Δηλώσεις μετά την αναμέτρηση του ΑΡΗ Midea στη Λετονία με αντίπαλο την Προμετέι έκανε ο προπονητής της ομάδας μας, Γιάννης Καστρίτης:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Προμετέι, άξιζαν τη νίκη απόψε και έδειξαν την ποιότητα που έχουν στο ρόστερ τους. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. Ο τρόπος που τελείωσε η πορεία μας στην Ευρώπη σίγουρα δεν ήταν αυτό που είχαμε ακριβώς στο μυαλό μας. Μπορούμε να πούμε ότι  ήταν ένα υπέροχο ταξίδι γεμάτο εμπειρίες για εμάς. Ο ΑΡΗΣ επέστρεψε σε ένα μία υψηλού βαθμού ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από πολλά χρόνια και οι παίκτες μας έκαναν εξαιρετική δουλειά τους προηγούμενους μήνες και θα πρέπει να είμαστε περήφανοι γι αυτούς. Από εδώ και πέρα όσο συνεχίζουμε να δουλεύουμε με αυτό τον τρόπο θα έρθουν θετικά αποτελέσματα μέχρι το τέλος της σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας, που μας ακολούθησαν στη Ρίγα. Εκτιμούμε πάρα πολύ την στήριξη τους, όχι μόνο για σήμερα αλλά και για όλη την διάρκεια της σεζόν»

 

Για το τι κρατάει από όλα όσα πέτυχε η  ομάδα φέτος:

«Κρατάω την τεράστια προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά μας σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε σε καμία περίπτωση ότι παίζαμε συνεχώς με τουλάχιστον δύο και τρεις τραυματίες. Όλα αυτά είναι γνωστά, τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές όμως έχουμε ακόμη παιχνίδια μπροστά μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, ακόμη και ο Κατσίβελης ενώ ήτανε ανέτοιμος ήθελε να μπει και να παίξει για τους συμπαίκτες του. Όλοι θέλαμε σήμερα να είμαστε ανταγωνιστικοί και για τον κόσμο που μας ακολούθησε αλλά και για όλους όσους μας υποστηρίζουν συνεχώς. Δυστυχώς είχαμε απέναντι μας μία εξαιρετική ομάδα, δεν είμασταν στο επίπεδο που θα έπρεπε για να τους κοντράρουμε. Κρατάμε όμως την συνοχή, το οικογενειακό κλίμα που έχουμε όπως επίσης και την αυταπάρνηση και το ότι παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Συνεχίζουμε σε αυτό τον δρόμο και πιστεύω πως στο τέλος της χρονιάς θα είμαστε υπερήφανοι για το τελικό αποτέλεσμα»

Για το αν το τελικό αποτέλεσμα αφήνει μία «πικρία» δεδομένης της υπερπροσπάθειας των παικτών στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας:

«Σύμφωνα με τον χαρακτήρα που έχουμε δείξει σε όλα τα παιχνίδια, ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι από μία ήττα. Είμαστε στεναχωρημένοι και θυμωμένοι γιατί θέλαμε πάρα πάρα πολύ να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί σήμερα. Όμως, η Προμετέι ήταν αρκετά καλύτερη. Όταν αντιμετωπίζεις μία τέτοια ομάδα αν δεν ελέγξεις το παιχνίδι από την αρχή είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιστρέψεις, αυτό συνέβη σήμερα. Για εμάς είναι όλα εμπειρίες. Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να μπαίνουμε και να διεκδικούμε το καλύτερο. Υπό αυτό το πρίσμα είμαστε στεναχωρημένοι αυτή τη στιγμή αλλά ίσως είναι και μία εμφάνιση που θα ας βοηθήσει να επιστρέψουμε ακόμη πιο διψασμένοι για την συνέχεια. Πρέπει να αναλογιστούμε το τι κάναμε την φετινή χρονιά στην Ευρώπη και να είμαστε περήφανοι γι αυτό Επειδή η σεζόν είναι ακόμα μπροστά μας και τα παιδιά έχουν δείξει τι μπορούμε να καταφέρουμε πρέπει συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και με ακόμα μεγαλύτερη ένταση»