Ο ΑΡΗΣ Midea συνεχίζει την προετοιμασία του στο Καρπενήσι και ο Γιώργος Φίλλιος καταθέτει τις πρώτες εντυπώσεις του για το ξεκίνημα της φετινής προσπάθειας.

Ο 21χρονος γκαρντ είναι ένας από τους τρεις παίκτες που παρέμειναν στο ρόστερ της ομάδας από την περσινή σεζόν (ο Βασίλης Τολιόπουλος και ο Ίσμαελ Σανόγκο, οι άλλοι δύο). Και δείχνει να ανυπομονεί για την αρχή της νέας χρονιάς, η οποία αναμένεται διαφορετική από την προηγούμενη, κυρίως λόγω της συμμετοχής του ΑΡΗ Midea στο EuroCup.

«Σίγουρα είμαι ανυπόμονος για τη νέα χρονιά. Έρχεται μία σεζόν η οποία θα έχει πολλές προκλήσεις και υψηλές απαιτήσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα παίξουμε ουσιαστικά σε δύο πρωταθλήματα, με δεδομένους τους 18 αγώνες της πρώτης φάσης του EuroCup, το οποίο έχει εξαιρετικές ομάδες, με μεγάλα μπάτζετ, ενώ το ίδιο ισχύει και στην Basket League. Οπότε, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις», τονίζει.

Ο ΑΡΗΣ Midea αναμένεται να παρουσιάσει νέο πρόσωπο και ο Γιώργος Φίλλιος κρίνει ότι το «χτίσιμο» της ομάδας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας είναι καθοριστικής σημασίας.

«Σίγουρα θα έχουμε ένα νέο πρόσωπο. Έχουμε μείνει τρεις παίκτες από πέρυσι και συνολικά θα υπάρξει μία νέα δεκάδα παικτών. Συνεπώς, οι μέρες που διάγουμε, αυτές της προετοιμασίας, είναι πολύ σημαντικές για να «δεθούμε» μεταξύ μας και να γίνουμε «ομάδα». Ήρθαν ιδιαίτερα ποιοτικοί παίκτες, έχουμε γεμάτο ρόστερ και όταν αποκτήσουμε συνοχή, πιστεύω ότι θα παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι σημαντικό ότι έμεινε ο κόουτς Καστρίτης, αλλά και το σταφ, κάτι που υπόσχεται ότι η φετινή ομάδα θα χτιστεί πάνω στην ίδια φιλοσοφία».

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις του από την προετοιμασία;

«Έχουμε ένα γκρουπ καλών παικτών, οι οποίοι από την αρχή δείχνουν τις δυνατότητές τους. Όμως είναι εξίσου σημαντικό ότι τα παιδιά είναι και πολύ καλοί χαρακτήρες. Κάτι απαραίτητο σε μία ομάδα, για να υπάρχει καλό κλίμα και σύμπνοια. Μέρα με τη μέρα «βρισκόμαστε» μεταξύ μας στο παρκέ και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεών μας».

Κλείνοντας, ο Γιώργος Φιλλιος στέλνει το μήνυμά του στον κόσμο του ΑΡΗ Midea.

«Ο κόσμος του ΑΡΗ θύμισε πέρυσι σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο, γιατί θεωρείται μοναδικός. Φέτος περιμένουμε ανάλογη και γιατί όχι, ακόμα μεγαλύτερη συμπαράσταση, με δεδομένη την επιστροφή της ομάδας στην Ευρώπη, αλλά και την αναγνώριση της προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα. Με χαρά βλέπουμε ότι υπάρχει εξαιρετική κίνηση στα εισιτήρια διαρκείας και όλοι θέλουμε να τη δούμε να αυξάνεται. Περιμένουμε ένα γεμάτο «Nick Galis Hall» σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρές στους φιλάθλους μας».