fbpx
etpa covid
Watt & Volt
Ο Αρης είσαι εσυ

Γ. ΑΓΓΕΛΟΥ: "ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ"

Pin It

Ευλογημένος και τυχερός που θα αγωνιστεί στον ΑΡΗ, αλλά και έτοιμος να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες και στις απαιτήσεις μιας δύσκολης χρονιάς, δήλωσε ο Γιώργος Αγγέλου. Μιλώντας στο www.arisbc.gr, ο 24χρονος γκαρντ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη συνεργασία που θα έχει με τον πατέρα του για πρώτη φορά σε μια ομάδα.

Ο απόφοιτος του Saint Francis δεν μπορούσε να κρύψει τα έντονα συναισθήματα, λίγες ώρες μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας του με τους «κίτρινους». «Νιώθω ευλογημένος γιατί ξέρω ότι ευκαιρίες σαν κι αυτή του ΑΡΗ δεν παρουσιάζονται συχνά και χωρίς τη βοήθεια του Θεού δεν θα ήμουν μέλος αυτής της ομάδας. Τυχερός γιατί γνωρίζω την ιστορία του ΑΡΗ, το πόσο πολύ στηρίζεται από τον κόσμο της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο και μια τέτοια ομάδα αποτελεί όνειρο για πάρα πολλούς αθλητές. Έτοιμος γιατί ξέρω το πόσο χρόνο και ιδρώτα έχω επενδύσει σε αυτό το άθλημα, έτσι ώστε να μπορώ να ανταπεξέλθω στις φετινές υψηλές προσδοκίες».

Για τον Γιώργο Αγγέλου η παρουσία του σε ομάδα της Α1 αποτελούσε ένα μεγάλο όνειρο και ανυπομονεί να το ζήσει. «Δεν νομίζω ότι μπορώ να περιγράψω με λέξεις αυτό που νιώθω για τη νέα χρονιά! Περιμένω πως και πως να γνωρίσω τους καινούργιους συμπαίκτες μου και να παίξω για πρώτη φορά σε ένα πρωτάθλημα, που ονειρευόμουν από μικρός».

Έχει πάντως επίγνωση των δυσκολιών που θα υπάρξουν τη νέα σεζόν, όπως και της μεγάλης προσπάθειας που έγινε για τη δημιουργία της ομάδας. «Νομίζω ότι η Αμερική και το Saint Francis με προετοίμασαν για συνθήκες σαν και τη φετινή. Φέτος ο ΑΡΗΣ πρέπει να έχει συγκέντρωση για τρεις διαφορετικούς θεσμούς, πράγμα, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο. Όσον αφορά την προσπάθεια που έχει γίνει φέτος στον ΑΡΗ, γνωρίζω πολύ καλά ότι η ομάδα στήθηκε με κόπο και ιδρώτα του κ. Γουλιέλμου και του κόουτς Αγγέλου και πολλών ακόμα ανθρώπων του ΑΡΗ».

Η συμμετοχή του σε ένα κομμάτι του προγράμματος των μεταβατικών προπονήσεων τον βοήθησε να πάρει μια πρώτη γεύση από το περιβάλλον της καινούργιας του ομάδας και να αρχίσει να εγκλιματίζεται. «Πέρα από το γεγονός ότι οι καλοκαιρινές προπονήσεις στο Αλεξάνδρειο με τον κόουτς Νικολαΐδη και τον κόουτς Καμπεριδη με βοήθησαν σε μπασκετικό επίπεδο, με βοήθησε η εμπειρία αυτή και να προσαρμοστώ, αλλά και να γνωρίσω το περιβάλλον της ομάδας».

Πώς θα είναι όμως η συνύπαρξη με τον πατέρα του για πρώτη φορά σε μια ομάδα; «Πιστεύω πως θα είναι σίγουρα απαιτητική και ενθουσιώδης. Δεν είναι εύκολο να παίζεις για τον πατέρα σου, όπως δεν είναι εύκολο να κοουτσάρεις τον γιο σου. Η σχέση μας μέχρι τώρα ήταν καθαρά σχέση πατέρα-γιου. Είναι λίγες οι φορές που έχουμε μιλήσει για μπάσκετ με τον πατέρα μου. Δεν ήθελε να παρεμβαίνει στις αποφάσεις μου, γιατί εμπιστεύεται το ένστικτο μου. Κάτι αντίστοιχο πιστεύω θα συμβεί και φέτος. Και είμαι ανυπόμονος να δω πως θα εξελιχθεί αυτή η σχέση εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου».

Το βέβαιο πάντως είναι ότι η συνεργασία αυτή με τον κόουτς Αγγέλου θα του δώσει επιπλέον κίνητρο. «Αυτό είναι σίγουρο. Από μικρό παιδί, όταν και με πήγαινε στο γήπεδο για τις προπονήσεις της Α.Γ.Ε.Χ., είχα στο μυαλό μου να παίξω μια μέρα γι’ αυτόν. Δεν είχα φανταστεί ποτέ πως αυτό το όνειρό μου θα πραγματοποιηθεί στον ΑΡΗ, αλλά η ζωή είναι πάντα γεμάτη εκπλήξεις».

Όσο για τους στόχους του, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου επεσήμανε: «Να απολαύσω όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το ταξίδι με την ομάδα του ΑΡΗ. Το να παίρνεις από μια εμπειρία το 100%, είναι πάρα πολύ δύσκολη και θέλει τρομερά αποθέματα συγκέντρωσης και προσπάθειας. Πιστεύω πως θα θέσω προσωπικούς και ομαδικούς στόχους αφότου ξεκινήσουμε την προετοιμασία με την ομάδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΆΡΘΡΑ