Δηλώσεις μετά τη μεγάλη νίκη του ΑΡΗ Midea στην Αθήνα επί του Παναθηναϊκού έκανε ο Γιάννης Καστρίτης.

Ο προπονητής της ομάδας μας αρχικά ανέφερε:

«Τεράστια η νίκη της ομάδας μετά από μία τεράστια προσπάθεια των παιδιών που είναι και το σημαντικότερο. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα και βαθμολογικά αλλά και επειδή επιτεύχθηκε στην έδρα του Παναθηναϊκού. Είμαστε ειλικρινείς και καταλαβαίνουμε ότι ο αντίπαλος μας είχε πάρα πολλές απουσίες σήμερα. Ήταν εμφανές ότι δεν έπαιζαν με την ενέργεια που συνηθίζουν να παίζουν, προφανώς αυτό κόστισε. Από την άλλη όμως και εμείς είχαμε να διαχειριστούμε πάρα πολλά προβλήματα, γενικότερα τον τελευταίο μήνα με τις απουσίες του Μποχωρίδη, του Κατσίβελη αλλά και του Γκάλινατ. Εξαιτίας τον συνεχόμενων παιχνιδιών αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε παιδιά όπως ο Τολιόπουλος και ο Χάρελ για πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα στους αγώνες μας από ότι θα έπρεπε. Οπότε και για εμάς σήμερα ενόψει του αγώνα με την Τρέντο και των δύο παιχνιδιών απέναντι στον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα και το κύπελλο, ήταν ένα ζητούμενο το να δημιουργήσουμε τις συνθήκες στο rotation που θα μας επιτρέψουν όσο γίνεται να προστατέψουμε τους επιβαρυμένους παίκτες μας. Σήμερα στο παιχνίδι είδαμε χαρακτηριστικά που αντικατοπτρίζουν τον φετινό ΑΡΗ. Τα παιδιά έδωσαν τα πάντα. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Δεν πρέπει να χαρούμε πάρα πολύ αυτή τη στιγμή γιατί έχουμε ένα κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στην Τρέντο σε δύο μέρες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και σωματικά και πνευματικά. Εύχομαι καλή συνέχεια και στην ομάδα του Παναθηναϊκού και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Μακάρι για όλες τις ομάδες οι τραυματίες τους να επιστρέψουν υγιείς»

Για πως νιώθει για το μπάσκετ που παίζει η ομάδα την προκειμένη στιγμή:

«Σίγουρα νιώθουμε πάρα πολύ χαρούμενοι. Πρώτα από όλα για τα παιδιά γιατί είναι εξαιρετικοί αθλητικοί χαρακτήρες που από την αρχή της χρονιάς έχουν περάσει πάρα πολλά με τραυματισμούς σχεδόν όλοι και δεν έχουν σταματήσει ούτε μία ημέρα να στηρίζουν ο ένας τον άλλον και να δουλεύουν στο γήπεδο. Οπότε σίγουρα το να βλέπουμε οι κόποι τους να ανταμείβονται με αυτόν τον τρόπο είναι κάτι πάρα πολύ ευχάριστο. Εμείς οι προπονητές είμαστε λίγο περίεργοι σε αυτές τις περιπτώσεις οπότε δεν νομίζω ότι θα το χαρώ όσο θα έπρεπε αν και είναι λάθος αυτό, ήδη από τώρα σκεφτόμαστε το παιχνίδι απέναντι στην Τρέντο»

Για το τι μεταδίδει στα αποδυτήρια και η ομάδα βγάζει τέτοια ενέργεια ακόμη και όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ:

«Δεν νομίζω ότι είναι κάτι προσωπικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις το σημαντικότερο είναι να θέλουνε οι παίκτες  να δώσουν την ενέργεια τους ως ομάδα και όχι εγώ προσωπικά. Είμαστε μία διοίκηση, ένα σταφ που είμαστε χρόνια μαζί και προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μία κουλτούρα για όλο το σύνολο και τον οργανισμό. Για ακόμη μία χρονιά έχουμε εξαιρετικούς χαρακτήρες, εντός και εκτός γηπέδου. Είναι ο ένας δίπλα τον άλλον. Όταν όλοι βλέπουν ότι αυτό λειτουργεί και το ευχαριστιέται και ο κόσμος, γεμίζει το γήπεδο και μας υποστηρίζει, τότε θεωρώ πως το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μείνουμε πιστοί στις αρχές μας και κάθε μέρα να δίνουμε το 100%. Μέχρις στιγμής το έχουμε κάνει και η συνέχεια είναι αυτή που μετράεΙ»

Για το αν μετά από αυτή την νίκη θα υπάρχουν αποθέματα ενέργεια για τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια:

«Η αλήθεια είναι από 4 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα αυτό είναι το πρόγραμμα μας. Αγωνιζόμαστε ανελλιπώς δύο φορές την εβδομάδα. Μας προβληματίζει λίγο για το πως θα γίνει η διαχείριση αλλά δεν μας φοβίζει. Τα πάντα όμως είναι στο μυαλό, παίζουμε μπάσκετ, κάνουμε αυτό που ευχαριστιόμαστε και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη κόπωση αλλά την Τετάρτη θα πρέπει να παίξουμε πάλι μπάσκετ, κάτι ευχάριστο δηλαδή. Μπροστά στον κόσμο μας πρέπει όποια κούραση υπάρχει να την κάνουμε πέρα και να καταθέσουμε την καρδιά μας»

Για το αν είναι η μεγαλύτερη νίκη μέχρι στιγμής μέχρι να επιτευχθεί η επόμενη:

«Δεν μου επιτρέπει το πρόγραμμα να την χαρακτηρίσω ως την μεγαλύτερη νίκη. ‘Όμως ας είμαστε ειλικρινείς είναι μία τεράστια νίκη όσο και αν θέλουμε και πρέπει να χαμηλώσουμε τους τόνους. Είναι μία νίκη η οποία πέρα από τα προφανή οφέλη μας δίνει και μία μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε ταπεινοί  και να ανεβάσουμε λίγο ακόμα το επίπεδο μας και ως οργανισμός και ως προπονητές να δούμε πόσο έτοιμοι θα είμαστε για την συνέχεια»

Για τις φετινές εμφανίσεις του Τολιόπουλου:

«Μου έχει γίνει πάρα πολλές φορές αυτή η ερώτηση φέτος, να μιλήσω για τον Τολιόπουλο, δεν θα το κάνω όπως και δεν το έχω κάνει και στο παρελθόν. Με την έννοια ότι είμαστε μέσα στη σεζόν, δεν μου αρέσει να μιλάω προσωπικά για τον κάθε παίκτη. Είναι προφανές ότι ο Βασίλης κάνει μία εξαιρετική χρονιά, δεν είμαι εδώ για να του αφαιρέσω κάτι. Εμένα όμως σαν προπονητή δεν μπορεί να με κάνει ακόμα περισσότερο χαρούμενο και περήφανο το οτι σε κάθε παιχνίδι βλέπουμε παιδιά να έρχονται από το βάθος του πάγκου και να συνεισφέρουν. Οπότε καταλαβαίνεται πως αυτό είναι που προσπαθούμε να χτίσουμε, αυτή είναι η κουλτούρα μας. Όλοι μαζί και ο καθένας στο ρόλο του να δίνουμε το καλύτερο μας εαυτό. Ότι συμβαίνει στα παιδιά το έχουμε δουλέψει στην προπόνηση και σε ατομικό επίπεδο έχουν επίσης δουλέψει πάρα πολύ με ατομικές προπονήσεις στην διάρκεια του καλοκαιριού. Ο κύριος λόγος που κάνουν τώρα μία εξαιρετική σεζόν όπως ο Βασίλης είναι αυτός. Γενικώς παίρνουμε ότι μας αξίζει και τα παιδιά αυτά δουλεύουν πολύ κάθε μέρα»