Δηλώσεις μετά την αναμέτρηση στην Πάτρα με αντίπαλο τον Προμηθέα έκανε ο προπονητής του ΑΡΗ Midea, Γιάννης Καστρίτης:
«Νομίζω ότι ήμασταν παρόντες σε ένα παιχνίδι που όλοι απολαμβάνουν να το παρακολουθούν στην τηλεόραση. Ήταν ένα παιχνίδι όπου θεωρώ ότι για το μεγαλύτερο διάστημα του αν εξαιρέσουμε το τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου αλλά και το πως κλείσαμε και την κανονική διάρκεια του παιχνιδιού αλλά και την πρώτη παράταση, το ελέγχαμε. Πιστεύω ότι βάση προσπάθειας και εικόνας του παιχνιδιού θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει, δικαιούμασταν ίσως την νίκη. Όμως, κάποιες λεπτομέρειες δυστυχώς στοίχησαν και έτσι ο Προμηθέας που έχει ποιότητα κατάφερε και κέρδισε τον αγώνα. Θέλω να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας για την προσπάθεια τους. Έχω πει πάρα πολλές φορές αλλά επειδή αφουγκράζομαι λίγο την ατμόσφαιρα αυτή την στιγμή, θα επαναλάβω ότι είμαστε μία ομάδα που έχουμε χτυπηθεί όσο καμία άλλη από ατυχίες και τραυματισμούς την φετινή χρονιά. Δεν έχουμε σκύψει σε καμία περίπτωση το κεφάλι. Όλος ο οργανισμός μαζί προσπαθούμε και κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε για να ορθοποδήσει πρώτα από όλα η ομάδα και από εκεί και έπειτα να διεκδικήσει και τις νίκες που μπορεί να πάρει. Για εμένα είμαι ο μόνος υπεύθυνος για να μιλήσω μπασκετικά γι αυτήν ομάδα. Η εικόνα μας και στις προπονήσεις αλλά και στα παιχνίδι έχει βελτιωθεί και έχει αλλάξει τις τελευταίες εβδομάδες. Με την επιστροφή των τραυματιών μας είδατε και σήμερα ότι ήρθαμε μέσα στον Προμηθέα και διεκδικήσαμε την νίκη. Έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε, όλοι μαζί ενωμένοι γιατί πραγματικά μας πονάει. Θέλουμε να πάρουμε πίσω ότι εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τους 3-4 τελευταίους μήνες της σεζόν. Όσο είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και προσπαθούμε κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει από αυτό. Την στιγμή αυτή υπάρχει πίεση όπως όλοι λένε, εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει η εικόνα της ομάδας που βλέπω. Ξέρω ότι αργά ή γρήγορα θα ξεκινήσουμε να κερδίζουμε και οι νίκες θα είναι συνεχόμενες. Πλησιάσαμε πάρα πολύ κοντά και σήμερα, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια στον Προμηθέα και για την πορεία του στο πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη»
Για τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματ5α και την βαθμολογική πίεση που υπάρχει αυτή την στιγμή στην ομάδα:
«Καταρχάς και στην πρώτη μου θητεία στον ΑΡΗ και στην δεύτερη έχω υπάρξει προπονητής της ομάδας όταν παλεύαμε για την σωτηρία μας. Άρα αυτό το ξέρω πολύ καλύτερα από τον καθένα. Το ότι η ομάδα θα παλέψει για την σωτηρία της δεν το ασπάζομαι σε καμία περίπτωση εγώ προσωπικά. Εάν αυτή την στιγμή στις 11 Ιανουαρίου που η ομάδα επί δύο μήνες έπαιζε ουσιαστικά χωρίς παίκτες και το μόνο φυσιολογικό ήταν το να χάνει τα ματς, κοιτάμε την βαθμολογία και πιστεύουμε ότι η ομάδα θα κινδυνεύσει εγώ δεν το πιστεύω. Ο καθένας μπορεί να δώσει την ερμηνεία που θέλει και να έχει την δική του προσέγγιση, εγώ το ξανα λέω πως η φετινή ομάδα του ΑΡΗ δεν είναι μία ομάδα που θα παλέψει για την σωτηρία της. Το έδειξε σήμερα, το έχει δείξει και τις προηγούμενες εβδομάδες. Δεν αρέσει μάλλον αυτό που λέω, θέλουμε τοξικότητα και να επιτεθούμε σε καταστάσεις αυτή την στιγμή και μάλλον πουλάει το ότι ο ΑΡΗΣ θα παλέψει για την σωτηρία του. Ο ΑΡΗΣ θα ξεκινήσει και θα κάνει νίκες, όπως φτάσαμε πάρα πολύ κοντά σήμερα. Εγώ είμαι υπεύθυνος για αυτά που λέω, δεν μπορώ ούτε να κρίνω ούτε και να σχολιάσω αυτά που λέγονται. Όμως, είναι και δικαίωμα του καθενός να πει ότι θέλει»
Για την επιλογή του να μείνει εκτός εξάδας ο Ρόμπερτς αλλά και για τον λίγο χρόνο συμμετοχής του Χοτζ:
«Προφανώς και δεν θέλω να απαντήσω κάτι πάνω σε αυτό. Είναι μία καθαρά μπασκετική και προπονητική απόφαση. Σε κάθε παιχνίδι κόβουμε και από έναν ξένο. Ο Ρόμπερτς έχει ξανα κοπεί όπως και ο Λαζέφσκι. Πολλά παιδιά έχουν μείνει εκτός και δεν μου έχετε κάνει καμία ερώτηση να σας εξηγήσω. Από ότι είδατε το ρόστερ μας γέμισε πάλι σήμερα. Είχαμε βάθος στον πάγκο και κρίναμε ότι αυτοί που έπαιξαν ήταν οι καταλληλότεροι να παίξουν εκείνη την στιγμή. Φτάσαμε πάρα πολύ κοντά στο να κερδίσουμε είναι κρίμα η κατάληξη ενός σουτ να κρίνει το τι θα πούμε μετά το παιχνίδι. Αν είχαμε κάνει μία καλύτερη προσπάθεια στην επίθεση μας τότε μάλλον θα ήταν όλα καλά.»