Στην Αθήνα έλαβε χώρα η συνέντευξη Τύπου για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο θα διεξαχθεί στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου.

Ο ΑΡΗΣ Midea θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ mateco, την Πέμπτη 15/02 στις 21:00, στον δεύτερο προημιτελικό της διοργάνωσης.

Ο κόουτς, Γιάννης Καστρίτης και ο αρχηγός, Βασίλης Τολιόπουλος, εκπροσώπησαν τον ΑΡΗ Midea στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Έλληνας προπονητής τόνισε:

«Σίγουρα υπάρχει κόπωση μετά από τόσους μήνες και όσο πηγαίνουμε προς την πρώτη διακοπή για τα παράθυρα και τις Εθνικές Ομάδες. Η κούραση είναι πρώτα και κύρια στο μυαλό. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι όποτε βρισκόμαστε στο γήπεδο για προπόνηση είτε πολύ περισσότερο για αγώνες, οπότε εμείς στην ομάδα μας έτσι το αντιμετωπίζουμε και έτσι θα το αντιμετωπίσουμε και τις υπόλοιπες μέρες. Είμαστε ενθουσιασμένοι, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που θα συμμετάσχουμε σε μια τόσο όμορφη διοργάνωση και θα αντιμετωπίσουμε μια ακόμη πρόκληση απέναντι στον ΠΑΟΚ. Τις επόμενες μέρες οφείλουμε και αυτό θα κάνουμε. Θα φρεσκαριστούμε, θα ξεκουραστούμε και σωματικά και πνευματικά και θα είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι της Πέμπτης».

Ερωτώμενος για το ρόλο των διοικήσεων στην εξάλειψη των φαινομένων βίας, ο Γιάννης Καστρίτης απάντησε:

«Δεν είναι αρμοδιότητα των διοικήσεων μόνο, είναι θέμα καθολικό απ’ όλους όσοι είμαστε συντελεστές και συμμετέχουμε σ’ αυτήν τη διαδικασία. Ξεκινώντας από τις μικρές ηλικίες και τα μηνύματα που περνάνε στα παιδιά, τους προπονητές, τις διοικήσεις και δίνοντας το καλό παράδειγμα, εμείς και πρώτα απ’ όλα οι αθλητές, πρέπει να έχουμε συνεργασία και καλή θέληση. Το συζητάμε ξανά και ξανά και δυστυχώς βλέπουμε περιστατικά που μας στενοχωρούν. Γίνεται τεράστια προσπάθεια με τα νέα μέτρα, εύχομαι πολύ σύντομα όλα αυτά να ανήκουν στο παρελθόν και να μη γίνουμε μάρτυρες άλλου δυσάρεστου περιστατικού. Είναι υποχρέωση όλων μας να βοηθήσουμε σ’ αυτήν την κατεύθυνση».

Ο Βασίλης Τολιόπουλος από την πλευρά του δήλωσε:

«Αυτό που θα προσπαθήσω να πω στους συμπαίκτες μου είναι πως είμαστε σε μια πολύ ωραία διοργάνωση. Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται στην Ελλάδα, να το απολαύσουν, να είναι όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι γιατί έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Θα κοιτάξουμε να δούμε τι σωστά και τι λάθη κάναμε χθες, να είμαστε όσο καλύτεροι γίνεται. Να το απολαύσουν όλοι, να γίνει μια γιορτή για το μπάσκετ. Εύχομαι καλή επιτυχία και υγεία σε όλες τις ομάδες».