Ο Γιάννης Καστρίτης είχε κάθε λόγο για να είναι ικανοποιημένος μετά από τη νίκη του ΑΡΗ Midea επί της Τουρκ Τέλεκομ.

Ο κόουτς του ΑΡΗ Midea δήλωσε:

«Είναι μία πολύ μεγάλη και σημαντική νίκη για εμάς, θέλω συγχαρώ τούς παίκτες μας. Έπαιξαν σκληρά σε κάθε αμυντική κατοχή και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, άξιζαν την νίκη στο σημερινό παιχνίδι. Εύχομαι τα καλύτερα στην Τούρκ Τέλεκομ. Εμείς από εδώ και πέρα προχωράμε στο επόμενο παιχνίδι για το πρωτάθλημα κόντρα στην Καρδίτσα».

Για το τι περιμένει από την ομάδα στη συνέχεια και την κατάσταση του Μπάνκστον αλλά και του Μποχωρίδη:

«Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα και ένα σύνολο που ανεξαρτήτως προβλημάτων και βαθμού ετοιμότητας θα δίνει το 100% σε κάθε κατοχή στο παρκέ. Συνεχώς αυξάνονται τα καλά μας διαστήματα και αυτό είναι το σημαντικό στο ξεκίνημα της χρονιάς να βελτιώνεσαι από παιχνίδι σε παιχνίδι οπότε για το μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού σήμερα τα παιδιά έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν, αυτή είναι η βάση και η φιλοσοφία μας. Εκεί πάνω θέλουμε να στηρίξουμε όλο μας το παιχνίδι και από εκεί και έπειτα όσο έχουμε πλήρες ρόστερ και επιστρέψουν και οι τραυματίες μας θα μπορέσουμε να βγάλουμε καλύτερες συνεργασίες και να βγάλουμε περισσότερη ποιότητα. Ο Μποχωρίδης νομίζω πως δεν έχει κάτι σοβαρό αλλά καλό είναι να το αξιολογούμε μέρα με την μέρα. Θα μου επιτρέψετε να μην κάνω κάποια πρόβλεψη αυτή τη στιγμή για το πότε θα είναι πίσω αλλά σίγουρα μιλάμε για μία μυϊκή ενόχληση η οποία θέλει μεγάλη προσοχή έτσι ώστε να μην εξελιχθεί σε κάτι σοβαρό που θα μας τον στερήσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Μπάνκστον ήρθε εχθές μετά από πάρα πολλές πτήσεις πραγματικά είναι πάρα πολύ κουρασμένος, έκανε μία προπόνηση και σιγά σιγά θα του δώσουμε το χρόνο να μπει στην φιλοσοφία μας και επειδή και αυτός είναι εξαιρετικό παιδί, είμαστε σίγουροι ότι θα είναι σε θέση να μας βοηθήσει».

Για τα οφέλη αυτής της νίκης στο σημερινό παιχνίδι:

«Κάθε νίκη είναι σημαντική ειδικά στο ξεκίνημα της χρονιάς, προφανώς θέλουμε να είμαστε σκληροί πνευματικά. Μετά από ήττες λέμε πως συνεχίζουμε τη δουλειά μας και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, ξέρουμε όμως πως η κάθε νίκη σου δίνει τρομερή αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη πως αυτό που κάνουμε δουλεύει και πάνω σε αυτό μπορούμε να στηριχτούμε. Από την άλλη όμως και οι νίκες θέλουν  σωστή πνευματική προσέγγιση, πρέπει να διαχειριζόμαστε σωστά όλα τα αποτελέσματα και να μην ξεχνάμε ποτέ ότι για εμάς το σημαντικότερο είναι η επόμενη κατοχή, η επόμενη προπόνηση και συνολικά η επόμενη ημέρα».

Για το τι κρατάει ατομικά και ομαδικά σε σχέση με τις δύο ήττες στο ξεκίνημα του BKT EuroCup:

«Το μέγεθος της Τούρκ Τέλεκομ είναι τεράστιο, για όσους ξέρουν και παρακολουθούν τον θεσμό και το πως χτίζονται οι ομάδες το κάθε καλοκαίρι αντιλαμβάνονται σε τι αναφέρομαι. Στο φετινό EuroCup σε κάθε αναμέτρηση δεν είμαστε φαβορί,  οπότε αν δεν έχουμε αυτή την αντιμετώπιση και προσέγγιση το να πηδάμε δηλαδή σε κάθε μπάλα, να βουτάμε στο παρκέ και να θυσιάζουμε το κορμί μας τότε δε θα καταφέρουμε να πετύχουμε αυτά που έχουμε στο μυαλό μας και αυτά που δικαιούμαστε. Άρα, μπράβο στα παιδιά γιατί έκαναν εξαιρετική κατάθεση ψυχής σήμερα αλλά από την άλλη αυτός είναι και ο μοναδικός δρόμος για να συνεχίσουμε είτε μιλάμε για το ελληνικό πρωτάθλημα. Την επόμενη αγωνιστική μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Καρδίτσα γιατί προέρχεται από μία κατάθεση ενέργειας και μία νίκη που μπορεί να σε κάνει να δεις τα πράγματα διαφορετικά. Οπότε στο επόμενο παιχνίδι πρέπει να είμαστε πάλι έτοιμοι να παλέψουμε για κάθε μπάλα και για κάθε φάση».

Τσάνακ: «Δεν είναι εύκολο να παίζεις εδώ»

Ο κόουτς της Τουρκ Τέλεκομ, Νέναντ Τσάνακ, δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στον ΑΡΗ. Δεν είναι εύκολο να παίζεις εδώ. Δεν παίξαμε έξυπνα, ειδικά στη τέταρτη περίοδο. Δεν παίξαμε καλά επιθετικά. Χάσαμε την ταυτότητά μας μπροστά. Τρέξαμε και όταν δεν βάλαμε τα καλάθια, αυτό ήταν».