Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε στη Media Day του ΑΡΗ Midea για τον αυριανό (04/10, 20:00) αγώνα με την Γκραν Κανάρια, για την πρεμιέρα του BKT EuroCup.

Ο κόουτς του ΑΡΗ Midea δήλωσε:

«Είναι το επίσημο ξεκίνημα της σεζόν για εμάς, αύριο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την Γκραν Κανάρια, την κάτοχο του τροπαίου της διοργάνωσης. Είναι μία ομάδα που διαχρονικά είναι σταθερή και έχει καλές ευρωπαϊκές πορείες. Το ξεκίνημα που έχει στην Ισπανία δε λέει πολλά για εμάς. Από την πλευρά μας πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας, την ομάδα μας, να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται και η δίψα και η ενέργεια που έχουμε να βγει στο γήπεδο ώστε να διεκδικήσουμε την νίκη».

 Για την ετοιμότητα του ΑΡΗ:

«Η ποιότητα και η αξία της Γκραν Κανάρια είναι δεδομένες, αλλά από την άλλη στο ξεκίνημα της χρονιάς, δεδομένων των προβλημάτων που έχουμε, αυτό που θέλουμε και πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε πρώτα τον ΑΡΗ. Προφανώς δεν είμαστε στον βαθμό ετοιμότητας που θα θέλαμε, αλλά αυτό δε σημαίνει και κάτι. Θα παίξει σημαντικό ρόλο ο έλεγχος του ρυθμού, κάτι το οποίο είναι σημαντικό κόντρα σε μία ισπανική ομάδα. Εμείς θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν στην καλύτερη φυσική κατάσταση και να δείξουμε το πόσο πολύ διψάμε και περιμένουμε την επιστροφή μας στο EuroCup  μετά από τόσα χρόνια».

Για τους αντιπάλους στο EuroCup:

«Είναι μία διοργάνωση πολύ υψηλού επιπέδου, ανταγωνιζόμαστε ομάδες με μεγαλύτερη εμπειρία τα τελευταία χρόνια. Όμως ξέρουμε τι είμαστε και τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, δε φοβόμαστε κανέναν. Θα μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως αντιπάλου για να διεκδικήσουμε την νίκη και από εκεί και πέρα το πρώτο ζητούμενο είναι πάντα να βγαίνουμε από το παρκέ και να ξέρουμε πως έχουμε δώσει το 100%. Ο κόσμος θέλουμε να είναι περήφανος για την προσπάθεια μας».

Για τον νέο προπονητή της Εθνικής:

«Οτιδήποτε έχει να κάνει με την Εθνική, ταυτιζόμαστε και είμαστε δίπλα της σε κάθε προσπάθεια. Μας έχει δώσει πάρα πολλές χαρές και όλοι μας στέλνουμε τη θετική μας ενέργεια και τις θερμότερες ευχές μας στον Βασίλη Σπανούλη για επιτυχία».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση:

«Κοιτάζουμε την αγορά, ειδικά αυτή των ψηλών δεν είναι κάτι εύκολο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο κινηθήκαμε νωρίς φέτος για να κλείσουμε τους ψηλούς μας».

https://www.youtube.com/watch?v=GBB7bz7yVWU