Ο κόουτς του ΑΡΗ Midea, Γιάννης Καστρίτης, δήλωσε μετά από τον φιλικό αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας:

«Τα φιλικά αυτή την περίοδο είναι να βάζουμε σε εφαρμογή όσα δουλεύουμε καθημερινά, με αντιπάλους εκτός της ομάδας μας, των διπλών. Εμείς πάνω κάτω ξέρουμε τι να περιμένουνε. Τα παιδιά δε μας διαψεύδουν μέχρι στιγμής. Αναφέρομαι περισσότερο στον τομέα της προσέγγισης και πώς απορροφούν την ταυτότητα της ομάδας. Τα παιχνίδια αυτή την περίοδο είναι σημαντικά για να χτίζουμε. Να βλέπουμε τις αδυναμίες μας και να βελτιωνόμαστε».

Για τον κόσμο σχολίασε:

«Ουσιαστικά, το πιο σημαντικό σήμερα ήταν ότι ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά την ομάδα. Το ότι είχε τόσο κόσμο, είναι κάτι φοβερό. Ευχαριστούμε τον κόσμο. Αφουγκραζόμαστε τον ενθουσιασμό που υπάρχει και για ακόμα μία φορά θέλω να εγγυηθώ πως θα έχουμε μια ομάδα που θα δίνει το 100%».

Για τις απουσίες και τον τραυματισμό του Μπέιτς:

«Είχαμε πολλές απουσίες σήμερα. Ο Κατσίβελης προφυλάχθηκε, ο Σανόγκο είχε πρόβλημα αλλά έπαιξε για να μοιραστεί ο χρόνος. Το χειρότερο ήταν ο τραυματισμός του Μπέιτς. Δεν φαίνεται να είναι κάτι απλό… Αν είναι κάτι κακό, είναι άσχημο πρώτα για εκείνον και μετά από εμάς. Θα το αντιμετωπίσουμε μαζί, σαν οικογένεια. Ας περιμένουμε τα αποτελέσματα αύριο. Αν χρειαστεί να κάνουμε κάτι με την διοίκηση, θα το κάνουμε. Ακόμη και σε φιλικό ματς 30 πόντων, ο Χάρελ έκανε βουτιά για την μπάλα λίγο πριν την αλλαγή του κι αυτό δείχνει αυτό που έλεγα, ότι τα παιδιά δίνουν το 100%. Ίσως έχει μια διάσειση».

Για τους Τσαχτσίρα και Καζαμία που πήραν πολύ χρόνο συμμετοχής:

«Οι νέοι παίκτες πρέπει πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι να καταθέσουν ενέργεια, προσπάθεια και προσήλωση κι από εκεί και πέρα δεν έχουν κάτι να ανησυχούν. Τα παιδιά πρέπει να είναι με το κεφάλι κάτω και να δουλεύουν κάθε μέρα. Αν δεν είχαμε σήμερα τους τραυματισμούς, προφανώς δεν θα είχαν τον χρόνο που πήραν. Δεν έχουμε κανένα παράπονο απ’ αυτούς, καθημερινά βοηθούν πάρα πολύ την προπόνησή μας, βελτιώνονται κι αυτοί. Δύσκολο να τους υπολογίζουμε φέτος, έως απίθανο. Το θέμα είναι τα επόμενα χρόνια να είναι σε θέση να προσφέρουν στην ομάδα».