Ο ΑΡΗΣ Midea ηττήθηκε από το Μαρούσι και ο Γιάννης Καστρίτης στάθηκε στη λάθος προσέγγιση που είχε η ομάδα στο παιχνίδι.

Ο κόουτς της ομάδας δήλωσε:

«Νομίζω ότι σήμερα φάνηκε από την αρχή πως δεν προσεγγίσαμε το παιχνίδι όπως θα έπρεπε. Πολλοί μου έχουν αναφέρει ότι κάναμε θεωρητικά μία ήττα εκτός προγράμματος αλλά όπως είπα δεν υπάρχουν ούτε ήττες αλλά ούτε και νίκες εκτός προγράμματος. Μιλάμε για ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αυτή είναι η μοναδική πραγματικότητα. Όμως η πραγματικότητα για εμάς είναι μία και το έχουμε πει πολλές φορές, αν δεν είμαστε στο 100% από την αρχή μέχρι και το τέλος του αγώνα τότε μπορούμε να χάσουμε οποιοδήποτε παιχνίδι. Αντιθέτως, αν δίνουμε ότι καλύτερο έχουμε για 40 λεπτά τότε μπορούμε να κοιτάξουμε οποιοδήποτε αντίπαλο στα μάτια. Σήμερα λοιπόν δεν έχουμε καμία δικαιολογία. Η προσέγγιση μας στο παιχνίδι ήτανε εντελώς λανθασμένη, επιτρέψαμε στους παίκτες του Αμαρουσίου, οι οποίοι έχουν ποιότητα να νιώσουν άνετα, να σκοράρουν και να σηκώσουν το σκορ. Οπότε, από εκεί και έπειτα μοιραία είμασταν αναγκασμένοι να κυνηγήσουμε. Προσπαθήσαμε πολύ περισσότερο στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δυστυχώς δεν είχαμε δυνάμεις και καθαρό μυαλό να εκτελέσουμε στην επίθεση μας. Συμπερασματικά, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Μαρούσι, έπαιξαν πολύ και άξιζαν την νίκη 100%. Εμείς προχωράμε, το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Το μοναδικό ζητούμενο είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομα να επανέλθουμε στις εργοστασιακές μας ρυθμίσεις ώστε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια της φετινής χρονιάς όπως αξίζει σε αυτό που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής».

Για το αν έπαιξαν ρόλο οι τραυματισμοί στο τελικό αποτέλεσμα:

«Δε νομίζω ότι μας αξίζουν συγχαρητήρια σήμερα για την προσπάθεια. Είχαμε να διαχειριστούμε τραυματίες, δεν έπαιξε ο Σταρκ τελευταία στιγμή. Ο Κατσίβελης έπαιζε τραυματίας, ο Σανόγκο και ο Χάρελ δεν προπονήθηκαν μέσα στην εβδομάδα. Όμως, το να βρίσκουμε δικαιολογίες είναι το πιο εύκολο. Δεν έχουμε δείξει πως είμαστε μία ομάδα που χρειάζεται δικαιολογίες και τέτοιες συνθήκες, κόπωσης και απουσιών έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές μέσα στη χρονιά. Θα είχε ουσία και αξία αν είχαμε ξεκινήσει το παιχνίδι δυναμικά όπως θα έπρεπε και στην πορεία ξεμέναμε από δυνάμεις. Σήμερα επιτρέψαμε στο Μαρούσι να έρθει και να κινηθεί όπως ακριβώς ήθελε στη επίθεση του στο πρώτο μέρος. Όταν αποφασίσαμε να παίξουμε όπως θέλαμε τότε φάνηκε  η απουσία δυνάμεων. Έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν το να πρέπει να διαχειριστούμε απουσίες και κόπωση και έχουμε ανταποκριθεί πολύ καλύτερα. Δεν ξεκινήσαμε καλά σήμερα και δικαίως χάσαμε».

Για το αν ήταν τόσο δύσκολο να αντιμετωπιστεί ο Ραντούλιτσα:

«Το Μαρούσι έχει παιδιά με ποιότητα και εμπειρία, ένα από αυτά είναι και ο Ραντούλιτσα. Δε χρειάζεται να αναλύσουμε τακτικά το παιχνίδι αυτή τη στιγμή αλλά κάτι πολύ απλό είναι πως αν τους αφήσεις να βρούνε φάσεις και να νιώσουν άνετα τέτοιοι παίκτες έχουν την εμπειρία να είναι πολύ παραγωγικοί για την ομάδα τους. Εμείς θα έπρεπε να είμαστε πολύ πιο επιθετικοί. Γενικά δεν παίξαμε όπως έχουμε συνηθίσει να παίζουμε».

Για το αν η ομάδα έχει «αδειάσει» από ενέργεια:

«Δεν επιτρέπεται ομάδα να έχει αδειάσει από τον Μάρτιο. Δε δέχομαι ότι δεν υπάρχει ενέργεια. Δεν μπορούμε ξαφνικά παίζοντας από τον Οκτώβρη μέχρι τον Μάρτιο, όταν κερδίζαμε να είχαμε ενέργεια και τώρα ξαφνικά να λέμε ότι ξεμείναμε. Παίζουμε μπάσκετ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καμία ομάδα σχετικά με την κούραση. Πρέπει να το ευχαριστιέσαι και να είσαι συνεπής στις αρχές σου. Πρέπει να δίνουμε το 100%σε κάθε κατοχή. Όποιος μήνα Μάρτιο έχει ξεμείνει από ενέργεια τότε δεν ανήκει στο υψηλό επίπεδο. Εμείς έχουμε αποδείξει πως έχουμε παίκτες οι οποίοι μπορούνε να σταθούν σε αυτό το επίπεδο. Θα μπορούσαμε να βρούμε πολύ εύκολα, με εμένα πρώτο, δικαιολογία και από το ταξίδι αλλά και από το παιχνίδι. Όμως, δεν θα το κάνουμε, είμαστε πολύ αυστηροί με τον εαυτό μας αλλά και απαιτητικοί. Τα παιδιά έχουνε δείξει ότι είναι τέτοιοι χαρακτήρες οπότε νομίζω πως ούτε και στους ίδιους δεν θα άρεσε το να πούμε πως έχουν ξεμείνει από ενέργεια. Όλα είναι στο μυαλό πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί και να ξέρουμε ότι μπαίνουμε στην  τελική ευθεία της χρονιάς και κάθε κατοχή μετράει»

Βετούλας: «Κλειδί η πίεση σε Τολιόπουλο και Χάρελ»

Ο προπονητής του Αμαρουσίου, Νίκος Βετούλας, επισήμανε:

«Αρχικά θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΡΗ αλλά και στον Καστρίτη για την ευρωπαϊκή πορεία, η οποία ήταν αξιόλογη. Από εκεί και πέρα ήταν δεδομένο ότι οι παίκτες του ΑΡΗ θα ήταν κουρασμένοι από όλη τη χρονιά δεδομένων των τραυματισμών που υπήρχαν. Για εμάς ο αμυντικός στόχος ήταν να πιέσουμε τον Τολιόπουλο και τον Χάρελ. Είναι δύο παίκτες που αποτελούν κλειδί για την ομάδα του ΑΡΗ. Νομίζω κάναμε αρκετά καλή δουλειά πάνω τους. Προσπαθήσαμε να δυσκολέψουμε τον Τολιόπουλο γιατί είναι ο παίκτης που δημιουργεί και εκτελεί για την ομάδα. Είναι ξεκάθαρο ότι οι παίκτες μας έχουν εμπειρία, δυνατότητες αλλά και εικόνες από άλλα πρωταθλήματα. Άποψη μου είναι πως παρότι κερδίσαμε κάναμε κάποια λάθη από υπερβολικό ενθουσιασμό, όχι μόνο στην πίεση του ΑΡΗ που ήτανε δεδομένο ότι θα υπάρχει αλλά και από πολύ ενθουσιασμό για να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Νομίζω ότι αν μειώσουμε αυτά τα στοιχεία του παιχνιδιού μας και γίνουμε πιο αποτελεσματικοί θα κάνουμε και άλλες νίκες».