Ο Γιάννης Καστρίτης είχε κάθε λόγο για να είναι ικανοποιημένος μετά από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ mateco.

Ο προπονητής του ΑΡΗ Midea δήλωσε:

«Με αυτή την νίκη σήμερα κλείνει μία σειρά τριών αγώνων  τις τελευταίες έξι ημέρες όπου η ομάδα ανταποκρίθηκε εξαιρετικά, τα παιδιά έκαναν τρομερή δουλειά. Ήταν τρία πολύ απαιτητικά παιχνίδια, με αποκορύφωμα το σημερινό. Ένας αγώνας με μεγάλη βαθμολογική σημασία, πέρα από το ότι ήταν το ντέρμπι της πόλης και είχε τις ιδιαιτερότητες του. Όμως, οφείλω να παραδεχτώ πως παρότι την Δευτέρα και την Τετάρτη είχαμε καταναλώσει τεράστια ποσά ενέργειας, σήμερα τα παιδιά έδειξαν μεγάλη αυταπάρνηση και ειδικά μετά το πρώτο δεκάλεπτο έδειξαν τον χαρακτήρα τους. Θέλαμε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι μέσα από την σκληρή μας άμυνα, κατοχή κατοχή.

Δικαίως θεωρώ πως κατακτήσαμε την νίκη. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους. Πηγαίνουμε σιγά σιγά προς το τέλος μίας περιόδου, έχοντας μπροστά μας βέβαια και τον θεσμό του κυπέλλου πριν τα παράθυρα των εθνικών ομάδων. Το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ απαιτητικό, πολύ άνθρωποι καθημερινά δουλεύουν, οι συνεργάτες μου, τα γραφεία, η διοίκηση και όλο το σταφ κάνουν φοβερή δουλειά. Έχουν όλοι ξοδέψει πάρα πολλές ώρες για να μπορέσουν σήμερα τα παιδιά να είναι σε θέση να δώσουν το 100% μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Πολλά συγχαρητήρια και στον κόσμο μας, για ακόμη ένα βράδυ μία εκπληκτική ατμόσφαιρα. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ μέσα από την καρδιά μας. Για εμάς δεν αλλάζει κάτι, ξεκουραζόμαστε αύριο και από Τρίτη όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι μας , μπορεί ο αντίπαλος να είναι ο ίδιος   αλλά σίγουρα θα γίνουν αρκετές προσαρμογές και από τι δύο πλευρές. Πρέπει να δούμε τι δεν δούλεψε, τι δεν κάναμε σωστά, είμαστε πανέτοιμοι στα επίπεδα ενέργειας μας ώστε να διεκδικήσουμε μία ακόμη νίκη»

Τακιανός: «Κάναμε πολλά λάθη»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco, Φώτης Τακιανός, επισήμανε:

«Ξέραμε τον βαθμό δυσκολίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, προετοιμαστήκαμε όσο καλύτερα γινότανε για το πως να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι αλλά και σε τακτικά κομμάτια σε άμυνα και επίθεση. Μπορέσαμε και ακολουθήσαμε το πλάνο μας στο πρώτο ημίχρονο σίγουρα, γεγονός το οποίο μας επίτρεψε να είμαστε κοντά στο σκορ και να ελέγχουμε τον ρυθμό που ήθελε να επιβάλλει ο ΑΡΗΣ. Η εικόνα μας αρχίζει και αλλάζει στο δεύτερο ημίχρονο όταν μπαίνουμε στην διαδικασία των αβίαστων λαθών. Έχουμε πάρα πολλά λάθη τα οποία θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει. Κάναμε λάθη τα οποία έγιναν κοντά στην γραμμή του κέντρου, το οποίο έδινε την ευκαιρία στον ΑΡΗ να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και να μας τιμωρήσει με εύκολο  καλάθι ή βολές. Άρα η ζημιά από το αβίαστο λάθος είναι διπλή, μας στερεί κατοχές στην επίθεση και ανοίγει στον ΑΡΗ την διαδικασία του εύκολου καλαθιού.

Προσπαθούσαμε να το περιορίσουμε καθ΄όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και να πάμε σε ένα παιχνίδι μισού γηπέδου. Θα προσθέσω επίσης ότι στο δεύτερο ημίχρονο όταν μπαίνει και ο παράγοντας της κούρασης και η διαδικασία των φάουλ που χρεώθηκαν οι παίκτες μας. Εκεί υπάρχει και ένα σημείο στο οποίο λόγο των τριών καινούριων παικτών είχαμε κάποια πολύ σοβαρά χρονικά διαστήματα που υπήρχε ασυνεννοησία. Το γεγονός αυτό είναι φυσιολογικό, προσπαθούμε να τους εντάξουμε, είναι μία διαδικασία που πρέπει να απορροφήσουν την τακτική μας. Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΡΗ και τους εύχομαι καλή συνέχεια. Εμείς καλούμαστε να βελτιώσουμε πράγματα στο παιχνίδι μας και να παρουσιαστούμε σε καλύτερο επίπεδο και με καλύτερη ομοιογένεια στο επόμενο παιχνίδι για το κύπελλο».