Το συναίσθημα και η αγάπη για την ομάδα, στην οποία βρίσκεται από μικρό παιδί νίκησαν. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης αποφάσισε με τη καρδιά του και αυτή είπε ΑΡΗΣ. Στην πρώτη του συνέντευξη, μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με τους «κίτρινους» στο www.arisbc.gr, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στους λόγους της απόφασης του να παραμείνει στην ομάδα και χαρακτήρισε τεράστια τιμή την ανάληψη της αρχηγίας. 

Τελικά έγινε αυτό που ήθελες από την πρώτη στιγμή;

«Ο ΑΡΗΣ ήταν προτεραιότητα για μένα. Είναι η οικογένεια μου. Σίγουρα η διαδικασία των συζητήσεων κράτησε πολύ, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Συνεχίζουμε μαζί…».

Ήταν καθαρά μια απόφαση καρδιάς;

«Η καρδιά μου με έκανε να πάρω μια τέτοια απόφαση. Μπορεί να λένε ότι ένας επαγγελματίας αθλητής πρέπει να μην λειτουργεί μόνο με το συναίσθημα, αλλά στη δική μου περίπτωση δεν ίσχυσε αυτό. Πήρα μια απόφαση με τη καρδιά και με βοήθησε το γεγονός ότι στην ομάδα είναι ο Βαγγέλης Αγγέλου, που με ξέρει και τον ξέρω και γνωρίζουμε και οι δυο τι να περιμένουμε ο ένας από τον άλλον. Επίσης θα συνεργαστώ για μια ακόμη χρονιά με τον Σάββα Καμπερίδη, τον Παναγιώτη Ζάλογγο, τον Γιάννη Νικητάκη, οι οποίοι βρίσκονται χρόνια στην ομάδα κι έχουμε περάσει πολλά μαζί».

Τι άλλο μέτρησε;

«Το πλάνο που μου ανέλυσε ο κόουτς για την επόμενη σεζόν, καθώς και ο ρόλος που θα έχω. Πραγματικά ήταν κάτι που με εξίταρε... Φυσικά και το συναισθηματικό έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να πάρω την οριστική μου απόφαση».

Ποιον ρόλο έπαιξε η μεγάλη επιθυμία και της διοίκησης να συνεχίσει τη συνεργασία μαζί σου;

«Θα πρέπει να πω ότι όσο καιρό ήμασταν σε συζητήσεις, υπήρξαν φορές που φτάναμε σε ένα σημείο που λέγαμε ότι δεν υπήρχε επιστροφή, ωστόσο βρίσκαμε σημείο επαφής, λόγω της διάθεσης των δυο πλευρών, της δικής μου και της διοίκησης να συμφωνήσουμε. Μπορεί να φτάσαμε κοντά στο να τελειώσει το θέμα αρνητικά, αλλά διατηρήσαμε ανοικτούς δίαυλους επικοινωνίας και τελικά βρήκαμε τη λύση».  

Πώς αισθάνεσαι που στα 24 σου θα είσαι αρχηγός της ομάδας;

«Αποτελεί τεράστια τιμή να είμαι αρχηγός σε μια ομάδα, στην οποία έχω μεγαλώσει. Είναι κάτι που δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα μπορούσε να συμβεί, όταν πριν από χρόνια ήμουν μέλος των Ακαδημιών του ΑΡΗ. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου με όποιον τρόπο χρειαστεί».

Η είδηση της συμφωνίας σου με τον ΑΡΗ σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις του κόσμου. Το σχόλιο σου…

«Όλη αυτή τη περίοδο δέχθηκα πάρα πολλά μηνύματα από τους φίλους του ΑΡΗ, που επιθυμούσαν την παραμονή μου στην ομάδα και μου ζητούσαν να μείνω. Τους ευχαριστώ όλους. Είναι κάτι που μετρά πολύ για μένα και θέλω να ανταποδώσω αυτή την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου. Ο κόσμος και την περυσινή σεζόν στήριξε την ομάδα και δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε αυτό. Θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο γι’ αυτόν».  

Πώς βλέπεις την ομάδα που δημιουργήθηκε;

«Από την πρώτη στιγμή που ο κόουτς μου ανέλυσε κάποιες σκέψεις του για τη δημιουργία μιας ομάδας με συγκεκριμένη λογική, μου άρεσαν αυτά που άκουσα. Αποκτήθηκαν πολύ καλοί παίκτες, οι οποίοι γνωρίζουν το ελληνικό πρωτάθλημα και έδειξαν τι μπορούν να κάνουν πέρυσι. Ο McGheeκαι ο Kyserήταν δυο από τους καλύτερους ψηλούς της BasketLeague. Πιστεύω πως θα έχουμε μια δυνατή frontline. Ο LuckyJonesείναι ένα ‘πολυεργαλείο’. Παίκτης που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές και να βοηθήσει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Ο Dalloείναι ένας παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις και θα μας βοηθήσει. Ο Harrisείναι ένας παίκτης που έδειξε με τις εμφανίσεις του στον Κολοσσό ότι μπορεί να προσφέρει πολλά πράγματα. Είναι σημαντικό που κρατήσαμε τον Bell. Είναι ένα παιδί που πιστεύω ότι θα τον ήθελαν όλοι για συμπαίκτη. Είναι πρώτα απ’ όλα καλός συμπαίκτης και μετά καλός παίκτης, ειδικά αν μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε τη νέα σεζόν οι υπόλοιποι για να δείξει αυτό που μπορεί να πετύχει. Χαίρομαι που παρέμειναν στην ομάδα ο Φλιώνης και ο Χρηστίδης, που θα συνεργαστώ ξανά με τον Βεργίνη αλλά και με τους Σλαφτσάκη-Αγγέλου, με τους οποίους συνυπήρξα στις μικρές Εθνικές ομάδες.  Θα είναι υπερπολύτιμη η βοήθεια τους».