Ο προπονητής του ΑΡΗ Midea, Γιάννης Καστρίτης, δήλωσε μετά από τη νίκη επί της AEK Betsson:

«Προερχόμασταν από εκτός έδρας παιχνίδι στην Πολωνία, όμως για ένα πολύ μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού και ειδικά στην άμυνα είχαμε τη συγκέντρωση που θέλαμε απέναντι στην ΑΕΚ, μία ομάδα με πάρα πολύ επιθετικό ταλέντο και παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν φάση από το πουθενά. Στα τελευταία παιχνίδια που έδωσε ειδικά στην Ευρώπη οι αντίπαλοι της πλήρωσαν έστω και τις μικρές στιγμές χαλάρωσης στο τέλος του αγώνα.

Τα παιδιά έκαναν εξαιρετική δουλειά, είναι σύνηθες να δίνουν το 100% μέσα στο παρκέ, αυτό έκαναν και σήμερα και με την υποστήριξη του εκπληκτικού κόσμου μας καταφέραμε και φτάσαμε σε αυτή την νίκη. Είναι ο πρώτος μήνας με οκτώ συνεχόμενα   παιχνίδια, αυτή θα είναι η κατάσταση για εμάς σε όλη την διάρκεια της χρονιάς. Έχουμε φτάσει αυτήν την στιγμή σε 5 σερί νίκες, όμως πρέπει να είμαστε σίγουροι πως αυτές οι νίκες περνάνε σε εμάς το σωστό μήνυμα. Επιθετικά δεν είμαστε στο σημείο που θα θέλαμε και αυτό πρέπει να το γνωρίζουμε, είναι φυσιολογικό για τα προβλήματα που έχουμε όπως είναι οι τραυματισμοί και οι αφίξεις καινούριων παικτών. Όμως αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι πως παλεύοντας με νύχια και με δόντια η ομάδα έχει κάνει πέντε νίκες, οπότε ότι και αν γίνεται μέσα στην χρονιά εμείς πρέπει να πατήσουμε πάνω σε αυτή την συνταγή. Πρέπει να ξέρουμε ποιοι είμαστε σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να θεωρήσουμε κάτι διαφορετικό ή κάτι καλύτερο από αυτό που είμαστε.

Τα παιδιά δουλεύουν σκληρά. Θεωρώ πως η χρονιά θα πάει όπως πρέπει να πάει και να πηγαίνουμε μέρα με την μέρα. Το πρόγραμμα δεν το προλαβαίνουμε, πρέπει ήδη να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι απέναντι στην Κλούζ. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ΑΕΚ για το πρωτάθλημα αλλά και για την Ευρώπη».

Για την πολυφωνία αμυντικά και επιθετικά:

«Εμείς έχουμε στο μυαλό ότι από τότε που ξεκίνησε η χρονιά μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου έχουμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Την πολυφωνία τη θέλαμε, γι’ αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα γεμάτο ρόστερ, με ποιότητα και παιδιά με εμπειρία. Πραγματικά δεν ανησυχούμε αν για κάποιο διάστημα κάποιος δεν είναι στην καλύτερη του φάση. Δε γίνεται να διανύουν συνεχώς και οι 15 παίκτες την καλύτερή τους περίοδο. Όλοι θα χρειαστούν, εμείς είμαστε σίγουροι πως όλοι θα είναι όπως πρέπει το μόνο που χρειάζεται η ομάδα είναι υγεία, καθημερινή δουλειά και ισορροπία στο μυαλό. Έχουν έρθει πέντε νίκες, μπορεί στον επόμενο μήνα να έρθουν πέντε ήττες. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικά οι αντίπαλοι είναι εξαιρετικοί, εμείς πρέπει κάθε μέρα να είμαστε καλύτεροι».

Για τον τραυματισμό του Γκάλινατ και την κατάσταση του Μπλούμπεργκς:

«Για τον Γκάλινατ δε γνωρίζω αυτή την στιγμή να σας πω κάτι, είδαμε πως γύρισε το πόδι του στο πρώτο ημίχρονο. Συνέχισε όμως να παίζει οπότε νομίζω πως δεν είναι κάτι σοβαρό. Δεν έχω καθόλου εικόνα αν μιλάμε για κάποιο διάστρεμμά ή όχι. Από την άλλη ο Μπλούμπεργκς είχε ένα αρκετά βαρύ διάστρεμμα, το βλέπουμε μέρα με την μέρα. Σε κάθε επίσκεψη στο φυσιοθεραπευτήριο μας αξιολογείται η κατάστασή του».

Για την προσαρμογή ου Μπάνκστον:

«Για εμάς δεν έχει να κάνει με τους αριθμούς, το κάθε παιδί έχει τον ρόλο του, δείχνει φοβερή θέληση και προσαρμογή σε αυτά που ζητάμε. Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό που κλήθηκε να κάνει σήμερα, δηλαδή το να μπει μέσα σε μία εβδομάδα στο κλίμα της ομάδας χωρίς προπονήσεις και μ3 συνεχόμενα παιχνίδια και ταξίδια. Μας έδωσε ενέργεια, παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, αλλά πραγματικά δεν είναι κάτι ατομικό, είναι συνολικά όλη η ομάδα. Ο Μπάνκστον μας χαροποιεί γιατί μας δείχνει ότι μπορεί να μπει στο κλίμα της ομάδας και να μας δώσει αυτό που θέλουμε».

Για το αν οι παίκτες θα μπορούσαν να είναι λιγότερο πιεστικοί στην  άμυνα όταν φορτώνονται με φάουλ:

«Ποτέ δεν αφήνουμε ανοιχτή την πιθανότητα να μπει καλάθι ακόμη και όταν ο παίκτης μας είναι επιβαρυμμένος με φάουλ. Στην παρούσα φάση στο σημείο που βρισκόμαστε προτιμούμε να κάνουμε λάθος υπερβάλλοντας παρά να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Σήμερα αυτό έγινε δύο- τρείς φορές αλλά όταν ζητάμε από τα παιδιά στην άμυνα να δίνουν το 100% θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε κάποια λάθη και υπερβολές πάνω στην κούραση τους. Μαθαίνουμε όμως μέσα από τα λάθη μας. Είναι ένα κομμάτι από τα πολλά που πρέπει να βελτιώσουμε και προχωράμε».

Για το αν το προβάδισμα των 10 πόντων στα τελευταία παιχνίδια  στο ημίχρονο έδωσε μία παραπάνω ώθηση:

«Είναι διαφορετικά τα παιχνίδια, στην Πολωνία είχαμε δεχτεί 40 πόντους στο ημίχρονο ενώ στο δεύτερο γύρω στους 20. Σήμερα έγινε ακριβώς το αντίθετο. Εξαρτάται πολλές φορές από τον αντίπαλο και από το πως βγαίνει το παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε σε θέση να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε καλό ρυθμό και να μπορέσουμε να τον διαχειριστούμε. Πρέπει να παίζουμε κατοχή κατοχή μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».

Πλάθα: «Καλύτερος ο ΑΡΗΣ»

Ο προπονητής της ΑΕΚ Betsson, Χουάν Πλάθα, δήλωσε:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΑΡΗ, έπαιξε καλύτερα από εμάς σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, είχε παραπάνω ενέργεια. Πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα πολύ καλύτερα εκεί που πηγαίναμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας μέναμε πίσω στο σκορ με 11 πόντους  Οι φίλαθλοι άσκησαν σε εμάς μεγάλη πίεση ήταν μία υπέροχη ατμόσφαιρα. Δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι χάνοντας 17 ελεύθερα σουτ, υπήρχαν στιγμές που είμασταν κοντά αλλά χάναμε συνεχόμενα σουτ. Πρέπει να μάθουμε από αυτή την κατάσταση και να κερδίζουμε ακόμα και σε αυτά τα γήπεδα».

Για τα άστοχα σουτ της ΑΕΚ και αν δικαιολογούνται με βάση τις απουσίες που είχε η ομάδα:

«Όταν χάνεις αυτά τα σουτ προφανώς δεν το κάνεις επίτηδες, υπάρχει η πίεση του αντιπάλου και την ατμόσφαιρα του γηπέδου. Είναι διάφοροι οι λόγοι δεν θέλω να κρίνω τους παίκτες μου, όμως είμαστε η ΑΕΚ και τέτοια σουτ πρέπει να τα βάζουμε».

Για τον Νίκο Γκάλη και το πως ήταν η εμπειρία του από αυτό το γήπεδο:

«Έχω μιλήσει για τον Νίκο Γκάλη, τον σέβομαι πάρα πολύ, την καριέρα του αλλά και το βιογραφικό του. Μου αρέσουν πάρα πολύ οι ταλαντούχοι παίκτες που δίνουν πάρα πολλά πράγματα στο μπάσκετ και ανεβάζουν μία ομάδα αλλά και έναν ολόκληρο λαό».