Ο Γιάννης Καστρίτης είδε τον ΑΡΗ Midea να επιστρέφει στις νίκες (84-60 επί του Λαυρίου Megabolt) και τόνισε την προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες του όλο αυτό το διάστημα.

Ο κόουτς της ομάδας δήλωσε:

«Νομίζω ότι δίκαια φτάσαμε στην σημερινή νίκη. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο παίζοντας με έναν τρόπο που είναι πολύ κοντά στο επίπεδο που θα θέλαμε να επανέλθουμε σιγά σιγά ώστε να διανύσουμε το υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Είναι μία περίοδος 30 ημερών πολύ δύσκολη για εμάς, με πολλούς τραυματισμούς. Θεωρητικά έχουν κλείσει οι στόχοι μας στο EuroCup με μεγάλη επιτυχία, φτάσαμε όσο πιο μακριά μπορούσαμε να φτάσουμε.

Από εκεί και πέρα ήρθε μία διακοπή την οποία αφενός την είχαμε ανάγκη για να ξεκουραστούμε, αλλά από ότι φάνηκε βγήκαν μαζεμένοι οι τραυματισμοί, η κόπωση. Οι παίκτες έλειπαν στην Εθνική για προπονήσεις και αγώνες επομένως δεν ξεκουράστηκαν. Δυστυχώς το γεγονός αυτό δεν μας επέτρεψε, ξεκινώντας και πάλι τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, να είμαστε στον ρυθμό και στον βαθμό ετοιμότητας που θα θέλαμε. Όπως είπα είναι φυσιολογικό, έχουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη για ό,τι έχουν κάνει τα παιδιά μας όλο αυτό το διάστημα.

Όμως, έχουμε μπει σε μια διαδικασία που είναι σαν να ξεκινάμε την προσπάθεια μας από την αρχή, τουλάχιστον αυτό θέλαμε να κάνουμε. Προπονηθήκαμε  πολλοί περισσότεροι και πολύ καλύτερα αυτή την εβδομάδα. Περιμένουμε και τον Γκάλινατ να επιστρέψει στις προπονήσεις. Χτίζοντας πράγματα βήμα βήμα να φτάσουμε και να είμαστε έτοιμοι για να τελειώσει η σεζόν  όπως πρέπει. Στο δεύτερο ημίχρονο τα παιδιά έκαναν εξαιρετική προσπάθεια, έπαιξαν άμυνα με ενέργεια και ένταση και αμέσως φάνηκε το πόση αυτοπεποίθηση μας έδωσε αυτό. Συγχαρητήρια στους παίκτες για αυτή τους την αντίδραση, δεν είναι εύκολο. Είμαστε δίπλα τους αυτές τις ημέρες, θα αγαπήσουμε όλα τα λάθη που θα κάνουμε και θα βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι»

Για τα βελτιωμένα ποσοστά στο μακρινό σουτ:

«Είχαμε πολύ καλύτερο ρυθμό και αυτοπεποίθηση. Είναι σχεδόν αδύνατο για μία ομάδα να παίζει, για έξι σχεδόν μήνες, στα κόκκινα και να είναι πιστή στο πλάνο τόσο στα επίπεδα της ενέργειας όσο και στο επίπεδο της αφοσίωσης. Από εκεί και πέρα προφανώς αν δούμε μεμονωμένα ένα παιχνίδι με τον Προμηθέα ή με το Περιστέρι όλοι θα καταλάβουμε πως δεν είμασταν αυτοί που έπρεπε. Στα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν σουτάραμε καλά και θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι με μία προσπάθεια ακόμα και βάζοντας στο μυαλό μας ότι πάνω από όλα πρέπει να το ευχαριστηθούμε και για τον κόσμο μας και εμάς τους ίδιους τότε θα έρθουν εύστοχα σουτ αλλά και γενικά ένας τρόπος παιχνιδιού που επιθυμούμε»

Για τον χρόνο επιστροφής του Γκάλινατ:

«Δεν θα ήταν σώφρον να μιλήσω για το πότε θα επιστρέψει ο Γκάλινατ με την έννοια ότι σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ένα σπάσιμο. Ότι και να γίνει χρειάζεται μία αξονική ακτινογραφία όπου εκεί θα δούμε σε τι ακριβώς φάση βρίσκεται και από εκεί και πέρα θα ξέρουμε τον χρόνο επιστροφής του»

Μέξας: «Απόλυτα επιτυχημένη η χρονιά του ΑΡΗ»

Ο προπονητής του Λαυρίου Megabolt, Κώστας Μέξας, δήλωσε:

«Ήταν ένα εκ των προτέρων δύσκολο παιχνίδι. Ο ΑΡΗΣ είχε  συνεχόμενες ήττες και ήταν δεδομένο πως θα έβγαζε αντίδραση. Εμείς κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι ειδικά στο κομμάτι των ριμπάουντ. Στο δεύτερο μέρος κουραστήκαμε, δεν αντέξαμε την πίεση του ΑΡΗ και ο αντίπαλος μας κέρδισε δίκαια. Εμείς κρατάμε το ότι είχαμε καλή νοοτροπία στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Είμαστε λίγοι όσοι έχουμε μείνει, έχουμε κάθε μέρα προπόνηση και μετά αγώνες  γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολο το να αντέχουν για σαράντα λεπτά. Ειδικά απέναντι στον ΑΡΗ που έχει τόσο αθλητικούς παίκτες και ασκεί πίεση στον αντίπαλο. Όμως, θα συνεχίσουμε τώρα στα play out να κάνουμε αυτό που μπορούμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΑΡΗ, όχι μόνο για σήμερα αλλά και για την πορεία του όλη τη χρονιά. Νομίζω είναι απόλυτα πετυχημένη η χρονιά για την ομάδα του ΑΡΗ και αν μπορέσει και σπάσει την έδρα στα play in θα έχει τρυπήσει το ταβάνι του».