Ο ΑΡΗΣ Midea υποδέχεται αύριο (17/01, 20:00) την Μπουντούτσνοστ, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του BKT EuroCup και ο Γιάννης Καστρίτης, μιλώντας στη Media Day της ομάδας, ανέλυσε την κρίσιμη αναμέτρηση.

Ο κόουτς του ΑΡΗ Midea δήλωσε:

«Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως άλλωστε και κάθε παιχνίδι σε αυτήν τη διοργάνωση. Πόσο μάλλον κόντρα σε μία ομάδα όπως η Μπουντούτσνοστ, η οποία έχει τεράστιο προϋπολογισμό και συγκριτικά με τον πρώτο αγώνα που παίξαμε απέναντι της, έχει προσθέσει στο ρόστερ παίκτες με ποιότητα. Βρίσκονται σε έναν καλό ρυθμό αυτήν την περίοδο, ειδικά μετά την τελευταία τους νίκη εναντίον της Μπουργκ.

Καταλαβαίνουμε πως όσο πηγαίνουμε προς το τέλος της κανονικής διάρκειας του EuroCup, όλες οι ομάδες κάνουν το καλύτερο δυνατό. Όλα τα παιχνίδια και όλες οι κατοχές είναι πάρα πολύ σημαντικές. Για εμάς οι συνθήκες ήταν πιο δύσκολες το τελευταίο δεκαήμερο και συνεχίζουν να είναι δύσκολες λόγω των πολλών ασθενειών που έχουμε και αν τις προσθέσουμε στους τραυματισμούς, το πρόβλημα μεγεθύνεται. Όμως, όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι, οφείλουμε να ολοκληρώσουμε την προετοιμασία μας  όσο καλύτερα μπορούμε και να παρουσιαστούμε με διάθεση και θέληση για «μάχη» σε κάθε κατοχή, ώστε να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για το αν έχει επηρεαστεί η ομάδα από το αποτέλεσμα κόντρα στην Καρδίτσα:

«Εμείς έχουμε σεβασμό και επίγνωση όλων των αντιπάλων σε οποιοδήποτε επίπεδο και αν βρίσκονται. Η Καρδίτσα είναι μία ομάδα που επίσης έχει ενισχυθεί πολύ, έκανε μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Προμηθέα πριν λίγες ημέρες και για εμάς ήταν ένα παιχνίδι που επίσης είχαμε να διαχειριστούμε πάρα πολλά προβλήματα. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, δε μας έχει επηρεάσει περσότερο από κάποια άλλη ήττα. Το αντιμετωπίζουμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, κοιτάμε τα λάθη μας και κάνουμε την αυτοκριτική μας. Από εδώ και πέρα φροντίζουμε να προετοιμαστούμε για το αυριανό ευρωπαϊκό παιχνίδι».

Για το αν το αυριανό παιχνίδι είναι ένα ματς «κλειδί» για την πρόκριση:

«Εμάς μας αρέσει να αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Προφανώς τελειώνοντας αύριο το παιχνίδι θα μένουν τρεις αγωνιστικές για τη λήξη της regular season. Αν έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε την αναμέτρηση, θα έχουμε κάνει το 2-0 απέναντι στην Μπουντούτσνοστ και θα είμαστε μία νίκη πάνω. Καταλαβαίνετε ότι αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι, μπορεί όμως και όχι. Είναι τόσο υψηλό το επίπεδο της διοργάνωσης και το επίπεδο όλων των ομάδων, που μπορεί να κάνεις 4 στα 4, μπορεί όμως και 0/4. Οπότε θεωρώ ότι μία νίκη δε σου εξασφαλίζει κάτι αυτήν τη στιγμή, όπως και μία ήττα δε σημαίνει ότι ήρθε η καταστροφή».

Για την κατάσταση των ασθενειών και των τραυματισμών:

«Μέχρι και την τελευταία στιγμή καλό είναι να περιμένουμε. Χωρίς ίχνος υπερβολής, τα παιδιά σηκώνονται ασθενείς από το κρεβάτι και έρχονται να παίξουν. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες πως όποιος μπορεί να σταθεί στα πόδια του και να είναι στο γήπεδο θα είναι εκεί και θα δώσει το 100%. Πρέπει όλοι να έχουμε κατανόηση και επίγνωση της κατάστασης των παιδιών, να τους στηρίξουμε και να προσπαθήσουμε ο ένας με τον άλλο να σπρώξουμε την ψυχολογία και την ενέργειά μας. Η αλήθεια είναι πως ακόμα έχουμε πολλούς ασθενείς, παιδιά που επιστρέφουν από τραυματισμό μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα όπως είναι ο Κατσίβελης. Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι εύκολο να πω αυτή τη στιγμή πως θα είμαστε στο 100%, μπορώ όμως να εγγυηθώ ότι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και το τελευταίο ίχνος ενέργειας που θα έχουμε όσοι θα είμαστε στο παρκέ».

Για το αν τα προβλήματα αυξάνουν την συσπείρωση της ομάδας:

«Έτσι θα πρέπει να είναι, το έχουμε αντιληφθεί ότι κάθε φορά που κάποιος λείπει, πόσο μάλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει όλοι να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός. Πρέπει να παίζουμε και να στηρίζουμε αυτούς που είναι απόντες».