Υπέγραψε το συμβόλαιό του την Παρασκευή 04/11, έφτασε στη Θεσσαλονίκη τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας και το απόγευμα του Σαββάτου (05/11) ήταν στη 12άδα του ΑΡΗ! Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ πήρε μία πρώτη γεύση από τον ΑΡΗ και το «καυτό» «Nick Galis Hall» και δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του.

Ο Ελληνοκαναδός γκαρντ δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα:

«Ξέρω ότι ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα η οποία είναι πολύ λαοφιλής. Ο ΑΡΗΣ έχει ένδοξο παρελθόν με βαθιές ρίζες. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την άφιξή μου στην ομάδα και που αποτελώ πλέον μέλος αυτής της οικογένειας».

Για το τι μπορεί να προσφέρει στον ΑΡΗ, επισήμανε:

 «Σίγουρα μπορώ να βοηθήσω στο κομμάτι της οργάνωσης. Δεν είναι μόνο ένα πράγμα που μπορώ να κάνω, μπορώ να βοηθήσω στο σκορ, την πάσα, το ριμπάουντ. Έχουμε αρκετούς παίκτες τέτοιου στιλ , και νομίζω ότι μπορώ να συνεισφέρω στην οργάνωση του παιχνιδιού και να έχουμε ακόμη καλύτερη εικόνα».

Για την ατμόσφαιρα του «Nick Galis Hall» είπε:

«Όταν έπαιζα σε άλλες ομάδες, μου είχαν πει για την ατμόσφαιρα που επικρατεί εδώ. Δεν μπορούσα να το καταλάβω. Το κατάλαβα σήμερα για πρώτη φορά και πολύ καλά. Ήταν εκπληκτική η ατμόσφαιρα.Σήμερα, ίδρωνα στον πάγκο χωρίς να έχω παίξει Γι’ αυτό παίζουμε μπάσκετ, για να ευχαριστούμε τον κόσμο».

Για την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου, αποκάλυψε:

 «Είναι πιθανό να γίνει ακόμη και φέτος. Είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία, η οποία πήρε  παραπάνω χρόνο, λόγω κορωνοϊού. Δεν ξέρω πότε θα γίνει, ελπίζω φέτος, όχι μόνο για μένα, αλλά και για τον αδελφό μου, τον Ναζ, που αγωνίζεται στην Αρμάνι Μιλάνο».

Για το αν ήταν έτοιμος να παίξει σήμερα:

«Ένιωθα έτοιμος να παίξω ακόμη και σήμερα. Έκανα προπονήσεις στην Ιταλία. Σήμερα ετοιμάστηκα, αλλά και ο κόουτς και το σταφ κάνουν καλή δουλειά και θέλουν να προστατεύουν τους παίκτες».

Για το πόσο διαφορετικός είναι σε σχέση με την πρώτη παρουσία του στην Ελλάδα:

«Η αλήθεια είναι ότι ένιωθα χαμένος στην πρώτη μου χρονιά εδώ. Ήξερα ότι ερχόμουν σε μία δυνατή λίγκα. Αυτήν τη στιγμή δε νιώθω... βετεράνος στην Ελλάδα, αλλά ξέρω πολύ καλύτερα πώς να παίξω και να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις».

Καταλήγοντας, ο 26χρονος γκαρντ σημείωσε:

«Ο ΑΡΗΣ έχει μια βαθιά ιστορία. Πάντα στις ομάδες μου κάνω μία… έρευνα, για τον ΑΡΗ ήταν μεγαλύτερη λόγω του παρελθόντος του. Είμαι πολύ περήφανος που ανήκω σ’ αυτήν την ομάδα. Είναι τιμή μου να είμαι μέλος του ΑΡΗ. Θα παίξω σκληρά, σεβόμενος την ιστορία της ομάδας. Σίγουρα θα μάθω και ελληνικά».

aris apollon mitroulong