Ο Γιάννης Καστρίτης ευχαρίστησε τον κόσμο του ΑΡΗ για τη συγκλονιστική στήριξή του στον αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου και μετέφερε τη στενοχώρια όλης της ομάδας για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να του δώσει τη χαρά της νίκης.

Ο κόουτς του ΑΡΗ δήλωσε:

«Δεν μπορώ να μην δεν ξεκινήσω με το ευχαριστώ προς τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο. Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί δεν τους δώσαμε την χαρά της νίκης. Η σημερινή δεν είναι η πραγματική μας εικόνα. Αυτό που είδαμε σήμερα απέχει πάρα πολύ από αυτό που θέλαμε και αυτό που έχουμε δείξει έως τώρα. Προφανώς και συμβαίνει, για τα παιδιά μπορούμε να βρίσκουμε πολλές δικαιολογίες. Δουλειά μας όμως δεν είναι να βρίσκουμε δικαιολογίες, αλλά να βρούμε τι φταίει και χάσαμε. Δεν ήμασταν καλοί και χάσαμε. Πρέπει να σεβόμαστε πρώτα τον εαυτό μας μέσα στο παρκέ και να διεκδικήσουμε την νίκη, να αντιπροσωπεύουμε αυτήν την μεγάλη ομάδα και τον εκπληκτικό κόσμο που μας στηρίζει. Καλή Χρονιά σε όλους, ελπίζω να τα πούμε με ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο επόμενο εντός έδρας ματς.

Για το αν η ήττα οφειλόταν σε πνευματική ανετοιμότητα:

«Δεν γνωριστήκαμε χθες με τα παιδιά, ξέρουμε πως προπονούμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν υπάρχει λόγος να ψάξουμε για δικαιολογίες. Αν δεν είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, για το ποιοι ήμαστε, ποια είναι η θέση μας στο πρωτάθλημα, ν δεν ήμαστε στο 100% σε άμυνα και επίθεση, μπορούμε να χάσουμε από όλες τις ομάδες. Ήταν το αποθεωτικό κλίμα, οι γιορτές, η διακοπή, πρέπει να είσαι έμπειρος για να αντιμετωπίσεις τέτοιες καταστάσεις. Δεν ήμασταν καλοί αυτό είναι σίγουρο, πρέπει να δείξουμε καλύτερη εικόνα».

Για τις αγωνιστικές αιτίες της ήττας:

«Τέτοιες ομάδες τις βολεύει ο κλειστός ρυθμός, το χαμηλό σκορ. Εμάς δε μας συμφέρει αυτό, ποντάρουμε στις κατοχές, στις κλεμμένες μπάλες, στην ενέργειά μας, στο να τρέξουμε μπροστά. Ο Κολοσσός επέβαλλε τον ρυθμό του, εμείς δεν το κάναμε και έτσι στο τέλος αυτό τον βοήθησε να κερδίσει».

Για το ότι το 2022 κλείνει με θετικό πρόσημο για τον ΑΡΗ:

«Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε τον κόσμο μας να κυριαρχήσει αυτό το συναίσθημα, η αίσθηση υπερηφάνειας. Η διοίκηση, οι παίκτες, όλοι, αξίζουμε να είμαστε περήφανοι για τον εαυτό μας. Δυστυχώς το τάιμινγκ δε μας επιτρέπει να νιώθουμε έτσι. Όπως και στις νίκες και στις ήττες, το ξεχνάμε και προχωράμε».

Παπαθεοδώρου: «Προνόμιο να παίζεις σε τέτοιο γήπεδο»

Ο κόουτς του Κολοσσού, Ηλίας Παπαθεοδώρου, δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη. Είχαμε καθαρό μυαλό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ελέγχοντας ορισμένα πράγματα αμυντικά και ξέροντας τα πλεονεκτήματα του ΑΡΗ, ενώ επιθετικά θα έλεγα ότι παίξαμε έξυπνα. Βρήκαμε καθαρές φάσεις και παρότι χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια, καταφέραμε να φτάσουμε σ’ αυτή τη μεγάλη νίκη»

Για την απόδοση του Δημήτρη Κατσίβελη σχολίασε:

«Για μας ήταν κλειδί η εμφάνιση του Δημήτρη και στις δύο πλευρές του παρκέ γιατί αμυντικά ανέλαβε το μαρκάρισμα του Τολιόπουλου ο οποίος είναι εξαιρετική κατάσταση. Ο τρόπος που οργάνωσε αλλά και εκτέλεσε στην επίθεση ήταν το στοιχείο –κλειδί για μας, ομοίως και οι αποφάσεις που πήρε. Ωστόσο, κι άλλα παιχνίδια έκαναν πολύ καλό παιχνίδι γιατί δεν μπορείς να κερδίσεις τον ΑΡΗ στο Παλέ αν δεν παίξουν πολλοί παίκτες σε υψηλό επίπεδο».

Για την ατμόσφαιρα του «Nick Galis Hall» είπε:

«Είναι προνόμιο να παίζεις τέτοιο γήπεδο και μακάρι να υπάρξουν κι άλλα γιατί έτσι θα κάνει βήματα προόδου το ελληνικό μπάσκετ».

aris kolossos kastritis2022 23