Ο Δημήτρης Κατσίβελης μίλησε στη Media Day του ΑΡΗ Midea για τον αυριανό (01/11, 20:00) εντός έδρας αγώνα με την Κλουζ, ο οποίος θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του BKT EuroCup.

Ο έμπειρος γκαρντ δήλωσε:

«Σίγουρα θα είναι εάν δύσκολο παιχνίδι, η Κλουζ είναι μία πολύ καλή ομάδα. Στο τεχνικό κομμάτι βασίζεται στην περιφέρεια της και το δείχνει και με τη βαθμολογική της θέση, έχοντας τρεις νίκες και μία ήττα. Σίγουρα θέλουμε να προστατέψουμε την έδρα μας, να προετοιμαστούμε κατάλληλα και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μία μάχη».

Για το αν τα παιχνίδια τα οποία δε γνωρίζεις καλά τον αντίπαλο είναι και τα πιο επικίνδυνα:

«Είναι αρκετά επικίνδυνα όλα αυτά τα παιχνίδια, παρόλα αυτά έχουμε δύο ημέρες μπροστά μας για να κάνουμε όσο πιο καλή δουλειά γίνεται και να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για την νίκη».

Για το τι άλλαξε στην ομάδα μετά τη νίκη με τον Απόλλωνα:

«Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι άλλαξε κάτι, έχουμε μία καινούρια ομάδα. Θέλει χρόνο για να παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε και αμυντικά και επιθετικά. Είναι μία τεράστια σεζόν με πάρα πολλά παιχνίδια, είναι λογικό να έχεις και νίκες και ήττες. Όμως δείχνουμε πως με τη δουλειά που έχουμε κάνει όλο αυτόν τον καιρό το αποτέλεσμα βγαίνει μέσα στο γήπεδο και έχουμε χτίσει αυτό το νικηφόρο σερί».

Για τους 65 πόντους παθητικό που έχει η ομάδα στο νικηφόρο σερί που μετρά:

«Όταν δεν μπορείς να βρεις τη χημεία στο να πας επιθετικά τα παιχνίδια στις περισσότερες κατοχές, είναι σημαντικό να παίρνεις τα αποτελέσματα και αυτά θα έρθουν μέσα από την άμυνα. Όταν πας τον αντίπαλο σε χαμηλό παθητικό, έχεις περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη. Όμως αυτό δε σημαίνει πως όλη η χρονιά θα πάει έτσι. Όσο γνωριζόμαστε μεταξύ μας και αναπτύσσουμε καλύτερη χημεία και έχουμε καλύτερη ομοιογένεια στην επίθεση, θα φανεί και το ταλέντο των παιδιών στο γήπεδο».

Για το αν η καλή παρουσία του Μπάνκστον είναι ένα κίνητρο ώστε να τον τροφοδοτούν:

«Ο Κρις μας έδωσε ενέργεια στο παιχνίδι και αμυντικά και επιθετικά και πιστεύω πως είναι ένα ακόμα όπλο για την ομάδα μας, θα δείξει το επιθετικό του ταλέντο και στα επόμενα παιχνίδια».