Ο Γιάννης Καστρίτης είχε κάθε λόγο για να είναι ικανοποιημένος μετά από τη νίκη του ΑΡΗ Midea επί της Λιετκαμπέλις.

Ο κόουτς της ομάδας δήλωσε:

«Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μία μεγάλη νίκη, η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική. Πρώτον γιατί είναι η τρίτη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, κάτι το οποίο αποτελούσε έναν από τους στόχους μας. Θέλαμε από το παιχνίδι με το Μαρούσι να ξεκινήσουμε ένα σερί και καλών εμφανίσεων και νικών, κάτι το οποίο το έχουμε καταφέρει προς το παρόν. Δεύτερον, ήταν μία νίκη στο θεσμό του EuroCup η οποία ήρθε ακριβώς δύο μέρες μετά από ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι απέναντι στο Περιστέρι. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι και ικανοποιημένοι από την προσπάθεια των παικτών τα οποία προσωπικά συγχαίρω και για την προσπάθεια τους αλλά και φυσικά για τη νίκη.

Μετά από αρκετό καιρό θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλο το σταφ της ομάδας, είμαστε τρεις μήνες μαζί, έχουμε περάσει πολλά παιχνίδια, πολλά ταξίδια. Όλοι αξίζουν ένα μπράβο για την προσπάθεια που καταβάλλουν. Εμείς θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά, θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την διακοπή και να φρεσκαριστούμε ενόψει του αγώνα με την Τουρκ Τέλεκομ την ερχόμενη εβδομάδα και να είμαστε όσο πιο έτοιμοι μπορούμε.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που ήταν και σήμερα “τρελοί”, μας υποστήριξαν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και ειδικά όταν η κούραση είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της στα πόδια των παικτών».

Για τους στόχους και τα αποτελέσματα της ομάδας:

«Υπάρχει ένα γκρουπ ανθρώπων που σε πολύ απαιτητικές συνθήκες, ταξίδια, πολλές ώρες δουλειάς και σε αεροδρόμια αλλά και στο σπίτι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να παρουσιαζόμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται σε κάθε παιχνίδι. Με τη συμβολή της διοίκησης που πάντα είναι σημαντική και μας παρέχει όλα τα εφόδια που μπορεί ώστε να ανταπεξέλθουμε σε αυτό το δύσκολο πρόγραμμα. Νομίζω πως όλοι μαζί και φέτος έχουμε κάνει ένα ωραίο γκρουπ που είτε χάνουμε είτε κερδίζουμε θα είμαστε πάντα εκεί και σίγουρα στο τέλος της χρονιάς θα το έχουμε ευχαριστηθεί και εμείς αλλά και ο κόσμος μας.

Για εμένα αυτό είναι το σημαντικότερο, αν πούμε ότι υπάρχει μία διακοπή αυτή τη στιγμή και έχουμε μία εβδομάδα κενό να δουλέψουμε από το ξεκίνημα της σεζόν. Ο μεγάλος στόχος μας είναι αυτός και θα μας οδηγήσει και βήμα βήμα και στους επόμενους. Ειδικά για το  EuroCup δεν έχουμε θέσει κάποιον συγκεκριμένο στόχο, εννοώ βαθμολογικό. Την στιγμή αυτή είμαστε μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης, είναι κάτι τεράστιο και δεν πρόκειται να τον υποτιμάμε. Πρόκειται για μία υπέρβαση και χωρίς να πηγαίνουμε καθόλου άσχημα, το αντίθετο θα έλεγα και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Νομίζω πως μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια μας και να συνεχίσουμε ταπεινοί, με το κεφάλι κάτω και όλοι μαζί αγαπημένοι να δουλεύουμε σκληρά και όλα θα είναι όπως πρέπει».

Τσάνακ: «Μας πίεσε πολύ ο ΑΡΗΣ»

Ο προπονητής της Λιετκαμπέλις, Νέναντ Τσάνακ, επισήμανε:

«Είχαμε πρόβλημα στην επίθεση, μιας και ο ΑΡΗΣ μας πίεσε πάρα πολύ. Κάναμε πολλά λάθη, 14 πρώτο ημίχρονο, 23 στο τέλος του αγώνα. Με τέτοια νούμερα δεν μπορείς να κερδίσεις σ’ αυτήν την έδρα. Ο ΑΡΗΣ έπαιξε καλή άμυνα, εμείς είχαμε πρόβλημα στην θέση του πόιντ γκαρντ λόγω κάποιων απουσιών που είχαμε».