέισον. Θα έχει τα πάνω και τα κάτω του αλλά κι εμείς θα έχουμε αυτό που πάντα μας χαρακτηρίζει. Υπομονή. Μέσα από τα παιχνίδια και τις προπονήσεις θα έρθει στο επίπεδο που αξίζει να είναι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΆΡΘΡΑ