Ο Γιάννης Καστρίτης έκανε τον απολογισμό της σεζόν για τον ΑΡΗ, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό για τα play-offs της Basket League.

Ο κόουτς του ΑΡΗ δήλωσε:

«Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό, μακάρι να φτάσει μέχρι την κατάκτηση της Euroleague, θα είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ.

Ο ΑΡΗΣ τελείωσε αφενός με ρεκόρ 11-11. Δεν είχε θετικό ισοζύγιο, αλλά ούτε αρνητικό μετά από πολλά χρόνια. Η βαθμολογία έγραψε την όγδοη θέση. Μιλάμε όμως για την 3η καλύτερη άμυνα και την 5η καλύτερη επίθεση. Την πρώτη ομάδα σε επιθετικά ριμπάουντ και 3η συνολικά. Την πρώτη στα κλεψίματα και μάλιστα με ρεκόρ όλων των εποχών καθώς είναι η μοναδική με διψήφιο αριθμό κατά μέσο όρο. Είχε τις περισσότερες κατοχές στο transition και ήταν 3η συνολικά. Για τους πιο μυημένους και δεν είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε να το δει, υπάρχει ένας δείκτης που λέγεται πυθαγόρειες νίκες και ήττες. Είναι προηγμένα στατιστικά και αποτυπώνουν την εικόνα μιας ομάδας. Για τον ΑΡΗ, βάσει της στατιστικής απεικόνισης της χρονιάς, θα έπρεπε να είχαμε 13.5 νίκες και 8.5 ήττες, ρεκόρ το οποίο μας κατατάσσει πέμπτους στη βαθμολογία. Παράλληλα το γήπεδό μας ήταν γεμάτο σε τουλάχιστον οκτώ τουλάχιστον αγώνες και ποτέ δεν υπήρξαν λιγότεροι από 3.000 φίλαθλοι».

Αναφορικά με το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ ήταν δεύτερος από το τέλος στα κερδισμένα φάουλ και τις ελεύθερες βολές, τόνισε:

«Δεν ήθελα να το αναφέρω αλλά από τη στιγμή που εσείς το είπατε θα σας πω ότι είμαστε η ομάδα με τις περισσότερες εκτελέσεις field goals η οποία κέρδισε τις λιγότερες βολές μετά μετά από τον Απόλλωνα Πατρών. Υπάρχει μια αναλογία μεταξύ των εκτελεσμένων field goals και των βολών όπου ο ΑΡΗΣ έχει μακράν τη μικρότερη, με 0.161. Ουσιαστικά είμαστε τελευταίοι. Δε θέλω να πω κάτι περισσότερο γιατί δεν έχουμε υπάρξει ποτέ μίζεροι. Πάντα πρώτα απ’ όλα κοιτάμε τα λάθη μας. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Δε θέλω να κλείσει έτσι η χρονιά. Θα κοιτάξω τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερα. Είπα τα στατιστικά γιατί έπρεπε να αναλυθεί η προσπάθεια που έκαναν αυτά τα παιδιά».

Ο κόουτς του ΑΡΗ συνέχισε:

«Η διοίκηση έκανε για μια ακόμη χρονιά το καλύτερο δυνατό καθώς συνεχίστηκε η αποπληρωμή των χρεών. Δεν ξέρω αν αξίζαμε να είμαστε όγδοοι αλλά τα στατιστικά που είπα λένε πολλά. Πάνω απ’ όλα, επειδή ήμουν αυτόπτης μάρτυρας, αυτά τα παιδιά κατέθεσαν ιδρώτα και αίμα. Έπαιζαν τραυματίες και ρίσκαραν την υγεία τους κι αυτό κανείς δεν μπορεί να μας το πάρει. Είχαμε σαν στόχο να είμαστε μια οικογένεια και να δουλέψουμε όλοι μαζί και εκπληρώθηκε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήταν μέλη της φετινής προσπάθειας. Τον υπέροχο κόσμο μας, που ήταν μαζί μας όλη τη χρονιά. Τη διοίκηση, τους κ.κ. Παπαγεωργίου,. Αρβανίτη, Ρουσιαμάνη, τους ανθρώπους των γραφείων, το σταφ και φυσικά τους παίκτες μας και τους άμεσους συνεργάτες μου, Γιώργο Σιγάλα, Σωτήρη Καραποστόλου, Χρήστο Χασανίδη».

Ο Γιάννης Καστρίτης ρωτήθηκε για το θέμα της παραμονής του στον ΑΡΗ.

«Ξέρετε πολύ καλά ότι προφανώς υπάρχει επιθυμία κι έχουμε συζητήσει κάποια πράγματα, αλλά θα πρέπει να περάσουμε στο ουσιαστικό μέρος. Θα αποφασίσουμε το καλύτερο. Είναι απόλυτα τιμητική η αποδοχή του κόσμου. Είναι πραγματικά συγκινητικό, το βιώνω κάθε μέρα και δεν έχω λόγια για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου. Πιστέψτε με, νιώθω πάρα πολλά γι’ αυτήν την ομάδα. Όταν βλέπεις πόσο σε αγαπούν, δύσκολα το αφήνεις ή για να το κάνεις, το σκέφτεται αρκετές φορές. Υπάρχει αμοιβαία θέληση αλλά και αναγκαιότητα να γίνουν κάποια πράγματα».

aris olympiacos playoffs kastritis1