Ο Σίλβιο Ντε Σόουζα πήγε... από το αεροδρόμιο στο γήπεδο, μετά την άφιξή του στην Ελλάδα. Ο Ανγκολέζος σέντερ «προσγειώθηκε» το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και μετέβη στο «Nick Galis Hall», όπου παρακολούθησε το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα του ΑΡΗ Midea με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Μετά από τη λήξη, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης τou ΑΡΗ Midea και στάθηκε τόσο στην ιστορία του ΑΡΗ, όσο και στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι της ομάδας στην αποψινή φιλική αναμέτρηση. 

Αρχικά ανέφερε : 

"Είμαι ευγνώμων αλλά και ενθουσιασμένος για αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται να  βρίσκομαι στον ΑΡΗ και την  Θεσσαλονίκη.

Για τις διαφορές του ελληνικού πρωταθλήματος σε σχέση με το γαλλικό:

"Η διαφορά που παρατηρώ στην Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη είναι οι φίλαθλοι και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο γήπεδο. Παρόλο που ήταν ένα φιλικό πιχνίδι το αποψινό είναι τρελό το κλίμα που υπήρχε και το πόσο δυνατά και με πάθος ο κόσμος στήριζε την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και ευγνώμων για την δεύτερη μου χρονιά ως επαγγελματίας μπασκετμπολίστας".

Για τον λόγο που επέλεξε τον ΑΡΗ Midea:

"Ο ΑΡΗΣ είναι μία πολύ καλή ομάδα. Σαν άνθρωπος στη ζωή μου λατρεύω και δεν φοβάμαι τα ρίσκα. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα έιπα πως θέλω να είμαι ο κορυφαίος των "κιτρινόμαυρων". Εντυπωσιάστηκα από την ιστορία του ΑΡΗ και τα πρωταθλήματα που έχει η ομάδα, αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξα να είμαι εδώ φέτος». 

Καταλήγοντας ο Ανγκολέζος σέντερ ανέφερε: "Είμαι ένας ομαδικός παίκτης, παίζω για όλους και δίνω τα πάντα για τους συμπαίκτες μου και την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο προπονητής με επέλεξε και θα κάνω τα πάντα για να τον δικαιώσω».

aris cska2 desoousa2