Ο προπονητής του ΑΡΗ Midea, Γιάννης Καστρίτης, εξήρε την προσπάθεια των παικτών του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και τόνισε την αισιοδοξία του για μία καλή συνέχεια, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο προπονητής του ΑΡΗ δήλωσε:

«Θέλω να ξεκινήσω από τον κόσμο μας που και σήμερα έδωσε δυναμικό παρών, μας έδωσε τεράστια ώθησε και μας στήριζε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Παίρνουμε μεγάλη δύναμη ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που έχουμε υποσχεθεί από την πρώτη μέρα της παρουσίας μας εδώ. Τα παιδιά μας σήμερα έκαναν ακόμη ένα μικρό βηματάκι προόδου προς τη σωστή κατεύθυνση.

Νομίζω πως, αν όχι για όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, για τη συντριπτική πλειοψηφία του αγώνα ήμασταν μέσα στη διεκδίκηση της νίκης. Υπήρξαν κάποιες στιγμές όπου ο Ολυμπιακός έδειξε την ποιότητα του και στο τέλος κέρδισε. Συγχαρητήρια για τη νίκη τους, όμως συγχαρητήρια αξίζουν και στα δικά μας παιδιά για την προσπάθεια τους. Κάθε στιγμή που βρίσκονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι μία ευκαιρία για να γινόμαστε καλύτεροι. Είναι στο χέρι μας να το συνεχίσουμε και να χτίζουμε καθημερινά μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο. Αύριο το πρωί ξεκινάμε για την Λιθουανία και την Τρίτη ουσιαστικά χωρίς προπόνηση θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ένα ματς επιπέδου EuroCup κόντρα σε μία πολύ σκληρή ομάδα. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι πνευματικά, θα είναι ένα ακόμη μάθημα για εμάς και θα μας βοηθήσει για την συνέχεια της χρονιάς.

Για την προσθήκη παίκτη:

«Ποσοτικά μέχρι στιγμής είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Όλα μας τα παιδιά αλλά και ο Μπλούμπεργκς που επέστρεψε σήμερα έδειξε τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα, αλλά και ο Σλαφτσάκης ο Ντε Σόουζα και ο Σανόγκο κάνουν εξαιρετική δουλειά. Προσωπικά μέχρι στιγμής το διαχειριζόμαστε. Προφανώς μας λείπει ένα κορμί ακόμα, είναι εμφανές αυτό. Έτσι αλλιώς ο σχεδιασμός αυτός ήτανε εξ αρχής. Η απάντηση μου είναι η ίδια, τον ύπνο μας τον έχουμε χάσει, κάθε βράδυ ψάχνουμε. Δεν υπάρχει ημέρα που να μην είμαστε σε επικοινωνία με την διοίκηση  και να ψάχνουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Δεν είναι εύκολο, είμαστε οι πρώτοι που θα θέλαμε ένα κορμί ακόμα να συνεισφέρει και να βοηθήσει τους ήδη υπάρχοντες. Είναι δύσκολο να βρεθεί ο κατάλληλος ακόμη και οι τιμές υψηλές. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που πρέπει να γίνουν, πάντα κάναμε την καλύτερη δυνατή κίνηση και το ίδιο θα κάνουμε και αυτήν τη φορά. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι θα βρούμε το παιδί που μας ταιριάζει».

Για το αν είναι αισιόδοξος για την πρώτη νίκη και το αν υπάρχει κάποια δυσαρέσκεια για την διαιτησία:

«Για εμένα όσο κοντά είναι η πρώτη νίκη, άλλο τόσο μακριά είναι. Το σημαντικό είναι το πως διαχειριζόμαστε την επόμενη  κατάσταση. Θέλει τεράστια προσπάθεια για να είμαστε σε ακόμη καλύτερο επίπεδο. Μπροστά μας έχουμε ένα πρωινό ταξίδι, δε θα κάνουμε καμία προπόνηση. Δεν πρέπει να νιώσουμε καμία ευφορία από μία καλή προσπάθεια σήμερα, αντιθέτως πρέπει να σκεφτούμε ότι χάσαμε. Για εμάς ακόμη είναι μία περίοδος προετοιμασίας, έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε και να βάλουμε στο παιχνίδι μας. Οπότε πνευματικά πρέπει να διαχειριστούμε τις επόμενες 48 ώρες όπως πρέπει και στο παιχνίδι να δείξουμε την ίδια κατάθεση ενέργειας. Δεν μιλάω ποτέ για την διαιτησία αλλά επειδή το ακούω συχνά τελευταία ότι ο ΑΡΗΣ παίζει σκληρά και στο όριο του φάουλ έχω να πω πως δεν είναι ο ΑΡΗΣ που παίζει έτσι αλλά γενικά παίζεται το μπάσκετ. Το μοντέρνο μπάσκετ έτσι είναι, έχω δει αρκετά παιχνίδια EuroLeague και EuroCup, όλες οι ομάδες στηρίζονται στην ενέργεια της άμυνας τους και στον γρήγορο ρυθμό. Εγώ θεωρώ πως παίζουμε σύγχρονο μπάσκετ, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Το μόνο που έχω να πω για σήμερα είναι πως το παιχνίδι ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και σε άμυνα και σε επίθεση.

Για το αν υπάρχει ικανοποίηση  για την άμυνα στο ξεκίνημα της χρονιάς:

«Όποια ικανοποίηση υπάρχει, δε θα την συζητήσουμε τώρα στο ξεκίνημα της χρονιάς. Στα δικά μας μάτια βλέπουμε ότι ο τρόπος που έχουμε οραματιστεί την ομάδα υπάρχει και είναι εκεί. Είναι μία καλή βάση για να ξεκινήσουμε και να φτιάξουμε πράγματα. Τα παιδιά παλέψουν κάθε μέρα, είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και εντός και εκτός του παρκέ. Υπάρχει τεράστια αισιοδοξία για την συνέχεια της χρονιάς.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε:  

«Έχω την αίσθηση πως το πιο σημαντικό πράγμα που έγινε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ήταν αυτό που έγινε πριν το τζάμπολ. Αυτή η μίνι εκδήλωση στην μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη παρουσία της κόρης του. Για μια ακόμη φορά θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια και εκ μέρους της ομάδας στην σύζυγο και την κόρη του Ξανθού».

Δεν παίχθηκε μπάσκετ. Μια κατάσταση με physical παιχνίδι εκτός λογικής του μπάσκετ. Οι διαιτητές αποφάσισαν να το αφήσουν, αυτό που έγινε ήταν έξω και από τα όρια της Euroleague. Δύο παίκτες αποχώρησαν με πρόβλημα και κάποιοι άλλοι αναγκάστηκαν να παίξουν περισσότερο έπειτα από ένα έξτρα πεντάλεπτο παράτασης την Παρασκευή. Είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε το πρώτο ματς».