Ο προπονητής του ΑΡΗ Midea, Γιάννης Καστρίτης, δήλωσε μετά από τη νίκη επί της Καρδίτσας:

«Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας πως αυτή την νίκη την αφιερώνουμε στον αδικοχαμένο Βαγγέλη και στα άλλα δύο παιδιά που βρίσκονται στο νοσοκομείο. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας, ήταν δίπλα μας σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που η ομάδα ήταν άδεια από ενέργεια. Καθ΄ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού αντιμετωπίσαμε πάρα πολλά προβλήματα. Ο κόσμος μας έδωσε τεράστια ώθηση και χωρίς αυτούς θα ήταν δύσκολο να φτάσουμε στην σημερινή νίκη. Για εμένα προσωπικά η σημερινή νίκη είναι ακόμα μεγαλύτερη και σημαντικότερη από την νίκη που κάναμε πριν από λίγες μέρες κόντρα στην Τούρκ Τέλεκομ για τον πολύ απλό λόγο ότι το παιχνίδι ήταν ακριβώς μετά από μία μεγάλη νίκη. Πέρα από το ψυχολογικό άδειασμα υπήρχε και άδειασμα υπομονής και ενέργειας όπως φάνηκε. Το ψυχολογικό άδειασμα δεν έχει σε τίποτα να κάνει με το αν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο, κάτι το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να το κάνουμε. Απλά καταλαβαίνεται πως μετά από μία σειρά δύσκολων αγώνων, όταν κάνεις εκτός έδρας νίκη στην Πάτρα μετά από λίγες μέρες κερδίζεις στο EuroCup απέναντι σε μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα είναι φυσιολογικό τα συναισθήματα χαράς να κυριαρχούν. Όταν μέσα σε όλα αυτά προστίθεται και η κόπωση τότε το αμέσως επόμενο παιχνίδι είναι μεγάλη παγίδα.  Για εμένα το ότι κερδίσαμε είναι τεράστιας σημασίας γιατί δεν παίξαμε καλά. Παρόλα αυτά τα παιδιά είχαν το σθένος και την υπομονή να μείνουν ενωμένοι και κατοχή να γυρίσουμε το παιχνίδι προς το μέρος μας και στο τέλος να πάρουμε την νίκη. Είναι σημαντικό να κερδίζεις και τις μέρες που δεν παίζεις καλά. Η κάθε νίκη είναι σημαντική για εμάς, έχουμε δει τα αποτελέσματα στις πρώτες αγωνιστικές της Basket League. Από εδώ και πέρα προχωράμε και πρέπει να φροντίσουμε τις επόμενες μέρες να ξεκουραστούμε και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη πρόκληση την Τετάρτη».

Για τον Μπλούμπεργκς και αν θα είναι έτοιμος κόντρα στην Σλασκ:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι έτοιμος για το συγκεκριμένο παιχνίδι και ακόμα δεν μπορούμε να πούμε κάτι για το πότε θα επιστρέψει. Το βλέπουμε μέρα μέρα».

Για τον Μπάνκστον:

«Είμαστε μία ομάδα που στηρίζουμε πάρα πολλά στην προπονητική διαδικασία. Ο τρόπος που παίζουμε έχει να κάνει πάρα πολύ με την επανάληψη και την προπόνηση. Όταν έχεις συνεχόμενα παιχνίδια, οι προπονήσεις από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι μισή έως μία. Ο Μπάνκστον είναι ένα παιδί που έχει τρομερή θέληση και επιθυμεί να μπει στην ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Έχει κάνει μία προπόνηση την Παρασκευή και τώρα μετά από το παιχνίδι η Δευτέρα είναι η ημέρα που δεν κάνουμε πολλά πράγματα. Το ίδιο και η Τρίτη που είναι πριν από αναμέτρηση. Οπότε καταλαβαίνεται ότι είναι δύσκολο να βάλουμε κομμάτια ομαδικής τακτικής για παίκτες που μόλις έχουν έρθει στην ομάδα. Τον Μπάκστον τον χρειαζόμαστε, θέλουμε να τον εντάξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αλλά πρέπει να γίνει με τρόπο ομαλό και μη ριψοκίνδυνο για τον παίκτη αλλά και για την ομάδα. Σίγουρα όμως ένα ακόμη κορμί το είχαμε τεράστια ανάγκη, θα συνεχίσει να δουλεύει και εμείς μαζί του και όταν θα είναι έτοιμος θα ενταχθεί.

Για τις εμφανίσεις του Βασίλη Τολιόπουλου:

«Είναι μία προφανής διαπίστωση αυτή για εμάς, προφανώς το βλέπουμε και το νοιώθουμε. Γίνεται συζήτηση όχι μόνο για τον Άρη αλλά και για ομάδες EuroLeague που έχουν πολλούς τραυματίες, χτίσανε καινούρια ομάδα, είχανε παίκτες που λείπανε στο παγκόσμιο. Λίγο πολύ ανήκουμε σε αυτήν την κατηγορία, είμαστε καινούρια ομάδα. Το διάστημα που είχαμε να παίξουμε τα πέντε πολύ σημαντικά φιλικά για εμάς και για να δεθούνε οι τόσοι πολλοί καινούριοι παίκτες εμείς είχαμε ΄τέσσερις και πέντε τραυματίες. Από εκεί και έπειτα από το πρώτο επίσημο παιχνίδι ξεκινάει τρομερή αλληλουχία αγώνων οι οποίοι δεν σου δίνουν την δυνατότητα να προπονηθείς. Αυτό που λέω στα παιδιά συνέχεια είναι ότι τα παιχνίδια για εμάς πέρα από επίσημα είναι και προετοιμασία. Όταν μία ομάδα βρίσκεται σε αυτή την διαδικασία είναι πάρα πολύ φυσιολογικό παίκτες οι οποίοι προέρχονται από την περσινή χρονιά όπβς είναι ο Τολιόπουλος, ο Σανόγκο και ο Σλαφτσάκης που έχουμε δουλέψει στο παρελθόν να ξέρουν καλύτερα το σύστημα και τι πρέπει να κάνουμε και να φαίνονται ένα βήμα πιο μπροστά. Αλλά εγώ σας επιβεβαιώνω πως όλοι δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά και προσπαθούνε, δεν είναι εύκολο, πρέπει να δώσουμε μεγάλη υποστήριξη στα παιδιά. Έχω απίστευτη εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά. Αυτό που πρέπει να κρατάμε και να είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι είναι ότι χρειαζόμασταν ένα με ενάμιση μήνα να φτάσουμε στο επίπεδο ομοιογένειας που θέλουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε τα παιχνίδια για να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ψάχνουμε τρόπους να κερδίσουμε. Δεν εγκαταλείπουμε ποτέ την προσπάθεια, έχουμε ως σταθερά την άμυνα και την ενέργεια μας. Κάναμε τρείς πολύ μεγάλες νίκες.

Για το χαμηλό σχήμα στο ξεκίνημα του αγώνα:

Δεν στοχεύσαμε στο σημερινό παιχνίδι χαμηλό ή ψηλό σχήμα. Μείναμε απλά σε αυτό που ήταν πιο λειτουργικό, θα μπορούσαν τα άτομα να ήταν διαφορετικά. Είναι πάρα πολλά τα θέματα που πρέπει να συνυπολογίσουμε έχουν να κάνουν με ενέργεια, με το πόσα συνεχόμενα λεπτά έχει παίξει ο καθένας, αλλά και με το κάθε line up και τι μομέντουμ δημιουργεί μέσα στο παιχνίδι. Οπότε το συγκεκριμένο σχήμα έχει να κάνει ξεκάθαρα με την αίσθηση που μας έδινε την ώρα του παιχνιδιού. Έχουμε παιδιά που μπορούν να παίξουν σε διάφορες θέσεις και αυτό μας δίνει την ευελιξία να δοκιμάζουμε αρκετά σχήματα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είμαστε όλοι υγιείς και να δουλέψουμε. Δεν θέλω να βρίσκω δικαιολογίες αλλά κάθε δύο – τρείς μέρες παίζουμε χωρίς ένα από τα βασικά μας πεντάρια και το τεσσάρι μας .Για εμένα η σημερινή νίκη είναι πάρα πολύ σημαντική».

Για την πιο ήρεμη προσέγγιση του απέναντι στους παίκτες στο σημερινό παιχνίδι:

«Τα παιδιά θέλουνε και δεν υπάρχει περίπτωση να υποτιμήσουμε ποτέ κανέναν αντίπαλο, το βλέπουμε κάθε μέρα στην προπόνηση. Δεν μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να τους κατηγορήσουμε ότι δεν το ήθελαν , το θέμα είναι ότι παλεύανε και θέλανε λίγο χρόνο ακόμα. Εξακολουθώ να λέω ότι τους πιστεύουμε και ότι και σήμερα τους στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε. Είναι εκπληκτικοί και γι’ αυτό λέω ότι ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του κόσμου γιατί τους βοήθησε πραγματικά για την σημερινή νίκη».