Σπουδαία νίκη πέτυχε ο ΑΡΗΣ MIDEA στη Γερμανία απέναντι στην Ratiopharm Ουλμ και ο Γιάννης Καστρίτης συνεχάρη τους παίκτες του ενώ ευχαρίστησε και τον κόσμο που ήταν στο πλευρό της ομάδας.

Ο προπονητής της ομάδας μας δήλωσε:

«Δεν έχω να πω πολλά πράγματα σχετικά με το παιχνίδι, ήταν πολύ ξεκάθαρο ότι ειδικά μετά το πρώτο δεκάλεπτο κάναμε μία εξαιρετική αμυντική προσπάθεια. Σήμερα είχαμε την ενέργεια που θα θέλαμε και αμυντικά και επιθετικά. Πιστεύω πως πήραμε μία πολύ σημαντική και δίκαιη νίκη η οποία θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Δεν μπορούμε να είμαστε πολύ χαρούμενοι λόγω του τραυματισμού του Γκάλινατ και ευχόμαστε να μην έχει κάτι σοβαρό. Επίσης, τραυματίστηκε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και ο Μπλούμπεργκς. Εύχομαι οι παίκτες μας να είναι υγιείς και να συνεχίσουμε όλοι μαζί. Μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας για την εκπληκτική ατμόσφαιρα και την στήριξη του ακόμη μία φορά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτούς»

Για το τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο και η ομάδα σκόραρε παραπάνω:

«Δεν κάναμε μπασκετικές προσαρμογές στο δεύτερο ημίχρονο. Έχει να κάνει καθαρά με την πνευματική προσέγγιση. Νομίζω πως ήταν προφανές πως μετά το πρώτο δεκάλεπτο «γυρίσαμε τον διακόπτη» και αρχίσαμε να παίζουμε με έναν πιο physical τρόπο, όπως ξέρουμε και μας αρέσει. Με αυτό το στυλ παιχνιδιού έχουμε φτάσει ως εδώ σήμερα και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Κρατάμε τον επιθετικό ρυθμό που είχαμε σήμερα.

Για την σημερινή εμφάνιση του Χάρελ:

« Ποτέ δεν μου αρέσει να μιλάω για έναν παίκτη ξεχωριστά. Κατά την γνώμη άνθρωποι που ξέρουν την ομάδα καταλαβαίνουν πως σήμερα η συνεισφορά παικτών που ήρθαν από τον πάγκο ήταν μεγάλη. Πρέπει να τους συγχαρώ όλους άσχετα από το πόσο χρόνο αγωνίστηκαν, από το πόσα ριμπάουντ πήραν ή από τους πόσους πόντους σκόραραν. Όλοι βοήθησαν να χτίσουμε μία κουλτούρα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και να αγωνιστούμε με συνέπεια»

Για το ποιο ήταν το “κλειδί” προκειμένου να έρθει η πρόκριση:

«Δεν γνωρίζω τα υπόλοιπα αποτελέσματα, δεν ξέρω αν έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση. Οπότε δεν θα ήθελα να κάνω τοποθέτηση πάνω σε αυτό. Όμως είτε είναι έτσι είτε όχι για εμάς υπάρχει ακόμη ένα παιχνίδι απέναντι στην Τρέντο και θα το προσεγγίσουμε όπως ακριβώς κάθε άλλο παιχνίδι μέχρι στιγμής και με ακόμη μεγαλύτερη δίψα. Θα προετοιμαστούμε για να κάνουμε μία ακόμη νίκη»

Για τον κόσμο που ήρθε στην Γερμανία:

«Πραγματικά ήταν εκπληκτική η υποστήριξη του κόσμου. Από νωρίς ήταν στο ξενοδοχείο, στους δρόμους της πόλης και νιώθαμε ότι η ατμόσφαιρα θα είναι πάρα πολύ θερμή απόψε. Πολλοί ταξίδεψαν και χωρίς εισιτήρια, έφτασαν μέχρι εδώ και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Για ακόμη μία φορά δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα και έβγαλαν μία όμορφη εικόνα στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να πω ότι σαν ομάδα αφιερώνουμε αυτή την νίκη και στην μνήμη του Άλκη Καμπανού που συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον χαμό του»