Την Τρίτη 26/09 πραγματοποιήθηκε η Media Day του ΑΡΗ Midea, εν όψει της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Καστρίτης, μίλησε επί παντός επιστητού στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τη σεζόν που έρχεται. Αναλυτικά:

Για το αν είναι ικανοποιημένος με την πορεία της προετοιμασίας:

«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την προσπάθεια όλων των παιδιών. Δε θα κρυφτούμε πίσω από δάχτυλο μας, οι πολλές απουσίες και οι τραυματισμοί στο δεύτερο μισό της προετοιμασίας δε μας επιτρέπουν να δουλέψουμε όπως θα θέλαμε. Παρόλα αυτά, όσοι είναι εδώ υγιείς αλλά ακόμη και οι τραυματίες που είναι εκτός και κάθε μέρα, προσπαθούν να επανέλθουν δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Δεν μπορούμε παρά να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με αυτό το κομμάτι και αυτό μας δίνει και την πεποίθηση πως μέσα στην χρονιά όλα θα κυλήσουν όπως επιθυμούμε.

Για εμάς τα πράγματα είναι δεδομένα, συμμετέχουμε φέτος σε δύο πολύ ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, ξεκινώντας από το EuroCup. Όλοι κατανοούμε τον βαθμό της δυσκολίας και το πόσο απαιτητικός είναι ο όμιλος που βρισκόμαστε. Ξεκινώντας από το πρώτο παιχνίδι, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πρωταθλήτρια της περσινής διοργάνωσης Ο βαθμός δυσκολίας του ελληνικού πρωταθλήματος είναι επίσης μεγάλος, αφού όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί. Έχοντας όλα αυτά στο μυαλό μας σε συνεργασία πάντα με τη διοίκηση, προσπαθήσαμε ένα δομήσουμε ένα ρόστερ, το οποίο και σε βάθος αλλά και σε ποιότητα θα μας δώσει τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε και στις δύο διοργανώσεις.

Μιλάμε προφανώς για πολλούς καινούριους παίκτες και καλώς ή κακώς, δεδομένα όπως η απουσία του Μποχωρίδη και του Ντε Σόουζα μα την εθνική ομάδα αλλά και κάποιοι τραυματισμοί που προέκυψαν, δεν είναι σύμμαχοι ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τον βαθμό ομοιογένειας που θα θέλαμε για το ξεκίνημα της σεζόν. Όμως είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι, τα παιδιά δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερό τους εαυτό και ανεξαρτήτως του βαθμού ετοιμότητας, είμαστε σίγουροι ότι από την πρώτη  κιόλας υποχρέωση της ομάδας, την ερχόμενη Τετάρτη, θα δώσουμε το 100%.

Όσο προχωρούν τα παιχνίδια και σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στο σημείο ομοιογένειας που θέλουμε ώστε σε βάθος χρόνου να πετύχουμε τους στόχους μας. Μιλάμε για 11 καινούριους παίκτες, από αυτό καταλαβαίνουμε πως χρειάζεται χρόνος ώστε μία τέτοια προσπάθεια να φτάσει στον μέγιστο βαθμό ομοιογένειας, αυτό ισχύει και για πολλές άλλες ομάδες. Όμως αυτό δε σημαίνει πως θα παίζουμε για να χάνουμε ή ότι θα ψάχνουμε δικαιολογίες. Το σημαντικό είναι σε κάθε παιχνίδι ο κόσμος να φεύγει περήφανος από το γήπεδο και να ξέρει πως η ομάδα προσπάθησε και έκανε τα αδύνατα δυνατά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος».

Για πιθανή ενίσχυση της ομάδας:

«Προφανώς αναφερόμαστε στην περίπτωση του Μπέιτς ο οποίος θα κάνει χειρουργείο λογικά την επόμενη εβδομάδα και θα χάσει όλη τη χρονιά. Σε συνεργασία με τη διοίκηση, είμαστε προς την κατεύθυνση του να βρούμε τον αντικαταστάτη του, που θα βοηθήσει στην προσπάθεια όλης της ομάδας. Εξ αρχής η αγορά των ψηλών ήταν πάρα πολύ δύσκολη και γι’ αυτό ο στόχος μας ήταν να κινηθούμε γρήγορα. Προφανώς και θα γίνει προσθήκη παίκτη, αλλά πρέπει να είναι αυτή που πρέπει, καθώς η σεζόν μπορεί να ξεκινάει αλλά θα μιλάμε για έναν παίκτη που θα έχουμε μαζί μας για τους επόμενους 7-8 μήνες, οπότε θέλουμε να είναι ακριβώς αυτή που θέλουμε και θα μας βοηθήσει.

Για τη στήριξη από τον κόσμο του ΑΡΗ:

«Για τον κόσμο του ΑΡΗ εγώ προσωπικά είμαι ο τελευταίος που μπορώ να μιλήσω. Τους ευχαριστούμε γι’ αυτήν τη στήριξη, ήταν δίπλα μας σε δύσκολες περιόδους για την ομάδα. Βιώνουμε στην καθημερινότητα μας τη στήριξη και την αγάπη τους, αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο για να παλέψουμε και γι’ αυτούς, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και όσο αυτή η αγάπη μεγαλώνει και η στήριξη εδραιώνεται, μεγαλώνει και η ευθύνη μας απέναντί τους».

Με το τι θα είναι ικανοποιημένος στο τέλος της χρονιάς:

«Ποτέ δε φτάνω μέχρι το τέλος της χρονιάς, είναι καθημερινή η προσπάθεια, το χτίζουμε μέρα με την μέρα. Εμείς θέλουμε να είμαστε υγιείς, να δουλεύουμε, να προπονούμαστε και να δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι. Δε θα πω κάτι για τον τελικό στόχο της ομάδας γιατί δεν παίζουμε μόνοι μας, εξαρτάται και από τους αντιπάλους αλλά και από τις συγκυρίες κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Στόχος μας και στο ξεκίνημα της χρονιάς, αλλά και στο τέλος της, είναι να κάνουμε τον κόσμο μας υπερήφανο και να είναι ικανοποιημένος απ’ αυτά που θα έχει δει μέσα στο παρκέ».

Για το αν δίνεται προτεραιότητα στις ευρωπαϊκές ή στις εγχώριες διοργανώσεις:

«Δε δίνουμε κάποια προτεραιότητα, είμαστε ο ΑΡΗΣ στόχος είμαστε να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Πάντα υπάρχει και ο αντίπαλος, ειδικά στο EuroCup οι ομάδες είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Δε θέλω να αναφερθώ σε κομμάτι ποιότητας, αλλά σε κάθε περίπτωση τα μπάτζετ των αντιπάλων μας είναι αρκετά υψηλά. Όμως έχουμε αποδείξει ποια είναι η φιλοσοφία μας όσο διάστημα εγώ και οι συνεργάτες μου βρισκόμαστε στον ΑΡΗ, ότι ανεξαρτήτως αντιπάλου η ομάδα αγωνίζεται με στόχο την νίκη. Αυτό θα κάνουμε και φέτος είτε πρόκειται για ευρωπαϊκό παιχνίδι, είτε για ελληνικό. Θα αγωνιζόμαστε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για να διεκδικήσουμε τη νίκη».