Ο Βαγγέλης Αγγέλου τόνισε πως ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να συνεχίσει να είναι ενωμένος και δυνατός, υπογράμμισε πως αντιλαμβάνεται τη στεναχώρια και την πίεση, μετά από τέτοια αποτελέσματα, ενώ στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι στάθηκε στους 24 πόντους των γηπεδούχων, οι οποίοι προήλθαν από λάθη των “κίτρινων”.

Ο προπονητής του ΑΡΗ επεσήμανε αρχικά: “Ο ΠΑΟΚ ήταν σε μια πολύ καλή βραδιά. Εμείς δεν μπήκαμε στο παιχνίδι, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Προσπαθήσαμε να μαζέψουμε στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ιδιαίτερα από την άμυνα και τα ριμπάουντ. Στο πρώτο μέρος χάσαμε επτά επιθετικά ριμπάουντ, δεχθήκαμε 10 πόντους. Στο δεύτερο βελτιωθήκαμε στο κομμάτι αυτό και δεχθήκαμε μόνο δύο πόντους. Νομίζω το σημείο που έκρινε το παιχνίδι είναι οι 24 πόντοι που δεχθήκαμε από τα λάθη μας. Επίσης, στο 80-75 έγιναν τέσσερις-πέντε φάσεις, που είχαν αρνητική εξέλιξη σε μας. Είχαμε τρία σουτ, το ενδιάμεσο σουτ του Kyser που νομίζω πως ήταν φάουλ, δυο άστοχα τρίποντα και μετά δεχθήκαμε στο 82-75 το τρίποντο από τον Goss, που ήταν λάθος της άμυνας, παρότι είχαμε πει πως θα παίξουμε στη φάση αυτή και μετά ήταν τα νεύρα του Lucky (Jones), που δεχθήκαμε τις τέσσερις συνεχόμενες βολές και το παιχνίδι άνοιξε τόσο. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Εμείς πρέπει να κρατήσουμε την μαχητικότητα που δείχνουμε, την προσπάθεια που κάνουμε να ελέγχουμε τα παιχνίδια και να δούμε σε κρίσιμες στιγμές του παιχνιδιού πώς συμπεριφερόμαστε και αμυντικά και επιθετικά".

Για τη διαφορετική εικόνα που είχε συνηθίσει να δείχνει ο ΑΡΗΣ με έμφαση στην άμυνα που δεν έδειξε σήμερα (25/11) είπε: “Τα 14 τρίποντα του ΠΑΟΚ ήταν πολύ σημαντικά, εκ των οποίων κάποια πολύ καθοριστικά. Επίσης, ο Χρυσικόπουλος ήταν καθοριστικός. Εγώ βλέπω έναν παίκτη ώριμο και σήμερα (25/11) ήταν καταπληκτικός. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ελέγξεις ένα παιχνίδι, όταν το ποσοστό του τρίποντου για τον αντίπαλο φεύγει από το 38-39% και εσύ δέχεσαι 24 πόντους από λάθη. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ένα πράγμα που δίνει τις κατοχές είναι όταν παίζεις άμυνα, όταν δεν χάνεις ριμπάουντ κι όταν δεν κάνεις λάθη. Εμείς και ριμπάουντ χάναμε και λάθη κάναμε και ο αντίπαλος είχε μεγάλη, οργανωμένη ευστοχία με πολύ καλή τακτική. Όταν δέχεσαι 14 τρίποντα με 40%, πολύ δύσκολα το παιχνίδι να μην πάει στους 90 πόντους, αν δίνεις εσύ 25 πόντους από λάθη”.

Για το ενδεχόμενο αλλαγών σημείωσε: "Όχι. Εγώ λέω ότι αυτή η ομάδα διαμορφώνεται. Καταλαβαίνω τη στενοχώρια και της διοίκησης και την πίεση. Είμαστε σε μια κατάσταση που για τον ΑΡΗ τα τελευταία χρόνια ισχύει. Υπάρχει η πίεση προς τον κόσμο, προς την ιστορία και προς το βάρος του συλλόγου. Η ομάδα δουλεύει. Αν προσπαθεί να κάνει κάτι για το καλό, θα το έκανε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι. Δεν πρέπει να χάσουμε το κουράγιο μας, τις σχέσεις που έχουμε μεταξύ μας. Αυτό λέω στα παιδιά. Δεν πρέπει να χάσουμε τον κώδικα επικοινωνίας με άξονα την αλήθεια, δεν πρέπει να χάσουμε το ποιοι πρέπει να παίρνουν την ευθύνη, ποιοι πρέπει να στηρίζουν αυτή την ομάδα και εμείς περιμένουμε μια δύσκολη διάρκεια για την ομάδα μας και πρέπει να είμαστε και ενωμένοι και δυνατοί και προπόνηση με προπόνηση, παιχνίδι με παιχνίδι, να προσπαθούμε να κατακτούμε τους στόχους που χρειάζεται".

ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: "ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΑΜΕ ΓΙΑ 36 ΛΕΠΤΑ"

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου υποστήριξε πως η ομάδα του κυριάρχησε για 36 λεπτά στο παιχνίδι, με εξαίρεση ένα τετράλεπτο στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δήλωσε αρχικά: "Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Καταφέραμε και κυριαρχήσαμε για 40 λεπτά με εξαίρεση 3-4 λεπτά στην τελευταία περίοδο. Η απόδοσή μας κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Όταν για 36 λεπτά μια ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ παίζει τόσο ποιοτικά σε ένα ντέρμπι, σημαίνει ότι κέρδισε δίκαια.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, γιατί τελειώσαμε νικηφόρα το όγδοο συνεχόμενο παιχνίδι μας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η διακοπή του πρωταθλήματος είναι ένα βάλσαμο για εμάς, γιατί πρέπει να 'καθαρίσουμε΄ το μυαλό μας. Κάποια παιδιά που είναι πολύ φορτωμένα θα πρέπει να ξεκουραστούν. Θα πρέπει να επιστρέψουμε πολύ συγκεντρωμένοι και δυνατοί στη συνέχεια. Ο ΑΡΗΣ έκανε καλό παιχνίδι, ειδικά στην επίθεση.
Θα ήθελα να κάνω μια ειδική αναφορά στην εκπληκτική παρουσία και στην όμορφη συμπεριφορά των φιλάθλων μας. Σήμερα είναι μια μέρα περηφάνιας για τον ΠΑΟΚ γιατί αντέδρασε σαν οικογένεια. Άνθρωποι από το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ και όλα τα τμήματα, αφουγκράστηκαν την ανάγκη μας για στήριξη. Τους ευχαριστούμε και τους θέλουμε δίπλα μας".

Για τα στοιχεία που οδήγησαν την ομάδα του στο +17 αλλά και την αντίδρασή της μετά τη μείωση της διαφοράς ανέφερε: "Γενικά παίζουμε καλό μπάσκετ, έχουμε ποιότητα, σκορ και δημιουργία. Περάσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη εβδομάδα, ήταν ένας μαραθώνιος λόγω του εξοντωτικού προγράμματος. Είναι δύσκολο να παίζεις για 40 λεπτά με τον ίδιο τρόπο. Αντιδράσαμε σωστά στο κρίσιμο σημείο γιατί έχουμε μια ομάδα με προσωπικότητα και χαρακτήρα. Αντιστρέψαμε την εικόνα του αγώνα και η τελική διαφορά είναι αντιπροσωπευτική της εικόνας του αγώνα".