Ο προπονητής του ΑΡΗ Midea, Γιάννης Καστρίτης, δήλωσε μετά από την εκτός έδρας νίκη στο Μαυροβούνιο με 63-65 κόντρα στην Μπουντούτσνοστ :

«Προφανώς είναι μία πολύ καλή νίκη για την ομάδα μας και είναι πολύ σημαντική κυρίως για το ξεκίνημα που είχαμε στο παιχνίδι όπου και δεν καταφέρουμε να συναγωνιστούμε την ενέργεια την Μπουντουσνοστ. Ξέραμε πως είναι μία πολύ ταλαντούχα ομάδα με αρκετή ποιότητα και είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία δύσκολη κατάσταση. Όμως, για ακόμη μία φορά οι παίκτες μας έκαναν εξαιρετική δουλειά, αμυντικά και επιθετικά ήταν συγκεντρωμένοι και θυσίασαν τα σώματα τους σε κάθε κατοχή. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου και πιστεύω πως αξίζαμε αυτή την μεγάλη νίκη γιατί δουλεύουν σκληρά κάθε μέρα. Θέλω να τους συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που ήρθαν σήμερα εδώ για να μας στηρίξουν και είμαι σίγουρος ότι και εμείς τους δώσαμε χαρά ».

Για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα ώστε να βελτιωθεί επιθετικά:

«Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως το επίπεδο του EuroCup είναι πάρα πολύ υψηλό. Βλέπουμε όλοι από κοντά για το τι αθλητές μιλάμε και σε τι ταχύτητες παίζουν. Έχω πει πάρα πολλές φορές πως η ομάδα κάνει υπέρβαση σε κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι που η ομάδα μας συμμετέχει φέτος στην Ευρώπη σε ένα θεσμό τόσο υψηλού επιπέδου και παρότι σε κάθε παιχνίδι δεν είναι το φαβορί στέκεται πάρα πολύ καλά σε όλες τις αναμετρήσεις από την πρώτη μέχρι και σήμερα εντός αλλά εκτός έδρας. Το γεγονός αυτό θέλει μεγάλη προσπάθεια και νομίζω ότι πρέπει να καταλαβαίνουμε όλοι μας πως δεν είναι εύκολο και στην άμυνα αλλά και στην επίθεση σε αυτό το επίπεδο με συνεχόμενα παιχνίδια και δύσκολα ταξίδια να είμαστε απαιτητικοί από τα παιδιά. Είμαστε πραγματικά πάρα πολύ περήφανοι σε κάθε αναμέτρηση το σημαντικό είναι να διορθώνουμε κάτι και να έχουμε μία μικρή πρόοδο. Σήμερα εμείς που ξέρουμε το τι ζητάμε από τα παιδιά είδαμε αυτή πρόοδο. Έχω πει από την αρχή της σεζόν πως εμείς τον Δεκέμβρη θα είμαστε έτοιμοι και στο επίπεδο που θέλουμε από άποψη ομοιογένειας και χημείας με δεδομένο ότι προπονούμαστε και παίζουμε όλοι μαζί. Ακόμη και τώρα έχουμε προβλήματα τραυματισμών και αυτό μας πηγαίνει πίσω σε αυτό το κομμάτι. Είναι σημαντικό να ορίσουμε τρόπο να είμαστε εκεί στα παιχνίδια, να τα διεκδικούμε αλλά και να τα κερδίζουμε. Να είστε σίγουροι πως αργά ή γρήγορα θα έρθει και η επιθετική βελτίωση. Δεν είναι ότι παίζουμε άσχημα επιθετικά, το επίπεδο είναι υψηλό».

Για την παρουσία του Ντε Σόουζα αλλά και του Κατσίβελη:

« Δεν μου αρέσει να μιλάω ατομικά για παίκτες θέλω μόνο να μιλάω αν χρειαστεί να υπερασπιστώ κάποιο παιδί αυτή την στιγμή όμως θέλω να υπερασπιστώ όλα τα παιδιά μας. Για τον Κατσίβελη λέμε ότι ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο, νομίζω όμως πως κανείς δεν ξέρει πως έπαιξε με σφίξιμο στην μέση σήμερα, από την προπόνηση είχε πρόβλημα όμως μπήκε στο παιχνίδι και έπαιξε. Προφανώς δεν ήταν κάτι πολύ σοβαρό αλλά τον αθλητή μπορεί να τον επηρεάσει. Είμαστε όλοι άνθρωποι όπως και τα παιδιά και προσπαθούν πολύ βγάζοντας πάρα πολύ συναίσθημα. Είναι οι πρώτοι που στεναχωριούνται όταν χάνουμε ή δεν παίζουμε καλά και είναι και οι πρώτοι που βάζουν τρομερή πίεση στον εαυτό τους. Εμείς εδώ είμαστε για να τους αγαπάμε αλλά και να τους υποστηρίζουμε για αυτό τον λόγο η διοίκηση έκανε εκπληκτική δουλειά δίνοντας μας τα εφόδια για μα δημιουργήσουμε ένα όσο το δυνατόν πιο βαθύ ρόστερ ώστε να καλύπτουμε ο ένας τις αδυναμίες ή τις κακές περιόδους του άλλου. Οπότε εγώ συνολικά κοιτάζω την ομάδα ανεξαρτήτως το ποιος είναι καλός ή κακός. Δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά για την καθημερινή προσπάθεια. Το αποτέλεσμα έχει να κάνει με πολλές παραμέτρους, είμαστε αισιόδοξοι ότι και σε ομαδικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο θα είμαστε όπως πρέπει».